Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Άγριο χώσιμο των φαντάρων στον 30ο Λόχο Διαβιβάσεων στην 30η Ταξιαρχία: αράζουν τα στελέχη και κάνει δημόσιες σχέσεις την πλάτη τους η διοίκηση

Μια ακόμη επιστολή καταγγελίας από την 30η Μ/Κ Ταξιαρχία περιγράφει τη μαυρίλα που βιώνουν οι συνάδελφοι: η εργασιακή εκμετάλλευση και η ενταντικοποίηση απογειώνονται καθώς οι στρατιωτική θητεία σε μετατρέπει σε άμισθο δούλο και υπηρέτη τους. Κάπως έτσι τσακίζουν σωματικά και ψυχολογικά τους στρατιώτες, που μετρούν 2-3 ώρες ύπνου καθημερινώς στις μονάδες της 30ης Ταξιαρχίας, στον Έβρο και όχι μόνο.

Αλήθεια, όταν η κυβέρνηση και ο Π.Καμμένος χαρακτήρισαν τους φαντάρους ως Δημόσιους Υπάλληλους για να τους κόψουν ακόμη και τα 4 ευρώ το δώρο Πάσχα, γιατί δεν υπολόγισαν ότι ως Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν και αντικείμενο-ωράριο εργασίας και δικαιώματα; 

Ή μήπως οι Υπουργοί Π.Καμμένος-Δ.Βίτσας νοιάζονται μόνο για τις ψήφους των στρατιωτικών και γι’ αυτό συμβάλλουν στην διατήρηση των όποιων προνομίων τους που εξασφαλίζονται από τη δωρεάν εργασία των φαντάρων –π.χ. Λέσχες Αξιωματικών και ΚΑΑΥ-ενώ παράλληλα δηλώνουν έτοιμοι να τους επιστρέψουν τα χρήματα που τους περιέκοψαν λόγω Μνημονίων. 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ως κόλαση περιγράφουν οι συνάδελφοι την καθημερινότητα τους στον 30ο Λόχο Διαβιβάσεων στην 30 Μ/Κ Ταξιαρχία. Όπως σημειώνουν τα στελέχη που πληρώνονται για αυτό που θα έπρεπε να κάνουν και συνεχώς παραπονιούνται, έχουν φορτώσει τα πάντα στις πλάτες τους. 
Η ευθύνη για την δυσβάστακτη αυτή κατάσταση χρεώνεται στο Διοικητή, για τον οποίο υπάρχουν μεγάλα παράπονα και τον Υποδιοικητή στον οποίο καταλογίζουν την συστηματική επίδειξη αυταρχισμού, επιδιώκοντας την τιμωρία τους με φυλακές και κρατήσεις για την παραμικρή αφορμή. Είναι όμως πάγια τακτική των διοικήσεων μονάδων με χαμηλή επάνδρωση (και όχι μόνο) να κρατούν τους φαντάρους εσώκλειστους με πρόσχημα την τήρηση της πειθαρχίας, ενώ η ευθύνη για την εξαφάνιση των εξόδων «χρεώνεται» στην απερισκεψία των στρατευμένων! 
Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Μα γιατί στον 30ο Λόχο κυριαρχεί η αδικία και η ανισότητα. Γιατί πρυτανεύει η ενταντικοποίηση των υπηρεσιών των στρατευμένων ώστε να καλυφθούν ανάγκες που προκύπτουν από το γεγονός ότι κανείς διοικητής δεν χαλά χατίρι της ιεραρχίας και οι ΕΠ.ΟΠ. αφήνονται στο απυρόβλητο, μεταφέροντας το βάρος και των δικών τους υπηρεσιών στους στρατευμένους. 
Τόσο απλό είναι. Εδώ και αρκετές μέρες, στο Λόχο βρίσκονται 8 στρατιώτες για 8 υπηρεσίες. Όμως ο Λόχος συνεχίζει να δίνει αποσπάσεις στην Λέσχη Αξιωματικών Λαγού, στη Λέσχη Αξιωματικών Διδυμοτείχου και στο Λόχο Στρατηγείου. 
Επιπλέον, μία εκ των υπηρεσιών εκτελείται προς όφελος άλλου Λόχου και πιο συγκεκριμένα της 30 ΛΑΤ που στελεχώνεται κυρίως από ΕΠ.ΟΠ. 
Δείτε τώρα πρόγραμμα ξεσκίσματος των φαντάρων: 2 στρατιώτες του 30 ΛΔΒ κάνουν και τα 3 νούμερα θαλαμοφύλακα (έχουν δηλαδή όλη μέρα υπηρεσία με 3ωρα κενά) και τους βάζουν αγγαρείες και καθαριότητες όλου του Λόχου τους. 
Εννοείται όταν επιστρέφουν άυπνοι στο Λόχο τους στις 7.00 το πρωί, εκτελούν κι εκεί καθαριότητες και αναλαμβάνουν τα πρωινά τους πόστα (συντήρηση, γραφεία, ΚΕΠΙΚ κλπ), συνεχόμενα μέχρι την επόμενη υπηρεσία τους. 
Τέλος, όπως γράφουν οι στρατευμένοι «ελπίζουν η επιστολή καταγγελίας να τους κάνει να ταρακουνηθούν λίγο στη μονάδα. 
Να ξεκινήσουν να σέβονται τους οπλίτες θητείας και να μην τους αντιμετωπίζουν σαν υπηρετικό προσωπικό για να λουφάρουν τα στελέχη και να τους ξεσκίζει ο κάθε διοικητής ή υποδιοικητής με παράλογες κρατήσεις και φυλακές». 
Αλήθεια, τι έχει να πει ο Ταξίαρχος, ο Μέραρχος και ο ΑΓΕΣ Τελλίδης για όλα αυτά; 
Τελικά, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Βίτσας τα κατάφεραν: η χακί καθημερινότητα των φαντάρων που κουβαλούν το βραχνά της υποχρεωτικής στράτευσης έγινε χειρότερη ακόμη και συγκρινόμενη με την εποχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Αυτή και αν είναι επιτυχία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Σε κάθε περίπτωση εμείς καλούμε τους γονείς και τους στρατευμένους να αντιδράσουν. Η 9μηνη στρατιωτική θητεία στα χρόνια των Μνημονίων και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού είναι ένας Γολγοθάς καταπίεσης, οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης. Που εντείνεται. 
Μόνο οι διαμαρτυρίες των γονιών, μόνο η αμφισβήτηση των στρατιωτών, μόνο το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορεί και πρέπει να υπερασπίσει τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο: