Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΜΟΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΙΑ ΧΑΒΟΥΖΑ-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Μας έπρηξαν με την προπαγάνδα τους για τη φοβερή και τρομερή τους ΜΟΜΑ.
Για την αδιάφθορη και αποτελεσματική Ιδιωτική Πρωτοβουλία, τον εργολάβο ντε, που ανέλαβε να φτιάξει το hot spot της ΒΙ.ΑΛ.
Ξέρετε, αυτό για το οποίο αδίκως εξεγέρθηκαν οι μετανάστες, αντί να πουν και ευχαριστώ στη φιλοξενία της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και στην πολιτισμένη Ε.Ε.
Το hot spot της ΒΙ.ΑΛ. στο οποίο ο Στρατός όρθωσε και δεύτερο τείχος και το φυλάνε ολημερίς και ολονυχτίς περίπολα μην τυχόν και τους ξεφύγει κανένας απελπισμένος πρόσφυγας.
Τον οποίο βεβαίως περιμένει παρακάτω το μπλόκο που έχουν στήσει κάτοικοι και φασισταριά!
Όμως τα όσα μας καταγγέλλουν τόσο καιρό συνάδελφοι φαντάροι και αλληλέγγυοι αγωνιστές από το νησί, κατάγραψε πρόσφατα ρεπορτάζ του politischios. Εκεί γίνεται λόγος για την προχειρότητα με την οποία στήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες το hot spot-στρατόπεδο συγκέντρωσης της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς.
Και φυσικά δεν είναι υγειονομική βόμβα οι πρόσφυγες-μετανάστες όπως αρέσκονται να υποστηρίζουν υπουργοί-δήμαρχοι-φασίστες, αλλά το ίδιο το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, κάτι μεταξύ χαβούζας και χωματερής. 
Διαβάζουμε λοιπόν:
"Η εργολαβία ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ αποδείχθηκε προχειροδουλειά, αφού ενάμιση μήνα μετά τα πολυδιαφημιζόμενα εγκαίνια παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου, το Κέντρο Κράτησης παρουσιάζει σημαντικές φθορές.
Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Χαλκειούς Κ. Φουτράκη από τις αρχές του Απρίλη, το αποχετευτικό σύστημα του hot spot έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα ο χώρος γύρω από αυτό να έχει γεμίσει με λύματα στερεά και υγρά.
Παρά τις συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων, η επιτόπια αυτοψία από το Υγειονομικό Τμήμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατέστη δυνατή μόλις το πρωί της Δευτέρας, με τους υπαλλήλους να διαπιστώνουν σοβαρές απειλές κατά της δημόσιας υγείας. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον κ. Φουτράκη, οι υπάλληλοι του Υγειονομικού δεν θέλησαν να μπουν στο εσωτερικό του hotspot.
ΦΩΤΟ από το politischios
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politischios.gr το Υγειονομικό προτίθεται να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου αλλά και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις απαγορευτικές συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών, με βάση τα όσα κατέγραψαν το πρωί της Δευτέρας.
Ανεξέλεγκτη κατάσταση
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του politischios, σε πολλά σημεία οι αποχετεύσεις έχουν σπάσει, σε άλλα σημεία τα λιμνάζοντα νερά από τις αποχετεύσεις έχουν μετατραπεί σε βούρκους ενώ ο περιβάλλοντας χώρος του hot spot θυμίζει ανεξέλεγκτη χωματερή.
ΦΩΤΟ από το politischios
Να θυμίσουμε ότι οι διαμένοντες στη ΒΙ.ΑΛ. πλέον ξεπερνούν τους 1.600 .

Μάλιστα, πρόσφυγες έραψαν το στόμα τους και προχώρησαν σε απεργία πείνας από την Τρίτη 3/5, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στη ΒΙΑΛ και την αδιαφορία των αρχών. 
Στη φυλακή της Χίου για πρόσφυγες και μετανάστες, στο κέντρο κράτησης της ΒΙΑΛ όπου κρατούνται σε απαράδεκτες συνθήκες χιλιάδες άνθρωποι ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, κατάφερε να μπεί ο ανταποκριτής της αγγλικής εφημερίδαςIndependent, o οποίος περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί εκεί.
Πρόκειται για φυλακή, στην οποία όπως λέει είδε δεκάδες ανθρώπους να κοιμούνται στο πάτωμα με μιά κουβέρτα, παιδιά να κυκλοφορούν ξυπόλυτητα ή με αυτοσχέδιες παντόφλες, τρόφιμα με σκουλήκια.
H BIΑΛ υποτίθεται ότι ήταν κέντρο καταγραφής προσφύγων αλλά έχει μετατραπεί σ΄ένα αποτρόπαιο μέρος όπου υψώθηκαν συρματοπλέγματα εντός των οποίων, διαμένουν πάνω από 1.000 άτομα, ανάμεσά τους νεαρά παιδιά, μωρά και 20 έγκυες γυναίκες. Οι κουβέρτες δεν φτάνουν, τα φάρμακα είναι λίγα και οι περισσότεροι φορούν παντόφλες από άχρηστα πλαστικά που βρήκαν μέσα στο στρατόπεδο κράτησης.



Πρέπει όλοι μας να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν όλα τα δικαιώματα προσφύγων-μεταναστών. Να κλείσουν τώρα τα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Να ανατραπεί με την παρέμβαση του εργατικού κινήματος η βάρβαρη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας. Να φύγουν τώρα από το Αιγαίο ΝΑΤΟ-Ευρωακτοφυλακή, εθνικές και υπερεθνικές  στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Για τους φαντάρους που τους κόβουν τις εξόδους και τους έχουν κάνει Φιλιππινέζες των λαθροόρκ θα μιλήσει καμιά λούγκρα εδώ μέσα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή