Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Τι σημαίνει να είσαι οπλίτης γιατρός στον Έβρο-Μια ακόμα επιστολή καταγγελίας από την 31η Μ/Κ Ταξιαρχία

Καθημερινά αποκαλύπτεται η πραγματική εκμεταλλευτική και καταπιεστική ουσία των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου εις βάρος των φαντάρων, καθώς οι δραματικές συνέπειες όλων αυτών αποκαλύπτονται μέσα από τις επιστολές των συναδέλφων.
Έτσι λοιπόν και ενώ οι Στρατιωτικοί διαμαρτύρονται για την τήρηση του ωραρίου τους και απαιτούν να μείνουν μόνο για αυτούς και τους αστυνομικούς-δικαστικούς-χαφιέδες της ΕΥΠ αλώβητες οι αποδοχές τους, την ίδια ώρα αποδεικνύεται ότι οι Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Δρίτσας έχουν μετατρέψει τους στρατιώτες σε ένα δωρεάν εργατικό δυναμικό, χωρίς ωράριο και έξοδο, με απίστευτη ενταντικοποίηση και ελάχιστο ύπνο.

Οι Στρατιώτες και όχι φυσικά οι Στρατιωτικοί που απαιτούν επιδόματα κατά τ’ άλλα, είναι αυτοί που στήνουν-φροντίζουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης των Μεταναστών, καλύπτουν όλα τα κενά του κρατικού μηχανισμού, μετατρέπονται σε Υπηρέτες των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων για να εξασφαλίζεται το προνόμιο των φθηνών διακοπών στους αξιωματικούς και φυσικά εντάσσονται στις επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά που κλιμακώνονται.

Όλα αυτά φυσικά αφορούν και τους γιατρούς-οπλίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα των επιλογών του Πάνου Καμμένου. 
Αξίζει όμως να δούμε τι βιώνουν καθημερινά οι γιατροί στον Έβρο.
Και το λέμε αυτό γιατί ενώ οι αρχικά βαρύγδουπες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου έκαναν λόγο για επάνδρωση των μονάδων του Έβρου, στην συνέχεια, είτε για να εξυπηρετηθούν τα βύσματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε για να ικανοποιηθούν οι σχεδιασμοί εξυπηρέτησης του πελατειακού κράτους και του πολιτικού ανταγωνισμού ΑΝΕΛ-Ναζί Χρυσής Αυγής, με την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας σε Ήπειρο-Μακεδονία, οι μονάδες του Έβρου αποψιλώθηκαν! Θυμίζουμε το σχετικό απόσπασμα των υπουργικών δηλώσεων: 
«Για προικοδότηση κυρίως των Μονάδων Προκαλύψεως (σε Ήπειρο-Μακεδονία), το ΓΕΣ έχει σταδιακά αυξήσει, σε ποσοστό έως 20% σε σύγκριση με το 2015, τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις οπλιτών θητείας σε Μονάδες της 8ης και 9ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ, με οπλίτες που κατάγονται από την περιοχή, καθώς και με οπλίτες που εμπίπτουν σε κατ’ εξαίρεση μετάθεση με κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα για την 2016 Δ’ ΕΣΣΟ, η οποία αριθμητικά είναι μικρή σε σχέση με τις υπόλοιπες, τοποθετήθηκε στους εν λόγω Σχηματισμούς το 40% της τοποθετημένης δύναμης, με επακόλουθο το ποσοστό επάνδρωσης ειρηνικής περιόδου των υπόψη Ταξιαρχιών να αυξηθεί σημαντικά».
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΔΡΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΗΣ 31ης ΜΚ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ  
Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη πέντε έφεδροι γιατροί (5) οι οποίοι όμως έφυγαν με απόσπαση για τα ΚΑΑΥ μόλις άνοιξαν σε Αλεξανδρούπολη-Καβάλα και αλλού. 
Για την αναπλήρωση τους ήρθε με απόσπαση άλλος οπλίτης γιατρός στο νοσοκομείο. Πλέον, όλοι αυτοί συμπληρώνουν 60-70 μέρες χωρίς έξοδο αφού στις μονάδες τους δεν υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι για να τους αναπληρώσουν. 
Δίπλα λοιπόν στους στρατιωτικούς που απολαμβάνουν τις διακοπές τους –και ακριβώς για να μπορέσουν να τις απολαύσουν οι στρατιώτες τρέχουν ακατάπαυστα και παράλληλα καλούνται να καλύψουν τα πάντα. 
Ένας γιατρός οπλίτης έχει ουσιαστικά 24ωρη υπηρεσία για ολόκληρη την τουριστική περίοδο, αφού απαγορεύεται και το υπηρεσιακό και η έξοδος. 
Μόνο στο μεσοδιάστημα δύο τουριστικών περιόδων ενδεχομένως θα μπορούσε να βγει από τη μονάδα.
Μπορεί να μην βγαίνει ως εξοδούχος από τα ΚΑΑΥ αλλά βγαίνει ως αγροτικός γιατρός όποτε προκύψει ανάγκη. Πρόσφατα σημειώθηκε απώλεια ηλικιωμένου λόγω πνιγμού. Ο φαντάρος γιατρός ήταν εκεί.
Σε κοντινό χωριό στα ΚΑΑ Αλεξανδρούπολης ηλικιωμένος αντιμετώπισε εγκεφαλικό. Ο φαντάρος γιατρός έπρεπε φυσικά να καλύψει την έλλειψη του Αγροτικού γιατρού.
Όχι βεβαίως των δεσμεύσεων του Πάνου Καμμένου όπως προκύπτουν αυτές από τον νέο νόμο για τη θητεία που δίνει τη δυνατότητα στους έφεδρους γιατρούς να κάνουν Αγροτικό κατά τη διάρκεια της θητείας! 
Τιμητικές άδειες δεν παίζουν με τίποτε. 
Ακόμη όμως και για να πάρεις άδειας θα πρέπει να κινηθεί ολόκληρος μηχανισμός και να μετακινηθούν γιατροί σε σειρά μονάδων αφού δεν υπάρχει πουθενά άλλος έφεδρος γιατρός για να τους αναπληρώσει. 
Παράδειγμα: για να πάρει άδεια ο γιατρός στα ΚΑΑΥ Αλεξανδρούπολης, θα τον καλύψει ο γιατρός από τα ΚΑΑΥ Καβάλας, αυτόν ο γιατρός από το φυλάκιο στο Κιλκίς και πάει λέγοντας…
Επίσης, υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τις διακρίσεις και την ανισότητας υπηρεσιών μεταξύ στρατιωτικών γιατρών και φαντάρων.
Οι καλοπληρωμένοι στρατιωτικοί γιατροί φέρονται ως Μαρία Αντουανέτα… 
Στα ΣΤΕΠ ποτέ οι στρατιωτικοί γιατροί δε θα δώσουν εφημερία. Αυτό είναι αποκλειστικότητα των εφέδρων γιατρών που δίνουν 23ωρη υπηρεσία.
Οι στρατιωτικοί γιατροί στις 14.00 μ.μ. φεύγουν για το σπιτάκι τους.
Η κατάσταση είναι δραματική και απαιτεί την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ. Υπάρχει ζήτημα με την συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των στρατευμένων και των διαταγών του ΓΕΣ. Χρειάζονται μεταθέσεις και να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι καταλαβαίνουμε ότι απαιτείται η παρέμβαση των Ιατρικών Συλλόγων και των Φοιτητικών Συλλόγων.
Την κτηνώδη εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των στρατιωτών και του συνόλου της νεολαίας μπορούμε να απαντήσουμε μόνο με ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου