Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΟΧΥΡΑ από τη ΜΟΜΑ των αντιδράσεων στο μεγάλο ξεπούλημα του Π.Καμμένου

Δωρεάν εργαζόμενοι Φαντάροι θα επανδρώσουν το ΧΑΚΙ ΤΑΥΠΕΔ-Να Αρνηθούμε την Συμμετοχή στο Ξεπούλημα
Από την πρώτη μέρα εκλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όταν ανακοινώθηκε η επανασύσταση της ΜΟΜΑ είχαμε αποκαλύψει ότι στην συγκεκριμένη πολιτική απόφαση δεν συναντιέται κανένα φιλολαϊκό περιεχόμενο. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι η εμπέδωση ενός νέου μιλιταριστικού και εθνικιστικού κλίματος, η εκτίναξη της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων και η υπεράσπιση των συμφερόντων των εθνικών εργολάβων αφού η Ε.Ε. έχει προβλέψει την αποκλειστικότητα για τους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων μελετών-κατασκευών που παλιότερα έκαναν οι φορείς του Δημοσίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο έργο της ΜΟΜΑ αφορούσε την Ικαρία και εξυπηρέτησε την ψηφοθηρία και το πελατειακό  κράτος που στήνουν οι ΑΝΕΛ διαμέσου των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα υπόλοιπα αφορούν έργα αδιάφορα στους εργολάβους, τοπικούς και «εθνικούς»!
Οι νέες όμως εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου σχετικά με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που καπηλεύεται ο Στρατός –με εκτιμώμενη αξία τα 34 δις ευρώ για αυτή την τεράστια ακίνητη περιουσία- αποκαλύπτουν ότι πίσω από την προπαγάνδα του πατερναλιστικού ρόλου του Στρατού, δεν αποκρύπτεται μόνο ο ρόλος του στην καταστολή του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εχθρού και στον Μεγαλοϊδεατισμό της άρχουσας τάξης. Αλλά επίσης, ότι ο Στρατός αποτελεί και θα αποτελέσει ακόμη περισσότερο πολιορκητικό κριό στη γενικευμένη επίθεσης εναντίον των εργαζομένων. Θα βασιστεί και πάλι στη δωρεάν εργασία των φαντάρων που σχεδιάζεται να επανδρώσουν το νέο χακί ΤΑΥΠΕΔ: αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών, δικηγόρους, οικονομολόγους κλπ.
Αν επομένως ο νόμος για τη θητεία εισάγει την πιο οργανωμένη και εκτεταμένη εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων και διαμέσου του εθελοντισμού και της μοριοδότησης την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων για να εξασφαλίσουν μόρια για την συμμετοχή τους από καλύτερη αφετηρία σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, διασπώντας την εργατική τάξη και εντείνοντας τους καθημερινούς εμφυλίους για μια θέση εργασίας περιορισμένου χρόνου. Το χακί ΤΑΥΠΕΔ έρχεται να ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τα φιλέτα γης και εκατοντάδες νησιά στο βωμό της κερδοφορίας της τουριστικής βιομηχανίας, χρησιμοποιώντας τη ΜΟΜΑ ως μηχανισμό για να καμφθούν όλες οι αντιστάσεις. 
Την ίδια μέρα λοιπόν που χάριζαν το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» στον Λάτση, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επέλεξε να αναδείξει τον άλλο πυλώνα του άγριου ξεπουλήματος, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη ΜΟΜΑ, αποκαλύπτοντας ότι τα τουριστικά μεγαθήρια  θα χαρακτηρίζονται ως «οχυρά» και θα κατασκευάζονται από τη ΜΟΜΑ, για να μην απαιτούνται διάφορες εγκρίσεις. Αυτά υποσχέθηκε ο Πάνος Κάμμενος, μιλώντας πρόσφατα στο ΕΒΕΑ, παρουσιάζοντας το σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο Στρατός, λες και είναι κτηματομεσίτης βγαλμένος από ελληνική ταινία του 60’. Ουσιαστικά όμως ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός πιάνει το μαύρο νήμα της τουριστικής ανάπτυξης, θυμίζοντας τις πιο αμαρτωλές και βάρβαρες επιλογές της Χούντας των Συνταγματαρχών, όπως τις περιέγραψε ο Διονύσης Ελευθεράτος στο βιβλίο του «ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ»!
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, δεν ξεπουλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Απλώς παραχωρεί σε ιδιώτες για 99 χρόνια- δηλαδή για 4 γενιές, τουριστικές και άλλες επενδύσεις σε ακίνητα του υπουργείου! Τόνισε μάλιστα ότι τα τουριστικά μεγαθήρια που προορίζονται για τους πλούσιους τουρίστες θα χαρακτηρίζονται ως "οχυρά" και θα κατασκευάζονται από τη νέα ΜΟΜΑ (ΜΟΜΚΑ). Πρόκειται για ένα νομικό τέχνασμα για να μην απαιτούνται εγκρίσεις από την αρχαιολογία κ.λπ. και οι επενδύσεις στα ακίνητα του υπουργείου να προχωρούν γρήγορα, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων και των κοινωνικών κινημάτων.
Μιλάμε για τον ορισμό του μαφιόζικου καπιταλισμού, την αποκάλυψη του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού. «Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» φωνάζουν οι ΑΝΕΛ που ταυτίζονται με τεράστια οικονομικά συμφέροντα στο χώρο του τουρισμού.  Την ίδια στιγμή που οι τουριστικές επενδύσεις χαρακτηρίζονται Οχυρά, τα ίδια τα Οχυρά γίνονται γκολφ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τουριστική επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, για την οποία το ΓΕΣ δηλώνει υπέρμαχος «διότι θεωρεί ότι μέσω αυτής διασφαλίζεται και η Εθνική Άμυνα».
Η τοποθέτηση αυτή του ΓΕΣ αξίζει να συνεκτιμηθεί με την ανάρτηση της www.dimokratiki.gr όπου γίνεται λόγος για τα εξής: «Η έκταση χαρακτηρίζεται από τον Ελληνικό Στρατό ως “κρίσιμη για την άμυνα της χώρας” και κρίνεται “απαραίτητη η παραμονή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και οχυρώσεων εντός του ακινήτου” ενώ ζητείται σε ενδεχόμενη επέκταση, το κόστος των κατασκευών να καλυφθεί από τον επενδυτή. Σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με ημερομηνία 22/4/2016, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο, εντός του υπό αποκρατικοποίηση ακινήτου, υπάρχει “μεγάλος αριθμός μόνιμων έργων, αμυντικής οργάνωσης” τα οποία “κρίνονται απολύτως απαραίτητα για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών και την υλοποίηση της επιχειρησιακής σχεδίασης”. Τονίζεται μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “η συνέχιση των λειτουργιών τους σχετίζεται με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική ικανότητα της χώρας”. Το ΓΕΣ δηλώνει ότι “δεν έχει αντίρρηση” για την υλοποίηση της αποκρατικοποίησης, θέτει ωστόσο όρους και προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, απαιτεί την “ενσωμάτωση του συνόλου των μόνιμων έργων αμυντικής οργάνωσης στον σχεδιασμό και την κατασκευή μελλοντικών υποδομών ή εξωραϊσμού άλλων με ανάληψη του κόστους από τον ενδιαφερόμενο-επωφελούμενο από την αξιοποίηση του υπόψη ακινήτου”, την “εξασφάλιση της εύρυθμης τέλεσης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων εντός της υπόψη περιοχής”, την “συνέχιση λειτουργίας της Θερινής Λέσχης Ρόδου” και την “δυνατότητα μελλοντικής ανάγκης κατασκευής νέων μόνιμων έργων αμυντικής οργάνωσης”.
Είναι κατανοητή η προσαρμογή της άποψης του ΓΕΣ για την αμυντική οργάνωση της περιοχής στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την εν λόγω επένδυση, την επιτυχία της οποίας εξασφαλίζει η συντονισμένη δράση των ΑΝΕΛ τόσο στο Υπουργείο Άμυνας, όσο στη Βουλή και στα ΜΜΕ. Το επισημαίνουμε γιατί είχε προηγηθεί «εμφύλιος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (21/4/2016) και χαρακτηρίζει αρχαιολογική μια ζώνη έκτασης 10.000 στρεμμάτων στο Γκολφ Αφάντου. Τότε, «εξερράγη» ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος: «Το νησί της Ρόδου περιμένει εδώ και χρόνια την αξιοποίηση του Γκόλφ Αφάντου, μιας επένδυσης η οποία θα βοηθήσει την ανάπτυξη του νησιού και τους κατοίκους της γενικότερα αναβαθμίζοντας τον τουρισμό. Η παρέμβαση του Υπουργείου στη συγκεκριμένη υπόθεση τη δεδομένη στιγμή λίγο πριν υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ), είναι άκαιρη και ανούσια».
Όμως επρόκειτο για παρεξήγηση. Παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε – τον οποίο η κυβέρνηση αποδίδει στους δημοσιογράφους –, η κυβέρνηση προχωρά και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει ώστε να προωθήσει τις πιο βίαιες μορφές ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης πανέμορφων περιοχών. Επιταχύνει λοιπόν την αξιοποίηση της περιοχής Αφάντου Ρόδου, την οποία αγόρασε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Μερκούριος (Μάικ) Αγγελιάδης από τον ΤΑΙΠΕΔ. Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, το ζήτημα που φάνηκε να έχει προκύψει με την επένδυση στην Αφάντου Ρόδου μετά την απόφασή του για την κήρυξή του ως αρχαιολογικού χώρου, ήταν εκ του περισσού και άνευ νοήματος και οφείλεται σε «δημοσιογραφικό θόρυβο…
Οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλούν. Και βιάζονται.  Αυτό ήταν εξάλλου ιδιαίτερα έκδηλο και στην παρουσία του Π.Καμμένου στο ΕΒΕΑ. Είναι ενδεικτικό ότι τα ελάχιστα στελέχη της αγοράς ακινήτων που παρακολούθησαν την εκδήλωση, αλλά και νομικοί κύκλοι, βρήκαν «ενδιαφέρουσα» την προσέγγιση του υπουργείου για κατασκευή ξενοδοχείων, πάρκων ή άλλων εγκαταστάσεων ως "οχυρά", χωρίς «τη γνωστή γραφειοκρατία» και τα κοινωνικά-πολιτικά εμπόδια, αλλά θεώρησαν πως είναι δύσκολο να προχωρήσει, εκτιμώντας πως θα μπλοκαριστεί με την πρώτη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέμενε, πάντως, πως δεν θα υπάρξει τέτοιο ζήτημα. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, στην ακίνητη περιουσία του υπουργείου περιλαμβάνονται οικόπεδα, νησιά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πεδία βολής κ.λπ., που ανήκουν στα τέσσερα ταμεία των στρατιωτικών, αντικειμενικής αξίας άνω 34 των δισ. ευρώ.  Στο υπουργείο, είπε ο κ. Καμμένος, δημιουργείται Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον κ. Γ. Ζησιμάτο, η οποία στελεχώνεται από στρατεύσιμους με ανάλογη ειδίκευση.
Αποκαλύπτεται με αυτό τον τρόπο και μια διαφορετική πτυχή του νέου νόμου για τη θητεία. Οι φαντάροι που έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα, καλούνται να ενσωματωθούν σε υπηρεσίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα, γίνεται λόγος για την επιδίωξη του Υπουργείου Άμυνας να στρατολογήσει φαντάρους με ανάλογα επιστημονικά προσόντα, τους οποίους θα αμείψει με μόρια!
Εμείς καλούμε το εργατικό κίνημα, τους επιστημονικούς φορείς, τις οικολογικές κινήσεις και τα κινήματα πόλης να μπλοκάρουν το τεράστιο ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε όλα αυτά.    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_17.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου η παυριδα πλεον τρωει τα παιδια της γιατι τσ καλει να την υπηρετησουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου η παυριδα πλεον τρωει τα παιδια της γιατι τσ καλει να την υπηρετησουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή