Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα Καταγγελία για το 2/39 ΣΕ Μεσολόγγι: χώσιμο για τους πολλούς-ζωάρα για τα βύσματα!

Η συγκεκριμένη καταγγελία στάλθηκε την προηγούμενη βδομάδα και περιγράφει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΝ Μεσολογγίου, ενδεικτικό της οποίας είναι η παρ’ ολίγον απώλεια φαντάρου από πτώση σοβά!  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Στο Μεσολόγγι το τελευταίο διάστημα διαδραματίζονται τα εξής: Στο Λόχο Διοικήσεως κατά βάση, ο οποίος έχει δύναμη περίπου 70 στρατιώτες, μας πηγαίνει μονίμως 3-1, 4-1 και 5-1 και αυτό γιατί η μισή δύναμη του λόχου απουσιάζει με άδειες οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις δόθηκαν στους φαντάρους χωρίς να το θέλουν.
Ενώ θα μπορούσε να γίνει μια καλύτερη κατανομή των αδειών ώστε να μην είναι ο λόχος σε μόνιμη εμπλοκή, αντιθέτως δίνονται άδειες με το ζόρι και χρεώνονται και με το ζόρι σε αρκετές περιπτώσεις μέρες κανονικής άδειας.  Όλο αυτό γίνεται με πρωτοβουλία του διοικητή του Λόχου Διοικήσεως και υπάρχουν πολλά παράπονα φαντάρων ότι τους τρώνε με το ζόρι μέρες κανονικής άδειας ενώ έχουν πολύ υπηρετήσιμο καιρό μπροστά τους.
Και με τη δικαιολογία ότι υπάρχει έλλειψη σε φαντάρους κάνουν υπηρεσίες και φαντάροι οι οποίοι είναι σε πόστα που δεν προβλέπεται για υπηρεσίες (ψυχολόγος, μάγειρες, οδηγοί κλπ). 
Έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που έρχονται φαντάροι με μετάθεση και η βδομάδα προσαρμογής πέραν του ότι κρατάει 3 μέρες (άρα όχι βδομάδα) σε κάποιους δεν τηρείται κιόλας και μπαίνουν κατευθείαν σε αγγαρείες αλλά και σε υπηρεσίες από τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα. 
Σα να μην έφτανε αυτό, γίνονται συνέχεια επιθεωρήσεις στο λόχο και οι κρατήσεις πέφτουνε για πλάκα (επειδή ο φάκελος δεν είναι 50χ50, επειδή είναι ελάχιστα τσαλακωμένη η κουβέρτα).
Στο 1ο ΤΕΝ την προηγούμενη βδομάδα, για μη καθαρό όπλο έριξαν στερήσεις εξόδου!
Ένα άλλο περιστατικό είναι ότι στο στρατόπεδο υπάρχουν μόνο δύο φαντάροι που είναι στο ΚΕΠΙΚ. Ο ένας εκ των δύο ήταν σε άδεια πάνω από δέκα μέρες που αυτό σημαίνει ότι ο δεύτερος έκανε 24ωρη υπηρεσία για πάνω από 10 μέρες χωρίς να έχει βγει όχι από το στρατόπεδο αλλά ούτε από το γραφείο του ΚΕΠΙΚ. Και η ειρωνεία είναι ότι σε αυτόν τον φαντάρο, που δε μπορεί να αφήσει το πόστο του ούτε για 10', υπήρξαν φορές που του είχαν δώσει υπηρεσιακό σημείωμα για να βγει! Και αυτό με ευθύνη πάλι του Λόχου Διοικήσεως.
Όλα αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που μια μικρή πλειοψηφία φαντάρων (ελάχιστοι, αλλά πολύ βυσματίες) μόνο στρατιωτική θητεία δεν κάνουν.. Διπλά Δ/ν κάθε εβδομάδα και Δ/ν μεσοβδόμαδα, χωρίς να κάνουν υπηρεσίες πέρα απ το πόστο τους και χαίρουν της καλύτερης αντιμετώπισης από τον λοχαγό τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι εισπράττουν μόνο φωνές και ειρωνικά και υποτιμητικά σχόλια σε κάθε ευκαιρία.

Όλα αυτά γίνονται σίγουρα εν γνώση της διοίκησης του στρατοπέδου και με την ανοχή της. Η οποία το μόνο μέλημά της είναι αν θα υπάρχουν πευκοβελόνες στο δρόμο και αν θα ποτιστούν τα λουλούδια, γι αυτό και μιλάμε για ένα στρατόπεδο που η αγγαρεία και η εμπλοκή είναι η καθημερινότητα των φαντάρων.  

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου