Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού είναι εδώ. Για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι κατασταλτικές της δυνάμεις εφόρμησαν εναντίον δεκάδων προσφύγων θυμάτων και της συμμετοχής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλά επίσης εναντίον οργανωμένων τμημάτων του κινήματος που με περίσσια ανθρωπιά εκφράζουν εδώ και καιρό τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση που στηρίζει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, καταρχήν στον εμφύλιο που διεξάγει εναντίον των Κούρδων αγωνιστών και της Αριστεράς στην Τουρκία, για το πρώτο πράγμα που νοιάστηκε και έλαβε επιπλέον κατασταλτικά μέτρα ήταν η πιθανότητα ερχομού προσφύγων εξαιτίας του Πραξικοπήματος και των βίαιων διωγμών που ακολούθησε την επιβολή έκτακτης ανάγκης εναντίον των λαών της Τουρκίας. Την επιπλέον θωράκιση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις των συνόρων σε Έβρο και νησιά ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανή διέξοδος στους διωκόμενους από την εκδικητική μανία του Τούρκου Προέδρου. Τέλος, αγωνιά για το αν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται κανονικά η απάνθρωπη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας εις βάρος των προσφύγων.   
Η κατασταλτική αυτή επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πιάνει το μαύρο νήμα των δικαστικών διώξεων και καταδικών όλων των αγωνιζόμενων τμημάτων του κινήματος, της έντασης «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» με στοχοποίηση κινημάτων και μεταναστών ως ασύμμετρων απειλών, ακόμη και με προβλέψεις δραστηριοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων για λόγους «ασφάλειας» στο εσωτερικό της χώρας, αποτελεί τρανή απόδειξη του πραγματικού ταξικού πολέμου που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου, οι αστοί πολιτικοί και οι πνευματικοί του ταγοί, που βεβαίως, ενίοτε έχουν και οικονομικά συμφέροντα: η επίθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων, στο πλαίσιο κυβερνητικών εντολών, βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με την Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κατεδάφιση των μέχρι χθες χώρων στέγασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη ανοίγει το δρόμο υλοποίησης των επενδυτικών επιχειρηματικών σχεδίων της Εκκλησίας και ταυτόχρονα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για τη θέση των προσφύγων στο ελληνικό κράτος:
Κάθε κινηματική προσπάθεια, όπως αυτές στη Θεσσαλονίκη, όπως του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων πολύ πρόσφατα, θα συντριβούν. ΜΚΟ και συγκεκριμένοι οικονομικοί κύκλοι, διαπλεκόμενοι με τα αστικά κόμματα εξουσίας, ελλοχεύουν για να «διαχειριστούν το προσφυγικό ζήτημα», δηλαδή να αρπάξουν τα κονδύλια των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!
Τόσο απλά.
Η Κυβέρνηση, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον Πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών και υπερασπίζοντας την Ευρώπη Φρούριο, όχι μόνο έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη και έπνιξε χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο, αλλά επίσης τους φυλάκισε στα  HOT SPOT –Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, εμπλέκοντας τον Στρατό για να εκμεταλλευτεί τους φαντάρους και να εμπεδώσει την στρατικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Τώρα, μαζί με την εκκένωση των χώρων, που είχαν ανοίξει αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, εκκένωσε κα το λιμάνι του Πειραιά από πρόσφυγες και τους μετέφερε σε άλλους μη επαρκώς καταλληλότερους χώρους για τη στέγαση, όπως το Ατλάντικ στα Τρίκαλα. Ενώ, σχεδιάζει να εκκενώσει και το Ελληνικό, παρότι οι χώροι που ετοιμάζει είναι επίσης αποθήκες και εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, που ακόμα και το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί ακατάλληλους για την υγιή διαβίωση ανθρώπων.
Αυτός είναι όμως ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός και το κράτος του.
Όλα αυτά δε θα μείνουν αναπάντητα: ήδη, ένα κύμα αλληλεγγύης, πέρα από τις δυνάμεις του, αγκαλιάζει τους πρόσφυγες. Μαζί τους, οι αρνήσεις των φαντάρων να καταστείλουν ή να παρέχουν εργασία ενάντια στους μετανάστες, η άρνηση να χτίσουν hot-spot ή να δουλέψουν σε αυτά. Αυτές οι αντιστάσεις πρέπει να γιγαντωθούν και να ενωθούν σε ένα συνολικό πλαίσιο άρνησης και δράσης ώστε ο πόλεμος τους να στραφεί εναντίον τους. Τα ΟΧΙ μας να τους τσακίσουν.
Αρνούμαστε να κατασκευάσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης - hot spots.
Να κατεδαφίσουμε και τα υπάρχοντα κολαστήρια. Πρόσφυγες, άστεγους, όσους πετιούνται στο δρόμο από την ανεργία και τα ληστρικά τραπεζικά δάνεια, τους θέλουμε στις γειτονιές μας, να γεμίσουν τα άδεια κτίρια που περιμένουν «αξιοποίηση» από το real estate. Κονδύλια υπάρχουν. Να διατεθούν για την επισκευή εργατικών κατοικιών με πρόσληψη άνεργων. Κανείς στις λάσπες της κάθε Ειδομένης ή στα χαρτόκουτα της κάθε Σταδίου.
Αρνούμαστε να δουλέψουμε/λειτουργήσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης-hot spots.
Η πρόνοια επί χρόνια λεηλατείται, αποκλείοντας όλο και πιο πολλούς. Μόνιμες προσλήψεις σε δομές πρόνοιας, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε ντόπιους και μετανάστες. Μόνιμες θέσεις, αξιοπρεπείς μισθοί και πλήρη δικαιώματα - με ταυτόχρονη καθολική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.
Αρνούμαστε κάθε ανάμειξη του Στρατού στην κοινωνική και πολιτική ζωή.
Ο στρατός ΔΕΝ θα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων. Σπάμε στην πράξη το δόγμα άμυνας-ασφάλειας και αρνούμαστε το ρόλο «στοργικού πατέρα» του στρατού. Καμιά στρατιωτική ανάμειξη σε παροχές πρόνοιας, κατασκευή υποδομών. Κανένας φαντάρος στην καταστολή των αγώνων και αγωνιστών, σε επιχειρήσεις-σκούπα κατά μεταναστών.
Αρνούμαστε να πολεμήσουμε στον εμφύλιο των φτωχών που δημιουργούν.
Μετανάστες, πρόσφυγες, εργαζόμενοι και νεολαία δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Έχουμε να χωρίσουμε με τις τράπεζες, τα κράτη, τους στρατούς, τις κυβερνήσεις και τους φασίστες κάθε είδους. Έχουμε κοινή ανάγκη για αξιοπρεπή ζωή κι ελευθερία. Μόνο μέσα από κοινό αγώνα θα κερδίσουμε. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι προσπάθεια συλλογική ντόπιων και μεταναστών με τις δικές μας διαδικασίες. Δομές που δεν θα ξεχωρίζει αυτός που δίνει την αλληλεγγύη από αυτόν που την δέχεται. Μακριά από κάθε κρατική παρέμβαση, τη μέγγενη των ΜΚΟ και επαγγελματιών ανθρωπιστών. Οι κοινοί μας αγώνες απαιτούν κοινή ζωή και συλλογικότητες.
Καλούμε εργαζόμενους, ανέργους, πρόσφυγες, άστεγους, φοιτητές, σωματεία, κινήσεις-συνελεύσεις γειτονιάς, κοινωνικά κέντρα και αυτοδιαχειριζόμενες δομές να μπλοκάρουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις εργασίες ανθρωποφυλάκων. Να δημιουργήσουμε μαζί το κίνημα που χρειάζονται αυτές οι προτάσεις. Με συνελεύσεις και συζήτηση και δράσεις παντού, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βαρβαρότητας που μας κυκλώνει.
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καλεί όλους τους πρόσφυγες, τους αλληλέγγυους, τους αγωνιστές να κατέβουν την Πέμπτη 28/7, 6:00 μμ στα Προπύλαια, για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στην τρομοκρατική κυβερνητική πολιτική, την εχθρική για τους  πρόσφυγες-μετανάστες και το σύνολο του κόσμου της εργασίας.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου