Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ένοπλες Δυνάμεις: μια προκλητική σπατάλη…

Υποσχέθηκαν νοικοκύρεμα και περιστολή της σπατάλης που είναι συνώνυμο της ύπαρξης των Ενόπλων Δυνάμεων, διεκδικώντας την ψήφο. Στην πραγματικότητα όμως όχι μόνο δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους, όχι μόνο ενίσχυσαν το πελατειακό κράτος αλλά εκτόξευσαν το κόστος λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε μια εποχή που δρομολογούν την κοινωνική καταστροφή. Σε  μια εποχή που Τσίπρας-Καμμένος-Βίτσας ψηφίζουν νέα Μνημόνια, το φορολογικό και αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
Σε μια εποχή που κόβουν ακόμη και το Δώρο Πάσχα των 4 ευρώ στους φαντάρους και έχουν μετατρέψει την υποχρεωτική στράτευση σε μια δυσβάστακτη έμμεση φορολόγηση των στρατιωτών και της λαϊκής οικογένειας.   
Την ίδια ώρα διαπιστώνουμε:
·         Αντί να περικοπούν οι θέσεις των ανωτάτων κατά 20% όπως έχει παρθεί η απόφαση ΣΑΓΕ από το καλοκαίρι του 2014, όπως είχαν δεσμευτεί Παναγιωτόπουλος-Αβραμόπουλος, έχουμε αύξηση!!!  
·         Τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα δεν κλείνουν αλλά αντίθετα ανοίγουν και άλλα στα βόρεια σύνορα με πρόφαση τον UCK και αυξάνονται οι στρατιωτικές δυνάμεις στην Ικαρία, εκλογική περιφέρεια του Πάνου Καμμένου!
·         “Ανοίγουν” άχρηστες νέες θέσεις εξωτερικού!! Που φυσικά χρυσοπληρώνονται.
·         Στέλνεται ο Αντιστράτηγος Κωσταράκος πρώην ΑΓΕΕΘΑ, Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., μαζί με κουστωδία δεκάδων στελεχών, σωματοφύλακες και μάγειρα, με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!
·         Οι στρατιωτικές παρελάσεις μετατρέπονται σε τεράστιες, πανάκριβες επιδείξεις εθνικισμού και μιλιταρισμού, με την συμμετοχή τεθωρακισμένων και ιπτάμενων μέσων, με κόστος εκατομμύρια ευρώ.    
·         Στέλνουμε ταξίαρχο στην Κύπρο για να παρέχει νομικές συμβουλές στον Κύπριο υπουργό Άμυνας!!! Λες και αυτό το αίτημα του υπουργού Άμυνας της Κύπρου δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με ηλεκτρονικά μέσα, τελείως δωρεάν!
·         Προσλήψεις μαθαίνουμε συνεχίζονται να γίνονται στις Βρυξέλλες!!! Χαμηλόβαθμα Στελέχη παραιτούνται και προσλαμβάνονται στην ίδια θέση στην ΕΕ.
·         Ο Πάνος Καμμένος μεταφέρει στο εξωτερικό την Προεδρική Φρουρά, στο πλαίσιο των εθνικιστικών του επιδείξεων, με σοβαρό κόστος.
·         Μπάντες πάνε κι έρχονται στο εξωτερικό. Πριν λίγο καιρό είχαμε τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στις ΗΠΑ μαζί με τον ΥΕΘΑ. Τώρα διαβάζουμε ότι η μπάντα του Στρατού πήγε στη Βουλγαρία για τη συμμετοχή της σε σχετικό φεστιβάλ! Οι μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν γεμάτο πρόγραμμα στο εξωτερικό  και θα πάνε και τον Αύγουστο Ρωσία.
·         Η μια άσκηση με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ διαδέχεται την άλλη και όλα δείχνουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν και στην νέα ιμπεριαλιστική στην Λιβύη.
Όμως ο Στρατός αρνείται στους φαντάρους ακόμη και τις αρβύλες, τους ντύνει με μεταχειρισμένα ρούχα και έκοψε τα εισιτήρια σε όσους υπηρετούν στις απομακρυσμένες μονάδες της παραμεθορίου.  
Και τους μετατρέπει σε άμισθους δούλους στις μονάδες, Υπηρέτες των Στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ, Ανθρωποφύλακες στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, δωρεάν εργατικό δυναμικό που καθαρίζει ακτές και καλύπτει τα κενά του κράτους και των Δήμων καλύπτοντας θέσεις εργασίας…
Και όλα αυτά μας λένε γιατί υπάρχει «εθνική απειλή»….
Μήπως τελικά η απειλή είναι ταξική, προέρχεται από τον αστικό κόσμο, το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και του Στρατού του που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και την νεολαία ως εσωτερική απειλή; Μήπως;
Καλούμε σε ενίσχυση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, σε μαζική-μαχητική υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Στρατευμένων, στην ανάπτυξη του Ελεύθερου Συνδικαλισμού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου