Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Απόλυση από τα σύνορα για τους συναδέλφους που δικαιούνται μειωμένη θητεία

Μετά από σχετική επιστολή που λάβαμε από στρατευμένους επικοινωνήσαμε με το ΓΕΣ, όπου θέσαμε το ζήτημα σχετικά με τις προβλέψεις του νέου νόμου για τη θητεία που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο.
Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι μετάθεση θα λάβουν σίγουρα η Σειρά που απολύεται τώρα και ίσως η αμέσως επόμενη σειρά απόλυσης.
Από κει και πέρα, όσοι δικαιούνται μειωμένη θητεία θα απολύονται από τα σύνορα!
Συγκεκριμένη απάντηση δε μπορεί να δοθεί αυτή την στιγμή καθώς αναμένεται υπογραφή σχετικής υπουργικής απόφασης.
Ουσιαστικά, με την απόφαση να υπηρετούν οι συνάδελφοι φαντάροι για ένα 5μηνο στα σύνορα καταργούνται όλες οι ευεργετικές διατάξεις και ο Στρατός μετατρέπεται πραγματικά σε μια γαλέρα για τους δούλους στρατιώτες.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά του Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου παρουσιάστηκε ως «εθνική ανάγκη» ενίσχυσης των μονάδων της παραμεθορίου.
Γρήγορα όμως αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος που δεν είναι άλλος από την εκτίναξη της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι συνάδελφοι διατάχθηκαν να χτίσουν-φροντίσουν-συντηρήσουν με την δωρεάν εργασία τους τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης των προσφύγων-μεταναστών και ακολούθως να αναλάβουν την απαίσια υπηρεσία Ανθρωποφύλακα σε αυτά, καθώς ο Στρατός προχωρά και τη φύλαξη τους.
Αυτή την περίοδο, εκατοντάδες συνάδελφοι στρατιώτες φεύγουν με μετάθεση ή απόσπαση είτε για τα HOT SPOT είτε για τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, ώστε να αναλάβουν υπηρεσία Υπηρέτη των Στρατιωτικών για να κάνουν Δωρεάν Διακοπές.
Αλήθεια, τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον όρκο που μας έβαλαν να δώσουμε, με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων που τόσο γλαφυρά περιγράφουν στις εθνικιστικές τους ομιλίες οι κυβερνώντες;
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν.
Να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι.
Καλούμε τους γονείς τους να σπάσουν τα τηλέφωνα του Πενταγώνου εκφράζοντας την οργή τους για την εκμετάλλευση των ίδιων και των στρατευμένων παιδιών τους στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Συνάδελφοι, όπως το σύνολο του κόσμου της εργασίας στενάζει κάτω από τα Μνημόνια και την κτηνώδη αστική πολιτική, έτσι και εμείς βρισκόμαστε στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε. και του Στρατιωτικού Κατεστημένου.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά της ανάπτυξης κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό, της Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Αυτό φοβάται η κυβέρνηση και για αυτό επιτίθεται καταδικάζοντας με 2 χρόνια φυλάκιση μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί κατήγγειλε τα καψόνια και την αυθαιρεσία στελεχών.
Συνάδελφοι, η δημοσίευση των καταγγελιών είναι τεράστια δύναμη.
Μην υποχωρείτε. Είμαστε στο πλευρό σας.
Θυμίζουμε την αρχική μας ανακοίνωση:      

Οι συνάδελφοι φαντάροι ρωτούν το ΓΕΣ σχετικά με τις ρυθμίσεις για τους δικαιούχους μειωμένης θητείας
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
Σας στέλνω αυτό το μήνυμα για να κοινοποιήσετε στο Γ.Ε.Σ. ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο οι διατάξεις του νέου νόμου (υποχρεωτική 5μηνη θητεία στην παραμεθόριο "για όλους" (!) κ.λπ.) επηρεάζουν τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις των δικαιούχων μειωμένης στρατιωτικής θητείας (8, 6 & 3 μήνες) καθώς η διατύπωση του νόμου δεν είναι καθόλου σαφής και δεν μπορεί πρακτικά να έχει εφαρμογή σε τέτοιες κατηγορίες (π.χ. να υποχρεώνεται ο δικαιούχος 3μηνης θητείας για κάτι τέτοιο κ.λπ.).
Σχετικά με την 8μηνη θητεία (που με αφορά κιόλας) σας παραθέτω πότε και πως δίνονται οι μεταθέσεις:
Σημειώστε ότι οι μεταθέσεις στους 8μηνίτες της 341 ΕΣΣΟ (Νοέμβριος 2015) απ' ότι πληροφορήθηκα από υπηρετούντα συνάδελφο στα Ρίζια δόθηκαν κανονικά σε όλους...
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos.blogspot.com

τηλ. επικ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου