Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Φυματίωση είναι η κοινή μοίρα φαντάρων-στρατιωτικών και μεταναστών σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στην Ήπειρο

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και οι μαχόμενοι φαντάροι από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Μεταναστών. Σταθήκαμε και στεκόμαστε απέναντι στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον των προσφύγων-μεταναστών από Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική κυβέρνηση.
Όταν γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες σε ρατσιστικά παραληρήματα στελεχών: «Μη σκάτε και πολύ, μετανάστες θα μείνουν εδώ πέρα», και πολλά άλλα!

Πλέον ήρθε η ώρα να βιώσουμε τις συνέπειες της κυβερνητικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής, της βάρβαρης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, της αδιαφορίας των διοικητών και των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αποκαλύπτει το onalert.gr και η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη «θετικοί στην εξέταση "μαντού", βρέθηκαν οκτώ στρατιωτικοί που κάνουν υπηρεσίες σε κέντρο προσφύγων στην περιοχή της Ηπείρου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ αυτών είναι και ένας στρατιώτης που υπηρετεί τη θητεία του. Οι εξετάσεις συνεχίζονται σε όλο το προσωπικό, για να βρεθούν ποιοι είναι θετικοί στην φυματίωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον περιφερειακό Τύπο της Ηπείρου έγινε αναφορά για περιστατικά που εντόπισαν οι υγειονομικές υπηρεσίες, με τρία παιδιά να νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Έκτοτε αποφασίστηκαν εξετάσεις και στο στρατιωτικό προσωπικό που κάνει υπηρεσίες στα κέντρα. Οι πρώτες εξετάσεις έγιναν από γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και σήμερα οκτώ άτομα έλαβαν την ένδειξη "θετικό" και παραπέμφθηκαν για περισσότερες εξετάσεις. Παράλληλα, έγιναν νέες εξετάσεις σε άλλα άτομα και αναμένονται την ερχόμενη Πέμπτη τα αποτελέσματα. Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους στρατιωτικούς, αλλά και στους γονείς των οπλιτών που υπηρετούν στην περιοχή, καθώς φοβούνται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου. Ωστόσο οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές είναι αρκετά καθησυχαστικές, καθώς είναι από τις ασθένειες που αντιμετωπίζονται».

Για μια ακόμη φορά η ευθύνη επιχειρείται να φορτωθεί στις πλάτες των προσφύγων. Ποιος ξεχνά όμως ότι οι ίδιοι έχουν επισημάνει και διαμαρτυρηθεί από την πρώτη στιγμή για την απάνθρωπη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε. Θυμίζουμε ότι στις 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε πορεία από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Κατσικά προς το κέντρο του χωριού από 150 περίπου πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυους. Είναι η δεύτερη πορεία που πραγματοποιούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν στο στρατόπεδο, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, όσο και για τα κλειστά σύνορα. Η πορεία έληξε με καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία του Κατσικά, όπου σηκώθηκαν πλακάτ για το άνοιγμα των συνόρων, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και άλλα. Οι αλληλέγγυοι/ες από τα Γιάννενα πορεύτηκαν μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μέχρι και το πέρας της πορείας. Οι κινητοποιήσεις των μεταναστών και προσφύγων από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Κατσικά, συνεχίστηκαν και την Πέμπτη 7 Απριλίου, ημέρα απεργίας στο δημόσιο, αυτή τη φορά στο κέντρο των Ιωαννίνων. Περίπου 100 άτομα κάθε ηλικίας, συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ στην απεργιακή διαδήλωση που ξεκίνησε από το εργατικό κέντρο, με το σύνθημα “OPEN THE BORDERS” να δίνει τον τόνο. Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις, έδειξαν την αλληλεγγύη τους φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα. Η κινητοποίηση έληξε με καθιστική διαμαρτυρία των προσφύγων και των μεταναστών μπροστά από την περιφέρεια Ηπείρου και αποκλεισμό του δρόμου.

Θυμίζουμε όμως και τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων φαντάρων. Σε επιστολή καταγγελίας οι στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων καταγγέλλουν τον Διοικητή του 625 Μ/Π ΤΠ Αντισυνταγματάρχη Κατσ., που έχει αναλάβει την δημιουργία Hot-Spot στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων, για τα ακόλουθα:

«1. Αρχικά ενώ βρεθήκαμε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο για να παρακολουθήσουμε Σ.Π.Ε.Ν., δεν εκτελέστηκε μέχρι καμία απολύτως μέρα εκπαίδευσης. Όλο το χρονικό διάστημα της παραμονής μας στο εν λόγω στρατόπεδο έχουμε εκτελέσει πάσης φύσεως και φαντασίας υπηρεσίες και καθαριότητες και δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως εκπαίδευση, ως οφείλαμε.

Σημειωτέον όταν παρουσιαστήκαμε μας υποδέχτηκαν με τη φράση «Οι γονείς σας και οι Έλληνες πληρώνουν για να κάνετε εσείς Σ.Π.Ε.Ν.» Σίγουρα πάντως δεν πληρώνουν για να ζούμε κάτω από τις υπάρχουσες άθλιες και απαράδεκτες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου: οι τουαλέτες βουλώναν συνέχεια, αφού δεν υπήρχε νερό με πίεση να καθαρίσουν, και έτσι 3 διμοιρίες αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν μόνο 4 τουαλέτες. Επίσης, σίγουρα οι γονείς μας, και κανείς άλλος Έλληνας, δεν πληρώνει για να κάνουμε εμείς Σ.Π.Ε.Ν., ενώ ουσιαστικά καθάριζαν το στρατόπεδο για να το επισκεφθούν κάθε φορά ανώτεροι και να δουν ότι όλα κυλούν ομαλά.
2. Στις 11/3/2016 μας ενημέρωσαν ότι θα αναλάβουμε τη δημιουργία hot-spot στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων, ξεκινώντας έτσι ένας δεύτερος γύρος μαρτυρικής θητείας. Ο Διοικητής Αντ/ρης κ. Κατσ. αποκαλούσε «γιωτάδες» όσους δεν μπορούσαν να συμμετέχουν σε εργασίες για την κατασκευή του hot-spot, χαρακτηρισμός απαράδεκτος για τους συναδέλφους που, λόγω διαπιστευμένων από τον Ελληνικό Στρατό προβλημάτων, δεν είχαν τη σωματική ικανότητα να συμμετέχουν σε εργασίες άρσης βάρους η παρατεταμένης ορθοστασίας. Πέρα από την μηδαμινή έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού της δημιουργίας του hot-spot, από πλευράς Διοικητή και στελεχών, η οποία επιβαρύνει τους ίδιους τους φαντάρους και επιβραδύνει την ίδια τη δημιουργία του hot-spot, οι ίδιοι οι φαντάροι αντιμετωπιζόμαστε ως σύγχρονοι είλωτες.
Οι ώρες εργασίες είναι ατελείωτες, όλοι οι φαντάροι εργαζόμαστε πάνω από 9 ώρες με ελάχιστα ή και ανύπαρκτα διαλείμματα για ξεκούραση, η σίτισή μας είναι ελλιπής (το φαγητό διανέμεται ακαθόριστες ώρες και όχι όλα τα γεύματα, οι μερίδες είναι επιεικώς απαράδεκτες, νερό δεν υπήρχε μέχρι προσφάτως και αναγκαζόμασταν με προτροπή του διοικητή να βάζουμε καθημερινά χρήματα από τη τσέπη μας για είδη όπως νερό και φαγητό από το κινητό κψμ) ενώ ταυτόχρονα η συμπεριφορά και η απαράδεκτη αντιμετώπιση που δεχόμαστε από πλευράς Διοικητή έρχεται να αποτελειώσει την φυσική και ψυχολογικής μας εξουθένωση.
Ο Διοικητής Κατσ. με τηλεβόα στο ένα χέρι και κομπολόι στο άλλο φώναζε «Δικαίωμα να μιλάω έχω μόνο εγώ. Εσείς δουλεύετε!», κάθε φορά που κάποιος παραπονιόταν για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν. Στο ίδιο μήκος κύματος και πολλά στελέχη όπου επίσης με τα χέρια στις τσέπες έδιναν εντολές στους στρατιώτες την ίδια ώρα που εκείνοι απλώς παρακολουθούσαν και σχολίαζαν.
Ακόμη, δεν ήταν λίγες οι φορές που γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες σε ρατσιστικά παραληρήματα στελεχών: «Μη σκάτε και πολύ, μετανάστες θα μείνουν εδώ πέρα», και πολλά άλλα.
Να σημειωθεί ότι όλες αυτές τις μέρες που συμμετείχαμε στην κατασκευή του hot-spot, επιστρέφαμε στο στρατόπεδο εξουθενωμένοι σωματικά και ψυχολογικά και έπρεπε να κάνουμε και τις υπηρεσίες που οφείλαμε στο στρατόπεδο, φτάνοντας στο σημείο να κοιμόμαστε μέχρι 3 ώρες τη μέρα.
Συμπέρασμα: από τη μέχρι τώρα παρουσία μας στο στρατό έχουμε διαπιστώσει ότι τα λεφτά των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών δεν διοχετεύονται στη στρατιωτική μας εκπαίδευση και αντιμετωπιζόμαστε σαν σύγχρονοι είλωτες, τουλάχιστον όσον αφορά το στρατόπεδο «Στρατηγού Κατσιμήτρου» στο Πέραμα Ιωαννίνων
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και τα στελέχη να μείνουν μακριά από αυτό το βρώμικο πόλεμο κατά των προσφύγων - μεταναστών. 
Κανένας δεν έχει καμιά δουλειά και υποχρέωση παροχής υπηρεσίας στα HOT SPOT -Στρατόπεδα Συγκέντρωσης!
Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας - Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση - καταπίεση - φυλάκιση - διαλογή Προσφύγων - Μεταναστών, των ανθρώπων της τάξης μας».
Ευχόμαστε περαστικά σε όλους και απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναγνωρίσει άμεσα όλα τα δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Για μια ακόμη φορά η ευθύνη επιχειρείται να φορτωθεί στις πλάτες των προσφύγων εχει απολυτο δικαιο ο σπαρτακος ο στρατιώτης και τα στελεχοι φερεαν την φυματίωση από το σπιτι και την μεταδωσαν και στους καιμενους προσφυγες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταλάβετε το οι στρατιώτες οι στρατιωτικοί δεν είναι υπεύθυνη για την φροντίδα τον μεταναστών και πολλά κάνανε και προφέρανε....οι συνθήκες δεν είναι τέλειες αλλά δεν είναι και σαν των στρατοπέδων συγκέντρωσης που τα παρομοιάζεται...ξυπνήστε εκεί στον Σπάρτακο γιατί κάπου το χάσατε...ο στρατος και οι στρατιώτες και οι στρατιωτικοί την φάγανε εξετιας που καραγκιόζηοζει Καμμένου

      Διαγραφή
    2. Το κείμενο μιλά για τον πόλεμο, για τις συνθήκες φυλάκισης, για τους όρους εμπλοκής του προσωπικού, για τις πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε.
      Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή