Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

193 ΜΠΕΠ MLRS στην Ελευθερούπολη Καβάλας: η Απελπισία χτυπά κόκκινο από το ατελείωτο χώσιμο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σύμφωνα με την επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων που υπηρετούν στην 193 ΜΠΕΠ MLRS «οι φαντάροι έχουν να βγουν με κανονική έξοδο πολύ καιρό, βρίσκονται σε μια συνεχή εμπλοκή από τον Μάιο χωρίς να βρίσκεται μια λύση στη μένουσα κατάσταση σε σημείο να έχουν πάρει κατά μέσο όρο 4 με 8 κανονικές εξόδους σε διάστημα τριών μηνών. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι και τον Αύγουστο.
Οι υπηρεσίες είναι σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα να κουράζονται σωματικά και ψυχικά. Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση καθώς οι απαιτήσεις για συμπλήρωση κωλυόμενων πρωινών υπηρεσιών αναγκάζουν τους φαντάρους να κάνουν παραπάνω ώρες και διπλές υπηρεσίες με αποτέλεσμα πολλές φορές ούτε προλαβαίνουν να φάνε.

Υποτίθεται μπαίνεις στρατό για 9 μήνες για να υπηρετήσεις την πατρίδα σου αλλά αυτό το πράγμα ξεπερνάει την υπερβολή, καθώς οι φαντάροι δεν έχουν τον χρόνο και το κουράγιο να ανταπεξέλθουν σε εξωτερικές προσωπικές υποχρεώσεις όπως σχολές, οικογενειακές υποχρεώσεις και δουλείες.
Επανδρώνουν φυλάκια την στιγμή που τα άτομα δεν φτάνουν για τις ανάγκες της μονάδας με αποτέλεσμα όχι απλά να μην υπάρχουν εξοδούχοι αλλά να μην φτάνουν τα άτομα για τις υπηρεσίες.
Το ένα εκ των δυο στρατοπέδων που επανδρώνουν είναι η 43ΜΕ στην οποία κάθε πρωί τους βάζουν να κάνουν αγγαρείες και μετά συνεχίζουν τα νούμερα τους. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει εθνοφύλακες τις βραδινές ώρες κάτι που θα μπορούσε να απαλλάξει εντελώς την ανάγκη φαντάρων για υπηρεσίες. Στο φυλάκιο του Αγίου Ανδρέα επίσης χρησιμοποιούν εθνοφύλακες και κάμερες κάτι το οποίο θα βοηθούσε στην μείωση των υπηρεσιών.
Η μόνη λύση που έχει δοθεί στο πρόβλημα είναι η χρήση υπηρεσιακών ανά τρεις ημέρες κατά την οποία έχουν λίγες ώρες να βγουν έξω και να ξεσκάσουν.
Ουσιαστικά όμως αυτό αποτελεί μια προσπάθεια να ξεγελάσουν τον φαντάρο δίνοντας μια ευκαιρία να ξεσκάσει για ελάχιστη ώρα.
Το υπηρεσιακό δεν αποτελεί έξοδο. Ο φαντάρος πάλι χάνει τον ύπνο του.
Η ψυχική και σωματική κούραση των παιδιών τους έχει δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου και κατατονικότητας.
Σε συνδυασμό με την απελπισία που νοιώθουν, αδυνατούν να πάρουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.
Πρέπει να δοθεί μια άμεση λύση στο πρόβλημα είτε στέλνοντας περισσότερους φαντάρους είτε με κάποιο άλλο τρόπο».
Εμείς θεωρούμε ότι τα συναισθήματα που εκφράζουν οι συνάδελφοι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Δεν είναι λύση ούτε η παραίτηση και ο φόβος, ούτε η ατομική διέξοδος και το βύσμα.
Μην Ψαρώνετε… Μην φοβάστε.
Βγείτε μαζικά Παραπονούμενοι. Στο διοικητή, στον Ταξίαρχο, στο Μέραρχο.
Να πάρουν οι γονείς σας τηλέφωνο ξανά και ξανά στη διοίκηση, την ιεραρχία και στο ΓΕΣ.
Έχουν κάθε δικαίωμα.
Συνάδελφοι, συχνά ο φόβος που καλλιεργείται από τους βαθμοφόρους ότι «αν βγείτε παραπονούμενοι και διαμαρτυρηθείτε μετά θα σας σχίσουν» είναι Μούφα.
Δεν συνέβη ποτέ, ούτε πρόκειται να συμβεί.
Ποτέ, το επαναλαμβάνουμε, ΠΟΤΕ, δεν τιμώρησαν φαντάρο, δεν έγιναν χειρότερα τα πράγματα όταν βγήκαν φαντάροι παραπονούμενοι και τους συμπαραστάθηκε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μαζί με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Το αντίθετο. Μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών πάντα παρεμβαίνει το ΓΕΣ, πάντα λαμβάνονται μέτρα, πάντα βελτιώνονται οι συνθήκες.
Ποιος στρατιωτικός θα εκδικηθεί φαντάρο που έχει δίκιο, που τα παράπονα του έχουν αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης από το ΓΕΣ και θα δει τη μονάδα του να απασχολεί τη δημοσιότητα και το Υπουργείο Άμυνας ξανά και ξανά; 
Ποιος στρατιωτικός θα επιλέξει να οδηγήσει τα πράγματα στο απροχώρητο, ενδεχομένως και στο απονενοημένο διάβημα;
Συνάδελφοι, μην Ψαρώνετε… 
Οι φαντάροι έχουν τη δύναμη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου