Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Στην Κρήτη δε θέλουν 3000 πρόσφυγες-Δέχονται όμως Βαλλιστικούς Πυραύλους(;) και 8500 πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ

Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ;
ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ;
Την ώρα που οι ξενοδόχοι -οι οποίοι "φτιάχτηκαν" με τις επιχορηγήσεις της Χούντας και της Ε.Ε. αρπάζοντας τις πιο όμορφες γωνιές του νησιού- ξεσηκώνονται εναντίον των μεταναστών μαζί με τα αστικά κόμματα εξουσίας, τη ναζιστική δολοφονική συμμορία των μπράβων τους και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Η είδηση που φέρνει στο προσκήνιο το δημοσιογραφικό σαιτ http://agonaskritis.gr αποκαλύπτει όλη την ουσία της αστικής πολιτικής.
Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ έχουμε μια νέα σημαντική αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας με έργο 13 εκ. δολαρίων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Παράλληλα πληροφορούμαστε ότι 8.500 πολεμικά αεροσκάφη του κράτους Φονιά των ΗΠΑ έχουν κάνει χρήση της βάσης στην Σούδα σε δύο χρόνια. Τα έργα τους τα γνωρίσαμε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, στις διαλυμένες και βουτηγμένες στον εμφύλιο Λιβύη-Συρία-Υεμένη-Σομαλία κλπ.κλπ. κλπ. 
Συνέπεια των χιλιάδων αμερικανικών βομβαρδισμών και από τη βάση της Σούδας είναι οι πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται σε Αιγαίο και Μεσόγειο, για να ορθώσουν απέναντι τους τα σιδερένια Τείχη των Νατοϊκών-Ευρωπαϊκών στόλων και τα τείχη της Ευρώπης Φρούριο.
Σε όλα αυτά φυσικά υπάρχει συμμετοχή και συνενοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, υπάρχει συμμετοχή-συνενοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης. Αυτός είναι ο άθλιος αστικός κόσμος, αυτά είναι τα αιματοβαμμένα κέρδη τους, αυτή η οικονομική ανάπτυξη που σχεδιάζουν για το σύνολο των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών. Εμείς, κραυγάζουν οι επιχειρηματίες, θέλουμε μόνο τους πλούσιους τουρίστες και τα αεροπλανοφόρα να μας φέρνουν τους Μισθοφόρους να ξαποστάσουν, αφού διαλύσουν την Λιβύη και βομβαρδίσουν σε Μέση Ανατολή και Αφρική, μετατρέποντας τις πόλεις της Κρήτης σε σύγχρονη Τρούμπα. Εμείς θέλουμε τις βάσεις του θανάτου, πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού για να τις εφοδιάζουμε και να διεκδικούμε τη γεωστρατηγική αναβάθμιση μας στην Ανατολική Μεσόγειο, αρπάζοντας τμήμα από τη λεία του θανάτου.    
Σύμφωνα με στρατιωτική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 3 Αυγούστου του 2016, ολοκληρώθηκε ένα επιπλέον μεγάλο έργο στη Βάση της Σούδας με την ολοκλήρωση τμήματος αεροδρομίου. Το κόστος της αναβάθμισης έφτασε τα 13.000.000 δολάρια, και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια. Μεταξύ των εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν βρίσκεται και μία αποθήκη Υγρού Οξυγόνου (LOX). Επίσης δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος φόρτωσης πολεμικών αεροσκαφών (CALA).
Το γιατί γίνονται όλες αυτές οι προετοιμασίες αναλαμβάνει να μας το γνωστοποιήσει ο υπολοχαγός Christopher Judkins δήλωσε σχετικά: “Το συγκεκριμένο έργο επεκτείνει τις δραστηριότητες των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των βάσεων της Σούδας για να υποστηρίζουν με πλήρη αποτελεσματικότητα τις επιχειρήσεις μας από αυτό το στρατηγικό σημείο. Επίσης υποστηρίζει τις ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και όλων των φιλοξενούμενων κρατών αυξάνοντας τον χώρο για στάθμευση μειώνοντας ταυτόχρονα προβλήματα που δημιουργούνταν στις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας”. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της βάσης, η επέκταση επιτρέπει τη στάθμευση 5 επιπλέον αεροσκαφών C-17, ενώ αναβαθμίστηκε το σύστημα μεταφοράς καυσίμων, κατασκευάστηκε χώρος για τη διαχείριση εκρηκτικών υλών, πλέον σύμφωνα με τους όρους ασφαλείας του ΝΑΤΟ και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ενώ κατασκευάστηκε και μία “κατάλληλη (proper) εγκατάσταση” αποθήκευσης Υγρού Οξυγόνου.
Όλη αυτή η δουλειά έγινε δίχως να διακοπεί η ροή επισκέψεων πολεμικών αεροπλάνων. Όπως δηλώνει ο Υπολοχαγός Judkins: “Κατά τη διαδικασία των εργασιών το αεροδρόμιο χρησιμοποίησαν 8.435 αεροσκάφη, μεταφέρθηκαν 2.718 τόνοι υλικών και 31.308 επιβάτες σε υποστηρικτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων των ΗΠΑ.
Τι σημαίνουν όμως όλες αυτές οι εργασίες; Το δημοσίευμα έχει κάνει μια σοβαρή έρευνα που αποκαλύπτει ουσιαστικά την σοβαρή πολεμική αναβάθμιση της βάσης της Σούδας! Τονίζει λοιπόν ο αρθρογράφος:
"Να σημειώσουμε ότι το υγρό οξυγόνο είναι ένα υγρό κρυογονικό οξειδωτικό μέσο για εφαρμογές προώθησης διαστημοπλοίων, συνήθως σε συνδυασμό με υγρό υδρογόνο, κηροζίνη ή υγρό μεθάνιο. Χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες εφαρμογές πυραύλων όπως ο πύραυλος V2 (με το όνομα A-Stoff και Sauerstoff) και στους πυραύλους Redstone, R-7 Semyorka, Atlas καθώς και στα στάδια ανόδου των πυραύλων Κρόνος. Το υγρό οξυγόνο χρησιμοποιήθηκε επίσης σε κάποιους πρώιμους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBMs), αν και πιο σύγχρονα ICBMs δεν χρησιμοποιούν υγρό οξυγόνο λόγω των κρυογονικών ιδιοτήτων του και η ανάγκη για τακτική αναπλήρωση της εξάτμισης δυσκολεύουν τη συντήρηση και τη γρήγορη εκτόξευση. Πολλοί σύγχρονοι πύραυλοι χρησιμοποιούν υγρό οξυγόνο. Το υγρό οξυγόνο είχε επίσης εκτεταμένη χρήση στη δημιουργία εκρηκτικών υγρού αέρα, αλλά χρησιμοποιείται σπάνια τώρα λόγω του υψηλού ποσοστού ατυχημάτων.
Όλες αυτές οι πολύ σοβαρές διαπιστώσεις του συντάκτη του κειμένου δίνουν άλλη διάσταση στην παρέμβαση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΑΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Στην πρλόσφατη ανακοίνωση μας "ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!" εντοπίζαμε ότι ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία έχουν απέναντι τους την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την πιο ταυτισμένη κυβέρνηση με τους νατοϊκούς και αμερικανικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και τους βρώμικους πολέμους τους, διεκδικώντας μερίδιο από την λεία σε Αφρική και Μέση Ανατολή, αλλά και την συνολική εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο πόλεμος που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση εναντίον των προσφύγων-μεταναστών, ο καθοριστικός ρόλος που παίζει στην εξυπηρέτηση της  Ευρώπης-Φρούριο ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους όρους συμμετοχής-συνενοχής στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα!  Την ίδια ακριβώς περίοδο η κυβέρνηση και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμέννος παρέχει την απεριόριστη χρήση της βάσης της Σούδας, παρακαλά συστηματικά τις ΗΠΑ για να κατασκευάσουν νέα βάση τους πολεμικό ορμητήριο παραχωρώντας την Κάρπαθο και θέλουν να μετατρέψουν το Καστέλι σε βάση ειδικού τύπου αεροπλάνων-UAV που θα απογειώνονται από εκεί για να βομβαρδίσουν τους λαούς σε Μέση Ανατολή-Αφρική, ώστε να τους αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο, να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους, να ελέγξουν πηγές και δρόμους ενέργειας. 
Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους και την νεολαία να γυρίσει την πλάτη στα εργοδοτικά συμφέροντα που προβάλλονται ως εθνικά, να απομονώσει τους ρατσιστές και τους φασίστες. Πρέπει να συγκρουστούμε τώρα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τις γνωστές οικογένειες που κηδεμονεύουν την Κρήτη, που για να αυξήσουν τα κέρδη τους εμπλέκουν τον λαό αμς σε αυτά τα τεράστια ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και φέρνουν ολοένα πιο κοντά τον κίνδυνο της εκδίκησης για τη δική τους συμμετοχή στις επεμβάσεις.  Πρέπει τώρα ο λαός της Κρήτης να βγάλει στο προσκήνιο όχι μόνο τα πιο φιλόξενα χαρακτηριστικά του, αλλά να πιάσει ξανά το αγωνιστικό νήμα με τις πλούσιες παρακαταθήκες του αντιπολεμικού κινήματος και να απαιτήσει να κλείσουν οι Βάσεις του Θανάτου, να φύγουν οι Αμερικανοί και Νατοικοί Ιμπεριαλιστές Φονιάδες από το νησί.
Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικούς κινήματος ενάντια στην ταξική αστική πολιτική και την κυβέρνηση, στους πολέμους και στις επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την Ε.Ε. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437              http://diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου