Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-Ο ΦΙΛΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας. Στις 12:30 και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαμαρτυρία ομάδα εκπαιδευτικών αιφνιδίασε τα ΜΑΤ, μία διμοιρία βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του υπουργείου, και εισέβαλε στο κτίριο. 
 Νωρίτερα εκπαιδευτικοί είχαν σκαρφαλώσει στα κάγκελα του υπουργείου Παιδείας.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 11:30 με σύνθημα «όχι στην Παιδεία των περικοπών» με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν να αποσυρθεί η διάταξη που προτείνει το υπουργείο για την πρόσληψη αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά. Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν κλείσει το δρόμο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου ενώ παράλληλα, μέσα στο κτίριο πραγματοποιείται εκδήλωση - βράβευση μαθητών στο πλαίσιο του δεύτερου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα "Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Δημιουργώ, Διεκδικώ".

 «Δεν δεχόμαστε προτροπές -συμβουλές» από τον Νίκο Φίλη Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να μην πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση, καθώς την ίδια στιγμή είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για βράβευση μαθητών. «Η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης.

 Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν "κινδυνεύουν" από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ» ανακοίνωσε η ΔΟΕ. «Το υπουργείο συναισθάνεται την οργή που έχουν προκαλέσει οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του στους εκπαιδευτικούς και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και μην υπάρξει, όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, μια μαζική, μαχητική, διεκδικητική, συγκέντρωση την Παρασκευή, να μην υπάρξει με κινηματικούς όρους αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής» προσθέτει. Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται προτροπές-συμβουλές από το υπουργείο σχετικά με αποφάσεις του για την ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων. 

 «Η ΟΛΜΕ από την ίδρυσή της έχει αποδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη και την προστασία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, συνεπώς τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου παιδείας για δήθεν συμφωνία της ΟΛΜΕ με τις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών δεν την αφορά. Η τελευταία μάλιστα τακτική του υπουργείου παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η ΟΛΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή της στον εθνικό- κοινωνικό διάλογο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ. 
 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου