Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΕΣ, ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ: ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΛΑΙΝΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΣΤΗ ΠΕΛΛΑ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΘΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑΣτην έκταση περίπου 100 στρεμμάτων επρόκειτο να τοποθετηθούν σκηνές για τη φιλοξενία 3.000 προσφύγων.

Oι κάτοικοι του χωριού Αθυρά στην Πέλλα όργωσαν και έσκαψαν χθες το βράδυ την περιοχή των 100 στρεμμάτων, με τρακτερ και άλλα μηχανήματα, με αποτέλεσμα το κλιμάκιο του στρατού που έφτασε σήμερα στο σημείο για αυτοψία πριν στηθούν οι σκηνές να διαπιστώσει πως ο χώρος είναι πλέον ακατάλληλος. 




Στην περιοχή επρόκειτο να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας προσφύγων στην έκταση του στρατοπέδου Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, το οποίο όμως έγινε στόχος εμπρηστών το Σάββατο.
Ðñüóöõãåò óôï Êëåéóôü Äçìïôéêü ÃõìíáóôÞñéï ÌðÜñáò óôçí ðüëç ôùí ÔñéêÜëùí, ôçí ÊõñéáêÞ 28 Öåâñïõáñßïõ 2016. Óôïí ðñïóùñéíü ÷þñï äéáìïíÞò ðïõ ðáñá÷ùñÞèçêå áðü ôïí ÄÞìï Ôñéêêáßùí, ðáñáìÝíïõí ðåñßðïõ 360 ðñüóöõãåò. (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)
Λίγο πριν το όργωμα, κάτοικοι προπηλάκισαν το δήμαρχο Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο, ο οποίος μετέβη στο χωριό για να ενημερώσει τους κατοίκους για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει εκεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Μόνο θυμό και ντροπή μπορεί να νοιώσει κανείς, για τους ανθρώπους που αντί να βοηθούν, να δείχνουν αλληλεγγύη στους ταλαιπωρημένους και εξαντλημένους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, επιλέγουν να εκφράσουν ρητορικές μίσους.
http://www.newsfish.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου