Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Η ευθύνη για τα δραματικά γεγονότα στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Προσφύγων-Μεταναστών βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την Ε.Ε.
Αυτοί μετατρέπουν τους φαντάρους σε Ανθρωποφύλακες και θέτουν την ακεραιότητα τους σε Κίνδυνο.
Οι Φαντάροι Πρέπει να Αρνηθούν.
Η μια εξέγερση των μεταναστών-προσφύγων διαδέχεται την άλλη. Είναι αποτέλεσμα της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Είναι συνέχεια της βίαιης ταξικής επίθεσης ενάντια σε ανθρώπους, που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η καπιταλιστική κρίση, τους ώθησαν στην προσφυγιά. Σ' αυτούς τους ανθρώπους σήμερα αφαιρούν το όνειρο, την ελπίδα, τους αντιμετωπίζουν σαν τους σύγχρονους Εβραίους των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των σύγχρονων Μακρονήσων. 
Πάνω από ένα μήνα τώρα, 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες είναι «στοιβαγμένοι» στο στρατόπεδο έξω από το χωριό Κατσικάς, 7 χλμ. έξω από τα Ιωάννινα. Το “κέντρο φιλοξενίας” του Κατσικά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και αθλιότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ευάλωτο σε όλες τις καιρικές συνθήκες, χωρίς επαρκή σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς καν επαρκείς ή αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες κ.τ.λ.).
Το βράδυ της 13/4, πρόσφυγες και μετανάστες μπουχτισμένοι από τις κλούβιες υποσχέσεις του Δήμου και άλλων εντολοδόχων της ρατσιστικής Ευρώπης–Φρούριο, ότι δηλαδή «τα πράγματα θα καλυτερέψουν και γι’ αυτό πρέπει να ηρεμήσετε», αποφάσισαν να κλείσουν τον κόμβο της Εγνατίας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ανοιχτά σύνορα. Το μεσημέρι της 14/4, διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, χτύπησαν με πέτρες παιδιά και γυναίκες, έσυραν προς τις κλούβες πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυους αγωνιστές (15 συλλήψεις), προπηλακίζοντας και κυνηγώντας τους υπολοίπους, ώστε να τους πετάξουν πίσω στο άθλιο κλουβί που τους έχουν επιβάλλει να ζουν.

Στο σημερινό απάνθρωπο πρόσωπο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού κεντρικό ρόλο παίζει ο στρατός και η αντίστοιχης βαρύτητας επιλογή της Κυβέρνησης να στρατιωτικοποιήσει το προσφυγικό ζήτημα. Ουσιαστικά να προωθήσει την παρέμβαση του στρατού στην κοινωνική-πολιτική ζωή. Είναι σίγουρο επομένως ότι η πολιτική και τα μέτρα που αυτή τη στιγμήν παίρνονται στην πλάτη των μεταναστών θα γενικευτούν, ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων κι αυτό το δείχνουν οι ασκήσεις εναντίον ασύμμετρων απειλώνη Πανελλαδική Άσκηση Παρμενίωνας, η συνολική κατασταλτική δράση του στρατού ενάντια στον εσωτερικό εχθρό. 
Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν και η συγκεκριμένη εξέλιξη στα Γιάννενα, την οποία περίμεναν από καιρό. Την περίμενε η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα εθνικιστικά-μιλιταριστικά site. Με αφορμή την εξέγερση των μεταναστών, προσπαθούν να στρέψουν εργαζόμενους και κοινωνία απέναντι στους πιο εκμεταλλευόμενους, στους πιο καταπιεσμένους. 
Γι αυτό και υπερπροβάλλουν το ζήτημα των φαντάρων. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αλλά επίσης το Φασιστικό Θέμα και τα φιλοχρυσαυγήτικα σαιτ έχουν κοινή στάση: "Πέντε φαντάροι, οι οποίοι βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στο κέντρο, δέχτηκαν πέτρες από πρόσφυγες και λάθρο, με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο".
Αποκλειστική ευθύνη όμως για την εκμετάλλευση και καταπίεση των φαντάρων στα hotspot-στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποκλειστική ευθύνη για την μετατροπή τους σε ανθρωποφύλακες στο πρότυπο των Ναζί στα αντίστοιχα Νταχάου της εποχής μας, έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος. Αυτός ουσιαστικά ευθύνεται για οτιδήποτε θα συμβεί απέναντι στην ακεραιότητα και την ζωή των φαντάρων. 
Εμείς καλούμε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό να αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. Να αρνηθούν την όποια συμμετοχή τους στα hotspot-στρατόπεδα συγκέντρωσης-καταγραφής-διαλογής-απελάσεων, τον ρόλο του φύλακα των ανθρώπων της τάξης μας. Τους καλούμε να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, να υπερασπίσουν το Σύνταγμα και τον όρκο που έχουν δώσει απέναντι στον ελληνικό στρατό, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με την πραγματικότητα της φρούρησης και λειτουργίας των hotspot-στρατοπέδων συγκέντρωσης. 
Εμείς για μια ακόμα φορά δηλώνουμε Δεν πολεμάμε, Δεν εργαζόμαστε δωρεάν, Δεν γινόμαστε δεσμοφύλακες της τάξης μας. 
Να κλείσουν ΑΜΕΣΑ τα hotspot, να σταματήσουν οι απελάσεις, να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα δικαιώματα των μεταναστών. 
Να ανατραπεί η πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-ΝΑΤΟ κάτω από τους αγώνες ενός σύγχρονου εργατικού-νεολαιίστικου, αντικαπιταλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος.

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ HOT SPOT ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/03/hot-spot_29.html#more
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437   
diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. ΣΩΣTA: ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ MAΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ !!!
    ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ HOT SPOT ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ TOY NATO/EE/ΔNT/EKT/ΦONIAΔΩN TΩN ΛAΩN KAI TΩN ΛOIΠON ANΘPΩΠOΦAΓΩN !!!

    ETΣI KAI TOΣO AΠΛA EINAI !!!


    XAIPETΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλούν οι αντιρρησίες συνείδησης, τους στρατιώτες να υπερασπιστούν το σύνταγμα που οι ίδιοι απαρνούνται και τον τιμημένο όρκο του Ελληνικού Στρατού που έχουν καταραστεί,τι άλλο θα ακούσουμε.....
    Κανένας Έλληνας Στρατιώτης στα hot spot, υπηρέτης των ΜΚΟ και των εποίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή