Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 6000 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!!!

ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Ταραχώδης απο πολλές απόψεις ηταν η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Σύρο προκειμένου να υπογράψει σύμφωνo συναντίληψης με τον δήμο για την παραχώρηση στρατοπέδου.
Το γεγονός οτι η επίσκεψη έγινε μια μέρα μετά την κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά προκάλεσε την αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ενώ το κόστος φιλοξενείας του υπουργού και της συνοδείας του είχε ήδη προκαλέσει αντεγκλήσεις στο δημοτικό συμβούλιο. 

Πιο συγκεκριμένα όπως γράφει το cyclades24.gr επρόκειτο αρχικά να διαθέσουν το ποσό των 6000 ευρώ για την φιλοξενεία του υπουργού και της συνοδείας του, με βάση την ενημέρωση που υπήρξε απο το γραφείο εθιμοτυπίας του Υπουργείου.
Οι αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων ρίξαν το ποσό αυτο στα 3.000 ευρώ και η συνοδεία του υπουργού μειώθηκε ανάλογα. 
Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την άποψη οτι το κόστος αυτο για τον δήμο θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η υπογραφή γινόταν στην Αθήνα. 
Το σύμφωνο συναντίληψης που υπογράφηκε απο τον Δήμαρχο Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ανοιγεί τον δρόμο για την αναπτυξιακή αξιοποίηση του παλιού στρατοπέδου των πεζοναυτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα απο το cyclades.gr αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Καμμένου για το πεδίο βολής της Βάρης, καθώς δεν έγινε καμία αναφορά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπως είχε γίνει γνωστό όταν επετεύχθη η προφορική συμφωνία. Αντίθετα, ο Υπουργός Άμυνας μίλησε για δημιουργία μεγάλης τουριστικής μονάδας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μιλώντας για τη Ναυτική Βάση στις Αγκαθωπές, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης χερσαίων χώρων, ωστόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός μεγάλου καταδυτικού πάρκου στον κόλπο του Φοίνικα, με την πόντιση παλιών πολεμικών και εμπορικών πλοίων ώστε να δημιουργηθεί ένα υποβρύχιο μουσείο. 
Καλοσώρισμα μαχαιριά Λεονταρίτη
Επιπλέον αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης για την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Σύρο, με αφορμή την υπογραφή του συμφώνου συναντίληψης για το στρατόπεδο. 

Με μία ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος, ο κ. Λεονταρίτης ασκεί δριμύτατη κριτική στον κ. Καμμένο και την κυβέρνηση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην 2η ομάδα νησιών από την 1η Ιουνίου, ανάμεσά τους και η Σύρος.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο Υπουργός Άμυνας «ομολόγησε» την αντισυνταγματικότητα της συγκεκριμένης απόφασης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να αποτραπεί αυτό ή έστω να εξαιρεθεί η Σύρος και πρόσθεσε πως στην πρώτη ευκαιρία θα αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος των νησιών.
Ουσιαστικά λοιπόν, αναφέρει το cyclades.gr, ο Πάνος Καμμένος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση… εγκληματεί και παραβιάζει το Σύνταγμα!
http://www.onalert.gr/stories/syros-taraxwdeis-paraxwrhsh-stratopedou-apo-kammeno/49883

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου