Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΕΛ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: Μην Πειράζετε τους Στρατιωτικούς Ψηφοφόρους Πραιτοριανούς-Σκίστε τους Φαντάρους και τις Λαϊκές οικογένειες

(αυτό είναι το νέο ήθος και πνεύμα εξουσίας!)
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε το θέατρο του παραλόγου.
Η κυβέρνηση και ο ηγέτης των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, οι οποίοι υποσχέθηκαν να σχίσουν τα Μνημόνια αλλά όχι μόνο τα διατήρησαν αλλά υπέγραψαν και άλλα…
Μόλις οι συνέπειες των πολιτικών τους επιλογών θίξουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, εν προκειμένω τους Στρατιωτικούς, με τους οποίους τους δένουν πολιτικοί και ψηφοθηρικοί δεσμοί, επιρρίπτουν τις ευθύνες σε άλλους κυβερνητικούς συνεργάτες και φορούν το πατερναλιστικό προσωπείο βάζοντας βέτο στην υλοποίηση των κοινών τους αποφάσεων…
Σύμφωνα με όσα έγραψε το Βήμα τη Κυριακής, την περασμένη Παρασκευή ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος απείλησε ακόμη και με αποχώρηση, αν το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών προβλέπει περικοπές.  
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρούμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να πάρουμε θέση.
Γιατί όχι μόνο καθημερινά υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των στρατευμένων αλλά και γιατί σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα στο σύνολο του προσωπικού, αναδεικνύοντας τα τρομερά προβλήματα αν όχι αδιέξοδα που προκαλεί η εφαρμοζόμενη ταξική πολιτική και τα Μνημόνια.
Εμείς ήμασταν που αναδείξαμε το "δούλεμα" των στρατιωτικών από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, όταν τους "πέταξε" ως χαρτζιλίκι για ένα μήνα –όλως τυχαίως μετά τις εκλογές- το επίδομα παραμεθορίου και μετά δεν το ξαναείδαν…
Όμως το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έθιξε και θίγει τρία πολύ σοβαρά ζητήματα.
Πρώτον, την ίδια στιγμή που οι Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας «δίνουν μάχη» για τη διατήρηση των εισοδημάτων των στρατιωτικών και μόνο αυτών, την ίδια περίοδο αυξάνουν τρομερά το κόστος της θητείας με το οποίο μας επιβαρύνουν: έκοψαν τις καταστάσεις επιβίβασης και καταβάλλουμε εμείς το κόστος μετακίνησης κατά τη διάρκεια της θητείας, περιόρισαν τα είδη ένδυσης-υπόδησης και μας βάζουν να αγοράζουμε ακόμη και αρβύλες, το φαγητό είναι ελάχιστο και κάκιστο με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές στα ΚΨΜ και να τρέχουν στις μονάδες τα delivery, εξαφάνισαν τα μέσα υγιεινής και καθαριότητας, με συνέπεια να πληρώνουμε εμείς τις χλωρίνες για να μην κάνουν παρέλαση οι κοριοί και να μην γεμίσουμε όλοι ψώρα.
Και φυσικά, την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις Αμερικανικές και Ισραηλινές δυνάμεις, όταν γίνονται τέτοιες προκλητικές αγορές όπλων και συντηρήσεις αεροσκαφών όπως τα ORION, κανείς δεν μιλά για τον πολλαπλασιασμό των ατυχημάτων εξαιτίας των σοβαρότατων ελλείψεων στα μέσα συντήρησης και τις δραματικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα.
Αλλά για όλα αυτά δεν μιλά κανείς. Καμιά Ένωση Στρατιωτικών, καμιά ανακοίνωση της ΠΟΕΣ δεν τα θίγει; Γιατί;
Δεύτερον, πρέπει να αναδείξουμε τον άρρωστο συντεχνιασμό του στρατιωτικού κατεστημένου και την αντίληψη που επικρατεί στους στρατιωτικούς. Η πλειοψηφία εντάσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις για να εξασφαλίσει εργασιακή σταθερότητα, επαγγελματική εξέλιξη και δυνατότητα ατομικής διαπραγμάτευσης στην αποστρατεία ανάλογα το βύσμα και την πολιτική διαπλοκή. Όλοι οι στρατιωτικοί έχουν επίγνωση όμως του τι σημαίνει το επάγγελμα τους. 
  • Γνωρίζουν δηλαδή ότι το σύστημα εξουσίας τους θέλει Πραιτοριανούς, για να στραφούν αυτοί, ένοπλα εναντίον όσων αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική και τα Μνημόνια στο πλαίσιο των αποστολών καταστολής πλήθους που προβλέπει το νέο στρατιωτικό δόγμα και τα δόγματα πολέμου-Καταστολής.
  • Οι στρατιωτικοί είναι ταυτισμένοι με την συμμαχία με το κράτος φονιά Ισραήλ, με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., τις βρώμικες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι οποίες εξάλλου τους αποφέρουν επιπλέον αμοιβές.
Πλέον οι στρατιωτικοί, που κλήθηκαν και θα κληθούν να στραφούν εναντίον του αγωνιζόμενου λαού, βρίσκονται απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι απαιτούν Μόνο για αυτούς την επιστροφή των εισοδημάτων τους στα επίπεδα του 2012 ζητώντας την υλοποίηση του ΣτΕ, που αφενός νομιμοποιούσε τις προκλητικές αποδοχές των δικαστικών –που με τόση εκδικητικότητα καταδικάζουν κάθε κοινωνικό αγώνα και αγωνιστή-, αφετέρου δικαιολογούσε την προκλητική αυτή απόφαση στη βάση του σκεπτικού ότι το προσωπικό στο βαθύ κράτος –στρατιωτικοί-Κυπατζήδες, αστυνομικοί, δικαστικοί- θα πρέπει να είναι οικονομικά ευχαριστημένοι ώστε να επιβάλλουν, με κάθε μορφή κρατικής βίας, στην κοινωνική πλειοψηφία, τα Μνημόνια, τον κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα.   
Συνέχεια, αυτής της αντίληψης ήταν η δημόσια τοποθέτηση στο Δημοψήφισμα του 2015, για πρώτη φορά από τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, δεκάδων Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων –που η υπηρεσιακή τους εξέλιξη συνοδοιπόρησε με τους γνωστούς Άκηδες των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να διατυπωθεί ποτέ Άρνηση- ζητωκραυγάζοντας: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑΤΟ»!
Τώρα μας λένε: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑΤΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΕΓΓΙΚΤΕΣ-ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ»!      
Τρίτον, δεν μπορεί να μην επισημάνει κανείς αφενός την ανάγκη χειραγώγησης και αφομοίωσης των στρατιωτικών στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διεκδικεί αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλο της άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο ως συμμέτοχος-συνένοχος των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των συμμαχιών με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και τους δικτάτορες της Αιγύπτου.
Αφετέρου του βρώμικου πολιτικού ανταγωνισμού μερίδων της ακροδεξιάς με επίδικο τους ψήφους των στρατιωτικών. Γνωστά τα γεγονότα στην Ήπειρο και τη Μακεδονία και οι λόγοι της ξαφνικής ενίσχυσης των εκεί στρατιωτικών μονάδων. Θυμίζουμε:
Ουσιαστικά, το εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ και η ναζιστική δολοφονική συμμορία Χρυσή Αυγή κονταροχτυπιούνται για τις ψήφους των στρατιωτικών και της δεξιάς κομματικής πελατείας. Η Ήπειρος αποτελεί τελευταία πεδίο μάχης μεταξύ των δύο ακροδεξιών κομμάτων. Ο ιδιαίτερος λόγος είναι η δράση της τοπικής Ένωσης Στρατιωτικών, η οποία ερωτοτροπεί με τους ΝΑΖΙ! Σε γενικές γραμμές, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προσπαθεί να κάνει προγεφυρώματα με την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο Ιωαννίνων όσο και συνοριακών δήμων, για να υπερκεράσει και το σημαντικό πρόβλημα που έχει με την τοπική (μαύρη) συνδικαλιστική ένωση αξιωματικών. Πρόσφατη ήταν η κόντρα μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της τοπικής Ένωσης, μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων για τα κρούσματα φυματίωσης σε HOT SPOT της περιοχής.
Έτσι, λοιπόν ο Πάνος Καμμένος εσπευσμένα επαναφέρει στο προσκήνιο τους σχεδιασμούς μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων σε Ήπειρο-Μακεδονία, που είχε ανακοινώσει αρχικά το 2015! Πρακτικά, εάν ανοίξει το ΚΕΝ Περάματος ξανά (πρώτος που το άνοιξε ήταν ο Τασούλας, πρώην ΑΝΥΕΘΑ και πρωταγωνιστής στον χειρισμό ανάλογων ζητημάτων, καθώς τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ έπρεπε να του κάνουν άγαλμα), εκτός από την ικανοποίηση των απαιτήσεων των τοπικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, την ανάδειξη του πολιτικού επίδικου της Ασφάλειας που θα εξασφαλίσει η αναβαθμισμένη στρατιωτική παρουσία, θα έχει και το επιχείρημα προς τους ίδιους τους αξιωματικούς, χειραγωγώντας τους με τις μεταθέσεις.
Στο ζήτημα αυτό δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα όλοι, τόσο οι ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας, όσο η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου. Οι ντόπιοι στρατιωτικοί στέλνονται με μετάθεση στη Μακεδονία, κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι και μια αιτία του μένους, ακόμα και από παλιούς δεξιούς ψηφοφόρους, τους οποίους προσεγγίζουν οι ΝΑΖΙ και διεκδικούν οι ΑΝΕΛ μέσω της αύξησης των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ήπειρο. Επίσης, με το κριτήριο της παραμεθορίου και οι στρατιώτες της περιοχής θα εξασφαλίζουν μετάθεση στον τόπο κατοικίας του, αφού πλέον το άνοιγμα νέων μονάδων θα το επιτρέπει.
Θυμίζουμε τις υπουργικές εξαγγελίες:
Σε ότι αφορά στο προσωπικό (Μόνιμο – Στρατεύσιμο) που υπηρετεί στις εν λόγω περιοχές:
α. Μόνιμο Προσωπικό: Είναι σε εξέλιξη προσπάθεια εξορθολογισμού του ποσοστού επάνδρωσης των Μονάδων - Ανεξ. Υπομονάδων και Υπηρεσιών των Σχηματισμών με την υλοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου ισοσταθμικά να διατηρούν το αυτό ποσοστό επάνδρωσης.
β. Στρατεύσιμο Προσωπικό: Για προικοδότηση κυρίως των Μονάδων Προκαλύψεως, το ΓΕΣ έχει σταδιακά αυξήσει, σε ποσοστό έως 20% σε σύγκριση με το 2015, τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις οπλιτών θητείας σε Μονάδες της 8ης και 9ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ, με οπλίτες που κατάγονται από την περιοχή, καθώς και με οπλίτες που εμπίπτουν σε κατ’ εξαίρεση μετάθεση με κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα για την 2016 Δ’ ΕΣΣΟ, η οποία αριθμητικά είναι μικρή σε σχέση με τις υπόλοιπες, τοποθετήθηκε στους εν λόγω Σχηματισμούς το 40% της τοποθετημένης δύναμης, με επακόλουθο το ποσοστό επάνδρωσης ειρηνικής περιόδου των υπόψη Ταξιαρχιών να αυξηθεί σημαντικά.
 Με αυτό τον τρόπο όμως ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας και το ΓΕΣ καταστρατηγούν τον νέο νόμο για τη θητεία που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν τον Ιανουάριο (2016) και τις υπουργικές αποφάσεις για την επάνδρωση των μονάδων στον Έβρο. Τα στρατόπεδα εκεί άδειασαν, κάτι που αποκαλύπτουν και οι συνεχείς καταγγελίες στρατευμένων στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υποστηρίζει ότι ο Στρατός πρέπει να αναλάβει το συνολικό κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης και να μην αποτελεί αυτή άγρια έμμεση φορολόγηση μας.
Καλούμε λοιπόν στην κλιμάκωση των αγώνων για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, για την ένταση των συνδικαλιστικών αγώνων που τόσο πολύ τρομάζουν το στρατιωτικό κατεστημένο-κυβέρνηση – Χρυσή Αυγή, για την ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Οι Στρατιωτικοί πρέπει να διεκδικούν και να ζουν συνοδοιπορώντας με τα δικαιώματα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, στη βάση των τρομερών δυνατοτήτων που προσφέρει η σύγχρονη εποχή και όχι να υποτάσσονται ή ακόμη χειρότερα να αναλαμβάνουν ρόλο Πραιτοριανού των Μνημονίων, του κόσμου του πλούτου και των Τοκογλύφων.
Καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, να δώσει τον καλύτερο της εαυτό στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στη δουλοποίηση των εργαζομένων και τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.

Πρέπει τώρα να γυρίσουμε την πλάτη στον κοινωνικό αυτοματισμό και τους εμφυλίους μεταξύ των πιο άγρια πληττόμενων τμημάτων της κοινωνίας, να εναντιωθούμε στον εθνικισμό-ρατσισμό-φασισμό και να παλέψουμε για την έξοδο και διάλυση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.       
  Οι φαντάροι από την πρώτη στιγμή έχουν στείλει μήνυμα αγώνα:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου