Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Μισθοφόροι του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ "πάτησαν" στον Όλυμπο εκπαιδευόμενοι να χτυπήσουν Ιράν-Συρία

Αυτή είναι η στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία της ελληνικής άρχουσας τάξης και όλων των αστικών κομμάτων της με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ
Να του δίνει ζωτικό χώρο, να του παραχωρεί ολόκληρες γεωγραφικές ζώνες ώστε να προετοιμαστεί για να χτυπήσει σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Στο πλαίσιο συνεκπαιδεύσεων με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που αποδεικνύουν τον επιθετικό ρόλο τους καθώς ετοιμάζονται για εκστρατεύσουν στις ίδιες ακριβώς περιοχές που "παίζονται" τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των Ελλήνων αστών. 
Θυμίζουμε πέρσι το καλοκαίρι οι Ειδικές Δυνάμεις και η Αεροπορία Στρατού έφτασε να εκπαιδεύεται στην έρημο του Ισραήλ, που ανταπέδωσε την πολεμοχαρή φιλοξενία.
Βλέπεις η στρατηγική συνεργασία των δύο αστικών τάξεων έχει το «βλέμμα» της στραμμένο στην Ανατολική Μεσόγειο όπου οι Ισραηλινοί θέλουν όχι μόνο να εκμεταλλευθούν τους ενεργειακούς πόρους που κλέβουν από τους Παλαιστίνιους της Κατεχόμενης Λωρίδας στη Γάζα, αλλά και να βρουν την κατάλληλη διαδρομή για να τους μεταφέρουν. 
Το αντίστοιχο ενδιαφέρον του ελληνικού κατεστημένου για τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των ενεργειακών και εμπορικών ροών της Μεσογείου είναι εκφρασμένο!   
Οι μισθοφόροι λοιπόν του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, με την πλούσια δολοφονική εμπειρία από τις εκτελέσεις εφήβων Παλαιστινίων μέσα στους δρόμους της Ιερουσαλήμ. Τη διαιώνιση της Κατοχής της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Με τα τσεκ πόιντ και το καθεστώς Απαρχάιντ που επεκτείνει τους Εποικισμούς. Τους χιλιάδες φυλακισμένους Παλαιστίνιους μεταξύ των οποίων πολλά βασανισμένα παιδιά θύματα της Μηδενικής Ανοχής ενός κράτους που λες και ακολουθεί διδάγματα άλλων μαύρων εποχών. 
Πάτησαν στον Όλυμπο!       
Όπως περιγράφει και η αρθρογραφία της ναυαρχίδας της καθεστωτικής προπαγάνδας η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ εμβαθύνεται διαρκώς και σε όλους τους τομείς. Το εύρος που έχει λάβει στην πολεμική-κατασταλτική διάστασή της είναι αφενός ορατό και μετρήσιμο, αφετέρου πολύ ουσιαστικό, καθώς έχει δώσει στις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις και να ανταλλάξουν κρίσιμες πληροφορίες.
Το τελευταίο επεισόδιο αυτής της άθλιας συνεργασίας του αίματος και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών ήταν η μακράς διαρκείας κοινή άσκηση επιθετικών ελικοπτέρων που διεξήχθη κυρίως στις πλαγιές του Ολύμπου. Στη χώρα μας βρέθηκαν 254 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με 12 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, με σκοπό να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ορεινό έδαφος του Ολύμπου
Πρόκειται για μια άσκηση πολύ σημαντική για τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, την οποία συνήθως πραγματοποιούσαν στους ορεινούς όγκους της Τουρκίας, κάτι που έχει σταματήσει να συμβαίνει τα τελευταία οκτώ χρόνια, λόγω της κρίσης στις σχέσεις Αγκυρας - Ιερουσαλήμ. Τώρα και μετά την επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να προσφέρει ακόμη περισσότερες διευκολύνσεις, να προσδεθεί ακόμη περισσότερο στο πολεμικό άρμα του Ισραήλ αποδεικνύοντας πόσο καλός και χρήσιμος σύμμαχος είναι στο Κράτος Τρομοκράτη!
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), η άσκηση με την κωδική ονομασία «White and blue sky 2016» προέβλεπε σενάρια τακτικών αποστολών που αντιμετωπίζονται στο σύγχρονο πεδίο μάχης, όπως η πτήση εξοικείωσης και ναυτιλίας σε μεγάλο ύψος, οι πτήσεις σε μεικτούς σχηματισμούς, η συνεργασία για αναγνώριση στόχων και μεταβίβαση πληροφοριών, καθώς επίσης έρευνας και διάσωσης μάχης. Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία συμμετείχε με 6 ελικόπτερα τύπου CH-53 και UH-60 και ένα αεροσκάφος King air, ενώ από την ελληνική πλευρά η Πρώτη Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού διέθεσε για τις ανάγκες της άσκησης έξι ελικόπτερα Απάτσι (τρία AH-64 και τρία Longbow). Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ότι στην άσκηση οι Ισραηλινοί είχαν φέρει μαζί τους και εφεδρικά πληρώματα ώστε να εκπαιδευθεί το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ισραηλινών πιλότων και πληρωμάτων. Η άσκηση διήρκεσε 10 ημέρες, από τις 12 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου και πλέον οι 254 Ισραηλινοί στρατιωτικοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους με δύο C-130.
Ας δούμε πως περιγράφουν αναλυτές την άσκηση και τι εκτιμούν οι Ισραηλινοί στρατοκράτες γι’ αυτή:
Σύμφωνα με το σενάριο πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε ορεινές δύσβατες περιοχές, όπου τα ελληνικά και της ισραηλινά ελικόπτερα προσγειώθηκαν ακόμη και στις κορυφές του Ολύμπου.  «Το Ισραήλ είναι μια φανταστική αλλά μικρή χώρα» είπε ο Στρατηγός Nir Nin-Nun,διοικητής της Αεροπορικής Υποστήριξης και των Ελικοπτέρων. «Στόχος μας είναι να εκπαιδεύουμε τα πληρώματά μας σε νέες συνθήκες και περιοχές όπως το βουνό Όλυμπος σε ύψος 10.000 ποδών». Ο Ισραηλινός αξιωματικός δήλωσε ότι «οι συνθήκες της άσκησης ήταν εξαιρετικές, καθώς στην Ελλάδα υπήρχαν βουνά και πεδία που προσομοιάζουν με το έδαφος χωρών στις οποίες κάποια ημέρα ίσως χρειασθεί να επιχειρήσουν τα ισραηλινά ελικόπτερα…».
Η άσκηση περιελάμβανε περίπλοκα σενάρια. Τα πληρώματα αντιμετώπισαν αποστολές PSAR (Pilot Search and Rescue) επίσης γνωστές και ως CSAR και απροσδόκητες καταστάσεις που συμβαίνουν κατά την διάρκεια μιας πολεμικής πτήσης. «Η άσκηση περιλάμβανε συνεργασία διαφόρων πτέρυγων της  IAF με την  Πολεμική Αεροπορία καθώς οι πτήσεις γίνονταν σε άγνωστη περιοχή, με μεταβλητή τοπογραφία και ψηλά βουνά» δήλωσε ο διοικητής της άσκησης.  «Μεγάλες πτήσεις σε άγνωστη περιοχή με τον καιρό να αλλάζει μας επιτρέπει να δοκιμάζουμε επιχειρησιακά εργαλεία και δόγματα τα οποία στο Ισραήλ δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε»!
Μετά το τέλος της άσκησης τονίστηκε ότι η ισραηλινή πλευρά είναι ικανοποιημένη από την «επωφελή εκπαίδευση» των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, καθώς το έδαφος στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι ελιγμοί των ελικοπτέρων προσομοιάζει, γενικώς, με τη μορφολογία διάφορων περιοχών του Ισραήλ. Αυτό τονίζει η αρθρογραφία του καθεστωτικού τύπου για να συγκαλύψει τις πολεμικές προετοιμασίες με πραγματικούς στόχους Συρία-Ιράν, τον άθλιο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του συνόλου της αστικής τάξης, αλλά και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι συνένοχες στον κύκλο του αίματος στη Μέση Ανατολή και μάλιστα διεκδικούν ευρύτερο ρόλο.
Όπως τονίζουν αναλυτές «πρακτικά, η τριμερής αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο έχει δώσει στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ένα στρατηγικό βάθος αρκετών εκατοντάδων μιλίων (από τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου έως το Ιόνιο πέλαγος), κάτι που για την Ιερουσαλήμ έχει πολύ μεγάλη σημασία. Οι πρόσφατες επαφές του κ. Π. Καμμένου στο Ισραήλ με τον ομόλογό του κ. Αβιγκντόρ Λίμπερμαν αλλά και του Α/ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, είχαν – μεταξύ άλλων– ως αντικείμενο την επέκταση της υφιστάμενης πολεμικής συνεργασίας και πέρα από το τριμερές σχήμα, σε άλλα κράτη της περιοχής, κάτι που μέχρι πρόσφατα ήταν αδιανόητο».
Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω άσκηση αποτελεί κρίκο σε μια μακρά αλυσίδα εντεινόμενων πολεμικών προετοιμασιών όλων των Όπλων, με αποκορύφωμα τις τεράστιες ασκήσεις "ΗΝΙΟΧΟΣ" που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ γιγαντιαίων στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ.
Αλήθεια, είναι ή δεν είναι προκλητικά υποκριτικές οι δηλώσεις του ΑΓΕΣ Τελλίδη μετά το πέρας της άσκησης ΣΑΡΙΣΑ 2016 όταν χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «φιλειρηνική χώρα» και ταυτόχρονα είναι συνεταίρος στα σχεδιαζόμενα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων των οποίων προΐσταται τονίζοντας:
 «Η διεθνής κοινότητα και συμμαχία, καθώς και οι εταίροι μας μπορούν να υπολογίζουν στις ικανότητές μας».
Όπως τότε, έτσι και σήμερα οι Φαντάροι Αρνούνται να συμμετέχουν στις πολεμικές προετοιμασίες. Θυμίζουμε σχετικό κείμενο καταγγελίας εκατοντάδων συναδέλφων φαντάρων από 50 μονάδες:
Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα σενάρια της άσκησης αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία.
Μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.
Το κόστος της στρατιωτικής κινητοποίησης είναι πρόκληση στο δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας. Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του χρέους, λεηλατούνται τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων, γίνονται περικοπές παντού και χάθηκαν στο δρόμο ακόμη και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ενώ κοροϊδεύουν εμάς και τις οικογένειές μας, φορτώνοντας το υπέρογκο οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης, διεξάγουν ασκήσεις που θυσιάζουν στο βωμό του Αξιόμαχου κομματιασμένους Πεζοναύτες στο Βόλο και νεκρούς πιλότους στην Ισπανία, μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.
Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.
Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 50  ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»
290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης,  3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου,  616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου,  ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν ΛάζοςΚΕΜΧ ΝαυπλίουΣτρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου211 ΜΚ/ΤΟ95 ΛΑΤΕΘ116 ΠΜ Άραξος162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα,  618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  
Diktiospartakos.blogspot.com  
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου