Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Φαντάροι Απαντούν στον Ταξίαρχο σχετικά με τις καταγγελίες για το 5/42 ΣΕ στην Κάλυμνο

Νομίζουμε ότι είναι αναγκαίες ορισμένες παρατηρήσεις και διευκρινήσεις σχετικά με την προηγούμενή μας καταγγελία για το 5/42 ΣΕ στην Κάλυμνο και τις απαντήσεις της διοίκησης του στρατοπέδου και της ταξιαρχίας σχετικά μ’ αυτήν.
Κατ’ αρχήν σ’ ένα τόσο μικρό στρατόπεδο όπου γνωριζόμαστε όλοι δεν γίνεται κάποιος να ισχυρίζεται ότι «αυτή τη στιγμή υπηρετούν στη μονάδα μόνο ντόπιοι»! Όλοι ξέρουμε ο καθένας μας από πού είναι, όπως κυρίως και τι δυσκολίες βιώνει! 

Ας πάμε όμως ένα βήμα παραπέρα. Κάθε δεύτερο μήνα διεξάγονται ή δεν διεξάγονται ΣΠΕΝ στη μονάδα για τους νεομετάθετους των μισών νησιών της Ταξιαρχίας; 

Ο κόσμος αυτός που έρχεται πληρώνει ή δεν πληρώνει συστηματικά από την τσέπη του ταξί για τις εξόδους του;

Αν μη τι άλλο περιμένουμε αυτή η απόφαση σχετικά με την κίνηση των εξοδούχων να ισχύσει επί μονίμου και να μην μείνει στον αέρα.
Από κει και πέρα να ξανατονίσουμε ότι το ζήτημα της ανισομερούς κατανομής των υπηρεσιών- αδειών δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος είναι ντόπιος ή όχι, αλλά κυρίαρχα με το ζήτημα της βυσματοκρατίας. Το τελευταίο διάστημα έχουμε βιώσει περιπτώσεις συναδέλφων που δεν έχουν καμία σχέση με το νησί και τους βλέπαμε περιστασιακά λόγω των πολυήμερων άγραφων ή τιμητικών αδειών, αλλά και περιπτώσεις συναδέλφων που ενώ είναι Καλύμνιοι είχαν πάνω από 20-25 υπηρεσίες το μήνα! 
Επομένως δεν θα πρέπει να χάνουμε την ρίζα του προβλήματος, που είναι η αναξιοκρατία της βυσματοκρατίας και η ατομική βόλεψη κάποιων εις βάρος άλλων συναδέλφων με την ανοχή της διοίκησης.
Όσον αφορά την μπίζνα με τα σουβλάκια στα ΣΠΕΝ που υποτίθεται ότι δεν υπήρξε καμιά παρατυπία. «Παρελκόμενα» (πέραν του κρέατος) ήταν ή δεν ήταν απ’ την μισθοτροφοδοσία και τυχαία βρίσκονταν σε έλλειψη τις επόμενες μέρες από τα γεύματα; 
Επίσης τα υλικά (π.χ. τηγανητές πατάτες) που κόβανε και προετοίμαζαν οι συνάδελφοι στα μαγειρεία εκείνες τις μέρες ήταν παράτυπο γεγονός από μόνο του ή όχι; 
Κάπου εδώ αξίζει να κάνουμε μια υποσημείωση πάνω σε ένα σχόλιο στην πρώτη ανάρτηση σχετικά με την καταγγελία μας, που μιλάει για την πραγματοποίηση κόκκινων και πράσινων ελέγχων στα τρόφιμα που αγοράζονται και μας αποκαλεί συκοφάντες. 
Ποιον έλεγχο άραγε περνούν κρέατα που έχουν αγοραστεί επί τούτου για τα ψησίματα (όπως ισχυρίζεται το σχόλιο), μεταφέρονται με ιδιωτικά οχήματα (από πού δεν γνωρίζουμε) κι εκτός ψυγείου;
Πηγαίνοντας τώρα στην άλλη μεγάλη μπίζνα με το «καψάδικο» (κυλικείο στο διοικητήριο) που προμηθεύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟ το στρατόπεδο με τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης (σάντουιτς, σφολιάτες, καφέδες). 
Άραγε κανείς απ’ την διοίκηση δεν «βλέπει» παρατυπία στο γεγονός ότι πωλούνται από σημείο που δεν διαθέτει ταμειακή μηχανή και βιβλία; 
Επίσης δεν μπήκε στον κόπο κάποιος να μας εξηγήσει ΓΙΑΤΙ αυτό δεν γίνεται από το ΚΨΜ που θεωρητικά έχει αυτό τον λόγο ύπαρξης; 
Τα χρήματα αυτά που δεν φαίνονται πουθενά που πηγαίνουν; 
Γιατί για το καψάδικο βρίσκονται πάντα 2-3 φαντάροι να το λειτουργούν, ενώ για το ΚΨΜ δεν βρίσκεται ποτέ πάνω από ένας;
Όσον αφορά την τρίτη μπίζνα με το ΚΨΜ και τα παγωτά να ζητήσουμε συγνώμη. Πέσαμε «θύματα» του γεγονότος ότι υπάρχουν εθνοφύλακες που αγοράζουν για τα «σπίτια» τους τόσο μεγάλες προμήθειες παγωτών (τι αξίας άραγε;) που έχει χρειαστεί να κουβαλάμε κούτες και μεις για να τα φορτώσουμε στα ιδιωτικά τους οχήματα!
Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα στελέχη κι η διοίκηση είναι ότι δεν γίνεται σε εποχές που πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα, κάθε μας ανάγκη να κοστίζει! 
Το ξαναλέμε μήπως εισακουστούμε εκεί που πρέπει. 
Ούτως ή άλλως αν όντως θέλουν, η διοίκηση της 80 ΑΔΤΕ και η ηγεσία του ΓΕΣ μπορούν να διαπιστώσουν την αλήθεια.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Σε όλα αυτά φίλοι φαντάροι να προσθέσω ότι το κψμ πουλάει τα πάντα ακριβότερα απ' όσο προβλέπεται. Βέβαια κάθε βράδυ ο κψμτζής-φαντάρος περνάει στη ταμειακή τις κανονικές τιμές(η νομιμότητα πάνω απ' όλα). Βέβαια όλα αυτά τα μαύρα λεφτά που προκύπτουν επενδύονται στη καλόλιμνο προς όφελος των φαντάρων όπως διαπιστώνετε όλοι εσείς που υπηρετείτε εκει...Ελπίζω η αλλαγή διοίκησης στο μαγαζί του ΤΕΕ να αποκαταστήσει τη λογική και τη νομιμότητα γιατί και η ξεφτίλα έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή