Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Για μια ακόμη φορά έγινε αυτό που έπρεπε. 
Οι συνάδελφοι ναύτες ξεπέρασαν τους δισταγμούς και τους όποιους φόβους, βγήκαν Παραπονούμενοι στην Ιεραρχία και απαίτησαν το αυτονόητο: να πάρουν και αυτοί εορταστική άδεια καθώς αυτό δεν ήταν δεδομένο με την αυθαιρεσία της Γενικής Επιστασίας της Διοίκησης Διεύθυνσης στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων ναυτών, δημοσιοποίησε τις καταγγελίες τους, πίεσε με κάθε τρόπο για να ικανοποιηθούν οι δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Η διοίκηση της μονάδας ενημερώθηκε, το ΓΕΝ ενημερώθηκε και έκαναν αυτό που έπρεπε.

Οι ναύτες της Διοίκησης Διεύθυνσης στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας θα πάρουν κανονικά την εορταστική τους άδεια.

Καλό «come back» λοιπόν που λένε και οι ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ και καλούς αγώνες.
Θυμίζουμε την αρχική μας ανακοίνωση:
Το Πολεμικό Ναυτικό δε θα δώσει εορταστικές άδειες του Πάσχα; 
Τι συμβαίνει στη Διοίκηση Διεύθυνσης στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας;
Φαίνεται ότι δεν υπάρχει πάτος στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των στρατευμένων, αφού για μια ακόμη φορά η παραβίαση των δικαιωμάτων μας λαμβάνει πρωτόγνωρες διαστάσεις.

Γιατί αν στο Πολεμικό Ναυτικό, οι αρμόδιοι αξιωματικοί παραβιάζουν την σχετική διαταγή του ΓΕΝ σχετικά με τις εορταστικές άδειες του Πάσχα, φανταστείτε τι γίνεται στα στρατόπεδα της παραμεθορίου. 

Αν και από ότι φαίνεται, το φυλάκιο του Ναυστάθμου Σαλαμίνας διεκδικεί το βραβείο αθλιότητας!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες συναδέλφων ναυτών που υπηρετούν στη Διοίκηση Διεύθυνσης στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η μονάδα αν και έχει πληθώρα δύναμης –υπολογίζονται στους 100 με 120 ναύτες- και ακριβώς γιατί τον τόνο στη μονάδα δίνουν τα βύσματα, υπηρεσίες δίνουν ελάχιστοι. Όλη μέρα υπηρεσίες, αγγαρείες και μετά υπηρεσία στο φυλάκιο. Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει αξίζει να τονίσουμε ότι το φυλάκιο δεν έχει ούτε καζανάκι! Το φυλάκιο είναι γεμάτο σκουλήκια, βρωμάει κυριολεκτικά, ενώ μέχρι πρόσφατα δεν δίνονταν ούτε σεντόνια. 

Το καινούργιο στοιχείο όμως της παραβίασης ων δικαιωμάτων των στρατευσίμων είναι η ανακοίνωση από τη Γενική Επιστασία ότι φέτος οι ναύτες παλαιότερων σειρών δε θα λάβουν εορταστική άδεια. Από τη μια μεριά τα εξαφανισμένα βύσματα, από την άλλη, η απόσπαση ναυτών στο ΓΕΝ για να καλύψουν τις ανάγκες των HOT SPOT – Στρατοπέδων Συγκέντρωσης σε Λαύριο-Μαλακάσα-Σκαραμαγκά έχουν ως αποτέλεσμα οι 10-15 ναύτες που βγαίνουν στην Αναφορά να λιώνουν πραγματικά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον ναύτη που έχει κάνει προέκταση του κορμιού το χορτοκοπτικό μηχάνημα φροντίζοντας τους απέραντους χώρους του Ναυστάθμου, στον οποίο όχι μόνο αρνήθηκαν άδεια, αλλά ανακοίνωσαν ότι μαζί με τους υπόλοιπους δε θα λάβει ούτε εορταστική!

Ο διοικητής της μονάδας είναι καινούργιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν δε θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Από τη μια μεριά ναύτες –φαντάσματα και από την άλλη μεριά ναύτες παιδιά ενός κατώτερου θεού. Γιατί γίνονται αυτές οι προκλητικές διακρίσεις μεταξύ των πόστων; Γιατί οι ναύτες στο οπλονομίο απολαμβάνουν αυτών των προνομίων και απαλλάσσονται από υπηρεσίες που καταλήγουν ασήκωτο βάρος για ελάχιστους συναδέλφους που χώνονται συστηματικά; Γιατί οι ναύτες του Διοικητή –στο οίκημα, τη βάρκα κλπ) απαλλάσσονται; Γιατί υπάρχουν πόστα που γίνεται ανεκτή η άρνηση του να μοιραστούν τα βάρη; Είναι δυνατόν η Γενική Επιστασία να αυθαιρετεί συστηματικά με αποτέλεσμα κάποιοι ναύτες να χώνονται συστηματικά και ναύτες βύσματα να είναι κάθε μέρα έξω;

Εμείς απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του διοικητή και του ΓΕΝ ώστε να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που μας δημιουργούν.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos.blogspot.com

τηλ. επικ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου