Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Καταγγελία για τραμπουκισμό φαντάρου από Αξιωματικό και ΕΠ.ΟΠ.

Tο φαινόμενο Bullying δολοφονεί αλλά στον Στρατό τα θρασύδειλα στελέχη σπάνε πλάκα
Την εβδομάδα 8-15/6 στελέχη και φαντάροι από το 543 ΤΕ της Κω επάνδρωσαν φρουρά βραχονησίδας (στη μικρόνησο Καλόλιμνο). Όσες μέρες έμειναν εκεί, Ανθυπολοχαγός και τρεις Λοχίες, αποφάσισαν να «σπάσουν πλάκα» με συνεχόμενη κοροϊδία, απειλές, λεκτική βία και χώσιμο απέναντι σε φαντάρο που υπηρετεί στην ίδια μονάδα. 

Στο ημερήσιο «μενού» περιλαμβάνονταν απειλές του τύπου «σε περιμένουμε στη γωνία για να φας 50 μέρες φυλακή να στρώσεις», προληπτικές φωνές πριν να πιάσει υπηρεσία ώστε μην τυχόν και γίνει κανένα λάθος, προσβολές σχετικά με την πνευματική του διαύγεια και τη σωματική του διάπλαση, κριτική σε ό,τι κι αν έκανε εκτός υπηρεσίας, ενώ υπήρχαν κι απειλές του στυλ «θα σε στάξουμε όταν γυρίσουμε στη μονάδα» κλπ.

Το παρανοϊκό της όλης υπόθεσης είναι ότι υπήρχε συνεννόηση από τα εν λόγω στελέχη όταν δεν είχαν τι να κάνουν και πήγαιναν επί τούτου στον συνάδελφο για να περάσουν την ώρα τους.

Από τη μεριά του ο συνάδελφος φοβισμένος για το τι θα επακολουθούσε στη μονάδα σε περίπτωση που διεκδικούσε το δίκιο του υπέμενε την όλη κατάσταση περιμένοντας να περάσουν οι μέρες, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι από την ίδια μονάδα (η οποία χαρακτηρίζεται από καψόνια, καμπάνες για ψύλλου πήδημα και βρίσκεται μονίμως σε εμπλοκή). 

Υπάρχουν συνάδελφοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν απ’ αυτή σκεπτόμενοι ακόμα και την περίπτωση αναβολής 2 και 3 μήνες πριν την απόλυσή τους.

Άραγε η διοίκηση πως αντιμετωπίζει όλα αυτά τα φαινόμενα; 

Επιτρέπει, δεν έχει ιδέα ή επικροτεί τον τραμπουκισμό και την μείωση της αξιοπρέπειας ανωτέρων σε κατωτέρους;
Η ίδια μονάδα έχει καταγγελθεί ξανά και ξανά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις επιστολές διαμαρτυρίας συναδέλφων φαντάρων να αποκαλύπτουν ότι Αρχιλοχίας κλώτσησε στο κεφάλι στρατιώτη, αλλά και από συγκεκριμένο υπαξιωματικό «κόπρισμα» στις τουαλέτες αφού καθαριστούν απ τους φαντάρους.
Το φαινόμενο Bullying δολοφονεί, αλλά φαίνεται ότι τα "υπερήφανα στελέχη" του Ελληνικού Στρατού σπάνε πλάκα με στρατευμένους που υποχρεώθηκαν να υπηρετήσουν μια στρατιωτική θητεία που μεταφράζεται σε ένα ατελείωτο χώσιμο και σε μια τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση.
Το Bullying φυσικά δεν είναι μαγκιά, δεν είναι παλικαριά.
Είναι βασανιστήριο με πρωταγωνιστές θρασύδειλους που εκμεταλλεύονται τη θέση τους στην ιεραρχία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εν λόγω στελέχη, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο βασανιζόμενος φαντάρος κατάφερε να πάρει μετάθεση ώστε να γλυτώσει από την τυραννία τους, πραγματικά σκιάχτηκαν.
Γιατί έτσι εκτίμησαν ότι θα μπορούσε να τους καταγγείλει στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Φυσικά οι θρασύδειλοι βασανιστές ούτε καν μπορούν να φανταστούν το πόσο κοντά τους βρίσκεται το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Τόσο κοντά τους μάλιστα, που καταγράφει κάθε ιδέα τους για το πως σκέφτονται να απαντήσουν στην καταγγελία που δημοσιοποιούμε.
Ε λοιπόν τους ενημερώνουμε ότι τους δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία.
Μια ευκαιρία να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους και να σταματήσουν να φέρονται απάνθρωπα.
Διαφορετικά, πρέπει να ξέρουν όλα τα στοιχεία των πρωταγωνιστών στους βασανισμούς του συναδέλφου φαντάρου θα διαβιβαστούν στο ΓΕΣ.
Εμείς καλούμε δημόσια τον ΑΓΕΣ Τελλίδη να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει άμεσα τα τόσο επικίνδυνα και παράνομα αυτά γεγονότα, σε μια μονάδα που επαναλαμβάνονται συστηματικά.
Είναι γεγονότα που όλοι καταδικάζουν και είναι γενική απαίτηση η άμεση αντιμετώπιση τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου