Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Συνταγματάρχες αναλαμβάνουν τη διαχείριση του Προσφυγικού ζητήματος- Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και ΕΟΖ! Γιατί θέλουν να αναλάβουν και τη φύλαξη των hot spots-Στρατοπέδων Συγκέντρωσης οι Ένοπλες Δυνάμεις;

Πλέον  ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι η Ευρώπη των 28, με την πλήρη συμφωνία της κυβέρνησης επιλέγει  τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο εργοτάξιο ανθρωπίνων ψυχών, που θα εργάζονται με μισθούς πείνας και θα διαβιώνουν με συνθήκες που σίγουρα θα προσιδίαζαν στις αντίστοιχες των στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 29 Φεβρουαρίου 2016, μία μόλις εβδομάδα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, η αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal» (WSJ), αποκάλυπτε ότι η ΕΕ ήταν έτοιμη να παράσχει οικονομική βοήθεια ύψους 700 εκατ. ευρώ σε χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την προσφυγική κρίση. 

Στο ίδιο κείμενο, η δημοσιογράφος της WSJ Βαλεντίνα Ποπ υπογράμμιζε, επικαλούμενη δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι νωρίτερα τον Φλεβάρη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είχε υποσχεθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οικονομική ενίσχυση ύψους 500 εκατ. ευρώ, ώστε να αντιμετωπίσει την επικείμενη ανθρωπιστική κρίση. Οι εκτιμήσεις, μάλιστα, Ελλήνων αξιωματούχων ανέφεραν πως το συνολικό κόστος του προσφυγικού για τη χώρα μας, μόνο για φέτος, δεν αποκλείεται να φτάσει το 1 δισ. ευρώ.

Τρεις ημέρες πριν τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου, στις 26 Φεβρουαρίου 2016 είχε πραγματοποιηθεί στη γερμανική πρωτεύουσα η εκδήλωση “Bellevue Forum”, με κεντρικό θέμα την «Προσφυγική Κρίση στην Ευρώπη». Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκε, ως καλεσμένη του Γερμανού προέδρου Γιοακίμ Γκάουκ, η πρόεδρος του «Δικτύου» για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου. Στην παρέμβασή της η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι «για την Ευρώπη η κρίση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία εμπλουτισμού του εργατικού δυναμικού της γηράσκουσας ηπείρου, αλλά προϋπόθεση είναι η δημιουργία νέων ισχυρών ευρωπαϊκών μηχανισμών (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου), η αλλαγή των υφιστάμενων προβληματικών (Δουβλίνο ΙΙ) και η απαρέγκλιτη τήρηση του action plan μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας». Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση του άρθρου της WSJ, την 1η Μαρτίου, το ΚΕΦΙΜ (Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών) διοργάνωνε στο κτήριο των εκδόσεων «Νομική Βιβλιοθήκη», εκδήλωση με θέμα «Πρόταση για τη Λειτουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Ελλάδα». Η «Πρόταση για τη Λειτουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Ελλάδα», είναι προϊόν της συνεργασίας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, της ομάδας μελέτης των φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών και εκδόθηκε υπό την καθοδήγηση του ιδρύματος «Friedrich Naumann Foundation for Freedom».
Τι είναι, όμως, αυτές οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ); Οι ΕΟΖ αποτελούν μια καθαρά γερμανική σύλληψη και ιδέα και αφορούν στον κατακερματισμό μιας χώρας σε ζώνες, μέσα στις οποίες επικρατούν ελάχιστη ή μηδενική φορολογία, εργασιακές σχέσεις που θυμίζουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικών έργων των Ναζί, αλλά και ανύπαρκτοι πολεοδομικοί κανόνες. Μέσα σε αυτά τα ιδιόμορφα «γκέτο», διαμορφώνεται ένα πρόσφορο περιβάλλον για την άμεση προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι οποίες έχουν προτάσσουν δήθεν την ανάπτυξη της εκάστοτε εγχώριας οικονομίας καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και διόλου ρόδινη: επί της ουσίας οι ΕΟΖ συνιστούν κλειστές περιοχές, όπου οι μεγάλες εταιρείες κερδίζουν πακτωλό χρημάτων και εγκαθιδρύουν ένα καθεστώς εργασιακών σχέσεων στο πρότυπο της Ασίας, χωρίς να παρέχουν κανένα απολύτως οικονομικό όφελος στην οικονομική δραστηριότητα της εκάστοτε χώρας.
Όσο για τις συνθήκες εργασίας; Δείτε το απόσπασμα από το εκτενές άρθρο του «Ριζοσπάστη» στις 25 Σεπτεμβρίου 2011, με θέμα τις ΕΟΖ. «Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι εργαζόμενοι αυτών των ζωνών δουλεύουν 10 - 12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς. Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων, ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής. Πράγμα που σημαίνει ότι για να πάρει ο εργάτης το μεροκάματό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέραν της «κανονικής» βάρδιας. Σε άλλη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρεται ότι στις ΕΟΖ της Κίνας το μέσο ωράριο ποικίλλει από τις 54 ως τις 77 ώρες τη βδομάδα( στοιχεία από το κείμενο «Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΕ: Αποικία δούλων η Ελλάδα!» http://www.newsbomb.gr .
Στο πλαίσιο αυτό επομένως πρέπει να παρακολουθήσουμε τη δράση του Στρατού που πλέον αναλαμβάνει συνολικά τη διαχείριση του Ποροσφυγικού Ζητήματος. Ο πατερναλιστικός ρόλος του συνδυάζεται άψογα με τη δυνατότητα καταστολής, αφού ο Στρατός όχι μόνο συμπυκνώνει αλλά συστηματικά εκπαιδεύεται για την αντιμετώπιση «ασύμμετρων απειλών», δηλαδή μεταναστών-μουσουλμάνων-τρομοκράτες-κοινωνικών κινημάτων. Και όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες που θα επιβιώνουν και εργάζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες, αργά ή γρήγορα  θα «κατέχουν» όλες αυτές τις ιδιότητες, καθώς οι δικαιολογημένες και αναμενόμενες κινηματικές δράσεις θα παρουσιαστούν ως απειλή του αστικού Νόμου και της Τάξης! Εξάλλου ήδη αντιμετωπίζονται ως «εθνική απειλή»!     
Στο πλαίσιο αυτό ήδη αρχίζει να καλλιεργείται κλίμα μέσω της διοχέτευσης των κατάλληλων διαρροών από το Υπουργείο Άμυνας για την αναγκαιότητα ο Στρατός να αναλάβει τη φύλαξη των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης. Ουσιαστικά η ακροδεξιά ιδεολογία των ΑΝΕΛ εντάσσεται στο Κράτος Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που υλοποιεί το σύνολο της ταξικής αστικής πολιτικής εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με υπόβαθρο τις σιχαμερές ναζιστικές αντιλήψεις.
Όπως αναφέρει η αρθρογραφία «από πολλές διαφορετικές πλευρές έχει αρχίσει να διακινείται η “φήμη” με την μορφή “σίγουρης πληροφορίας”, ότι η φύλαξη και τα μέτρα ασφάλειας των hot spots και των κέντρων εγκατάστασης προσφύγων θα δοθούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων! Αν όχι σ΄ όλα πάντως σ΄ αρκετά, λένε οι ίδιες πηγές. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν υποστηρίζουν και γι΄ αυτό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάποιοι προσανατολίζονται στην… λύση της χρησιμοποίησης των ΕΔ».
Ήδη εξάλλου διακινούνται πληροφορίες που θέλουν το κόμμα των ΑΝΕΛ να επιχειρεί να ενσωματώσει τις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων, τάζοντας τους την ανάληψη της διοίκησης των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης από Απόστρατους Στρατιωτικούς.
Είτε όμως Απόστρατοι, είτε εν ενεργεία φαίνεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί την εμπλοκή του Στρατού στην κοινωνική και πολιτική ζωή, να τον εντάσσει με κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση της αντεργατικής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Είναι ενδεικτικά τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι «Στο Στρατό περνά η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».
Στην εν λόγω ΚΥΑ προβλέπονται τα εξής:
«Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π.) υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). Αποστολή του ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π. είναι η διεύθυνση και ο συντονισμός, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, των δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων, που προκύπτουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη Χώρα, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.
Ειδικότερα, είναι αρμόδιο για: - Τον συντονισμό και την παροχή σχετικών διαταγών και κατευθύνσεων στα Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.), όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.), των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) και των Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αποκλειστικά για τα ως άνω θέματα. –
Του ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π. προΐσταται ανώτερος αξιωματικός βαθμού Συνταγματάρχη και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ως Συντονιστής, με δύο (2) Βοηθούς Συντονιστή ανώτερους αξιωματικούς βαθμού Αντισυνταγματάρχη και αντιστοίχων.
Στο ως άνω Όργανο λειτουργούν τα εξής Τμήματα, τα οποία στελεχώνονται όπως παρακάτω:
α. Τμήμα Νομικού Συμβούλου, με έναν (1) αξιωματικό του Σώματος Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων (ΣΣΝΣ). β. Τμήμα Μεταφορών, με έναν (1) αξιωματικό, ο οποίος, εφόσον προέρχεται από το Στρατό Ξηράς (ΣΞ), θα ανήκει στο Σώμα Εφοδιασμού - Μεταφορών. γ. Τμήμα Εφοδιασμού - Σίτισης, με έναν (1) αξιωματικό, ο οποίος, εφόσον προέρχεται από το ΣΞ, θα ανήκει στο Σώμα Εφοδιασμού - Μεταφορών, ενώ οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) θα έχουν τις ειδικότητες του Οικονομικού και του Εφοδιαστή αντίστοιχα. δ. Τμήμα Υποδομών - Διαμονής, με έναν (1) αξιωματικό, ο οποίος, εφόσον προέρχεται από το ΣΞ, θα ανήκει στο Όπλο του Μηχανικού, ενώ οι αξιωματικοί του ΠΝ και της ΠΑ θα έχουν τις ειδικότητες του Μηχανικού και του Μηχανικού Εγκαταστάσεων αντίστοιχα. ε. Τμήμα Υγειονομικού, με έναν (1 ) αξιωματικό Υγειονομικού (Ιατρό). στ. Τμήμα Συνδέσμων Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ/ΕΛΑΚΤ), με δύο (2) αξιωματικούς, ανά ένα (1) προερχόμενο από την ΕΛΑΣ και το ΛΣ/ΕΛΑΚΤ. ζ. Τμήμα Συνδέσμων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) - Ύπατης Αρμοστείας Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) -Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), το οποίο θα στελεχώνεται κατόπιν προτάσεων των αρμόδιων φορέων. η. Τμήμα Συνδέσμου Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που θα στελεχώνεται κατόπιν πρότασης του ως άνω Υπουργείου. θ. Γραμματεία, με δύο (2) υπαξιωματικούς. ι. Υπηρετεί επίσης και στέλεχος με ειδικότητα Τεχνικός Δικτύων Η/Υ, που δύναται να είναι εκ των υπηρετούντων στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ. Το ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π. συγκροτείται με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.) Με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθορίζεται το Γενικό Επιτελείο του Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο ανατίθεται η αρμοδιότητα εκδήλωσης των απαιτούμενων ενεργειών για τη συγκρότηση, λειτουργία και υπαγωγή Τοπικών Συντονιστικών Κέντρων Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.).
Αποστολή των ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π. είναι η παρακολούθηση και ο συντονισμός των δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων, που προκύπτουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στις περιοχές όπου λειτουργούν, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών. Ειδικότερα, τα ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.: α. Διευθύνουν και συντονίζουν, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, τις κατά τόπους λοιπές δημόσιες υπηρεσίες και αρχές, κοινωνικούς φορείς και ΜΚΟ, που επικουρούν τη λειτουργία των τοπικών ΚΕ.Π.Υ., Κ.Υ.Τ. και Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.
Των ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π. προΐστανται ανώτεροι αξιωματικοί, οι οποίοι υπηρετούν στις Μονάδες - Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, που εδρεύουν στις περιοχές, όπου λειτουργούν τα ως άνω Κέντρα, ως Επικεφαλής Συντονιστές, με Βοηθούς Συντονιστή αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Τα ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π. στελεχώνονται από στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετεί στις ανωτέρω Μονάδες - Υπηρεσίες, καθώς και από προσωπικό της ΕΛΑΣ, του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ, των Περιφερειακών Ενοτήτων και λοιπών δημόσιων αρχών.
Αρμοδιότητα σύναψης - εκτέλεσης συμβάσεων
Στο πλαίσιο της δυνατότητας που παρέχεται  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με διαταγή του, καθορίζει τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα έχει την αρμοδιότητα σύναψης των αναφερόμενων στη διάταξη αυτή συμβάσεων, ήτοι εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων, σχετικά με την ίδρυση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των ΚΕ.Π.Υ., των Κ.Υ.Τ. και των Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.
Κάλυψη δαπανών
Στο πλαίσιο της συνδρομής του ΥΠΕΘΑ στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και με την παραδοχή φιλοξενίας είκοσι χιλιάδων (20.000) ατόμων στα κέντρα -δομές αρμοδιότητας του, εκτιμάται ότι θα προκύψουν δαπάνες συνολικού ύψους, κατ' έτος, 73.988.692 ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν σε δαπάνες, που αφορούν στη λειτουργία των κέντρων - δομών αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ και ειδικότερα στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.
- Δαπάνες διαμονής εκτιμώμενου ύψους 19.794.704 ευρώ, στις οποίες περιλαμβάνονται εν γένει οι δαπάνες κατασκευής - διαμόρφωσης (δαπάνες κατασκευής έργων, επισκευής -συντήρησης εγκαταστάσεων, προμήθειας υλικών συντήρησης - επισκευής εγκαταστάσεων κ.α.) και λειτουργίας (καθαριότητα, ύδρευση, ηλεκτρική ενέργεια, προμήθεια εξοπλισμού κ.α.) των κέντρων - δομών αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ, με χρηματοδότηση τους από τις παραπάνω πιστώσεις, καθ' υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του Προϋπολογισμού του Υπουργείου. –
 Δαπάνες σίτισης και τροφοδοσίας εκτιμώμενου ύψους 45.743.988 ευρώ στις οποίες περιλαμβάνονται οι δαπάνες σίτισης και τροφοδοσίας των φιλοξενουμένων στα κέντρα
- Δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης εκτιμώμενου ύψους 3.500.000 ευρώ. Οι εμπλεκόμενοι φορείς χρηματοδότησης των παραπάνω δαπανών και ειδικότερα οι φορείς διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων θα διερευνούν, κατά προτεραιότητα, τη δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης τους από σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, παρέχοντας τις ανάλογες κατευθυντήριες οδηγίες ένταξης και επιλεξιμότητας των οικείων δαπανών.
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η πάλη για την υπεράσπιση προσφύγων-μεταναστών είναι αλληλένδετη με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας. Η Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκει την συνέχεια της στο κλείσιμο των HOT SPOT-Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, στο μπλοκάρισμα της Καταγραφής-Διαλογής-Απελάσεων και στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος. 
Λέμε όχι στα δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας και στους προληπτικούς πολέμους κατά των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό. Στην πάλη απέναντι στους ΝΑΖΙ φονιάδες, τον εκφασισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Απέναντι στην ξεφτίλα-εκμετάλλευση και νέα κερδοφορία-διαπλοκή-διαφθορά που στήνεται μέσω των απευθείας συμβάσεων, τις ΜΚΟ και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, απαιτούμε πολιτική διαχείριση, ανοικτές αυτοδιαχειριζόμενες δομές εντός πόλεων και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων και κάλυψη των αναγκών τους. 
Οι Πρόσφυγες-μετανάστες θέλουν να φύγουν και αυτή τους η επιθυμία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Φεύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την κοινωνική καταστροφή, δεν έρχονται στην Ελλάδα της Χρεωκοπίας, των Μνημονίων και του εξοντωτικού ταξικού πολέμου που μας δουλοποιεί. Απαιτούνται λοιπόν Ασφαλείς Δίοδοι για να μην δολοφονούνται μαζικά σε Αιγαίο/Μεσόγειο, Ανοικτά Σύνορα και χαρτιά σε όλους για να ταξιδέψουν ελεύθερα. Ο δικός μας εχθρός βρίσκεται εδώ, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποιεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Αντί να δώσει χαρτιά στους πρόσφυγες-μετανάστες επιτρέποντας τους να ταξιδεύσουν ελεύθερα και με ασφαλή τρόπο προς τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., χρησιμοποιεί την έξοδο από την Σέγκεν ως μπαμπούλα για να γεμίσει τη χώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να εντείνει την στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού ζητήματος και να προχωρήσει άμεσα σε χιλιάδες απελάσεις. 
Επίσης, σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε τη μετατροπή των προσφύγων-μεταναστών σε δούλους των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, που έρχονται να επιβληθούν εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης: αναγνώριση όλων των εργατικών-συνδικαλιστών δικαιωμάτων για μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους. 

Εμείς καλούμε τον λαό μας σε μαζική-μαχητική Αντίσταση, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για το Μπλοκάρισμα εθνικής και πολυεθνικής Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής. Η ανάταση του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να στραφεί ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Ήδη η πρόταση μας για κοινή κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία έχει γίνει δεκτή από τους Τούρκους-Κούρδους συναγωνιστές και προγραμματίζεται. Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, στην αποχώρηση-διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε. Έχει σημασία να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την πολεμική αναμέτρηση. Κρίσιμη κρίνεται η Δράση της Αριστεράς και συνολικά του Κινήματος Μέσα στον Στρατό. Καλώντας φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. Χρειάζεται επομένως ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με βαθύτερα αντικαπιταλιστικά-ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που με κοινούς στόχους και κοινές δράσεις να σταθεί νικηφόρα απέναντι στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, επιβάλλοντας την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.             
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου