Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΒΟΥΤΑΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ/ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΑΜΑΤΑ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!

"Ο πατριωτισμός κύριε, είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων" – υποστήριζε ο dr. Samuel Johnson
ImageΤη γνωστή ρήση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το προπαγανδιστικό επιτελείο του Υπουργείου Άμυνας. Για αυτό εργαλειοποιεί τον εθνικισμό προκειμένου να βγάλει από τη δεινή πολιτικά θέση στην οποία βρίσκονται, τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και το Δ.Βίτσα, συνολικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ζήσαμε με την κούφια κόντρα του Υπουργού Παιδείας Φίλη με τους Πόντιους, το ζούμε με το ξαναζεσταμένο «Μακεδονικό», που με την εθνικιστική μπόχα και μισαλλοδοξία του επιχειρεί να αποκρύψει το αντιασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, αλλά και τη βαρβαρότητα του πολέμου κατά των μεταναστών-προσφύγων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να συνδυάσει την στυγνή μνημονιακή της πολιτική με τη διάδοση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού. Είναι μια πολιτική επιλογή που έγινε εμφανής από την πρώτη στιγμή, με κορυφαία στιγμιότυπα τη μετατροπή της Παρέλασης της 25ης Μαρτίου σε εθνικιστική φιέστα με την αγαστή συνεργασία Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα-Δούρου-Κωνσταντοπούλου, για να ακολουθήσει το χουντικής έμπνευσης  «Πάσχα των Ενόπλων Δυνάμεων» πάλι με την σύμπραξη Καμμένου-Ήσυχου, η «Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων» και η πρόσφατη Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όπου η συμμετοχή των μηχανοκίνητων μέσων απογείωσε το κόστος της στα 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ!
Το όχημα για όλα αυτά είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που πρέπει να αποδείξουν τον πατερναλιστικό τους ρόλο, σκεπάζοντας ταυτόχρονα με τις μελωδίες της στρατιωτικής μπάντας τους ανατριχιαστικούς ήχους της ερπύστριας. Η ΜΟΜΑ πάει χέρι χέρι με τους προβαλλόμενους εορτασμούς κάθε Προστάτη Αγίου των Όπλων, τις Εορτές των Ενόπλων Δυνάμεων που θα ζήλευε και ο Πατακός, τις επιδείξεις πολεμικών μέσων με κάθε ευκαιρία. Η Χούντα των Συνταγματαρχών συναντά τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό. Καθώς παράλληλα διεξάγουν την Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΩΝΑΣ 2015 στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών. Τις ασκήσεις της 16ης Μεραρχίας και του 323 ΤΠ στην Κοζάνη με σενάριο την επανακατάληψη εργοστασίου που είχε καταληφθεί από ταραχοποιά στοιχεία, ενώ Στρατιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του Προσφυγικού Ζητήματος και στήνονται Στρατόπεδα Συγκέντρωσης κλειστές στρατιωτικές δομές, όπου φαντάροι αναλαμβάνουν καθήκοντα Άμισθου Δούλου και Πραιτοριανού που διατάζεται να τα φυλάει.
Αποσκοπώντας πρώτα απ’ όλα στην στρατολογία της νεολαίας. Θυμίζουμε ότι «ο φετινός εορτασμός της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν "στα βήματα του ενδόξου παρελθόντος", καθώς το 2015 είχε κηρυχθεί έτος μνήμης και τιμής προς την ιστορία του Όπλου. Με στόχο την ανάδειξη της αεροπορικής ιδέας, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γ΄ Λυκείου. Στο πλαίσιο αυτό μαθητές λυκείων του νομού Αττικής επισκέφθηκαν τη Σχολή Ικάρων, στην αεροπορική βάση της Δεκελείας στο Τατόι, όπου ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας και τις επιλογές ένταξής τους στην αεροπορική οικογένεια μέσω των Σχολών της, και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της ΠΑ. Επίσης, διεξήχθησαν αεροπορικές επιδείξεις των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος». Στο πλαίσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας, επιδιώκοντας σαφείς πολεμοκάπηλους στόχους, προχώρησαν  στη βράβευση των 80 βετεράνων που συμμετείχαν στον πόλεμο της Κορέας και στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» στην Κύπρο. Πρόκειται για 24 βετεράνους του 13ου σμήνους μεταφορών από τους 64 που συμμετείχαν με 7 αεροσκάφη Ντακότα στον πόλεμο της Κορέας. Η προπαγάνδα περί δύο Ελληνικών Κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με το ξέπλυμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων!
Ο Πάνος Καμμένος δεν κρύβει τις κυβερνητικές προθέσεις. Κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε «συστράτευση, μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις να προστατεύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις». «Εθνική ενότητα», υποταγή του κόσμου της εργασίας στα αντεργατικά και τυχοδιωκτικά τους σχέδια, με τον Στρατό να διεκδικεί σοβαρό ρόλο.  Την ώρα που οξύνουν τον ταξικό πόλεμο, εντός και εκτός συνόρων. Συμμαχώντας με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ και τους Δικτάτορες της Αιγύπτου. Εντείνοντας τις πολεμικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, έτοιμοι να αναλάβουν ευρύτερο ρόλο σε Μέση Ανατολή-Αφρική-Βαλκάνια-Ανατολική Ευρώπη. Ενώ ο Π.Καμμένος παρακαλά τις ΗΠΑ να φτιάξουν νέα βάση στο Αιγαίο και χαρίζει χρυσοφόρα συμβόλαια στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, η Σούδα αναβαθμίζεται ως ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Πρέπει όλοι μαζί, «να αγκαλιάσουμε» την Πολεμική Αεροπορία που έστειλε και στέλνει στην Λιβύη -όπου ετοιμάζονται να επιτεθούν ξανά- τα αεροσκάφη AWACS από τη βάση του Ακτίου, ενώ ελληνικό υποβρύχιο περιπολεί μαζί με τον Ευρωστόλο του οποίου ηγείται ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος, στα λιβυκά χωρικά ύδατα! Να χειροκροτήσουμε τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, που αφού γέμισαν τα αμπάρια τους με πλαστικά φέρετρα βγήκαν στο Αιγαίο να καταδιώξουν μαζί με τους Τούρκους-Ευρωπαίους-Νατοϊκούς Μισθοφόρους, τον κοινό τους εχθρό, τους πρόσφυγες-μετανάστες. Να ζητωκραυγάσουμε τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, ως κατοχική δύναμη, από τα Βαλκάνια-Μάλι, Λίβανο έως το Αφγανιστάν. Να αισθανθούμε «εθνικά υπερήφανοι» για τις κατασταλτικές-στρατιωτικές δυνάμεις του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας που στοχοποιεί τα κινήματα της εργατικής τάξης.
Εκατοντάδες Φαντάροι από 57 μονάδες δίνουν τη δική τους απάντηση σε κείμενο που υπογράφουν κείμενο, τονίζοντας ότι στέκουν δίπλα στον εργαζόμενο λαό.  Δηλώνουν: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ για τα συμφέροντα ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνικής Ολιγαρχίας.
Τα επίσημα στοιχεία κόστους από την Βουλή!
Σύμφωνα με σχετικό κείμενο του έμπειρου δημοσιογράφου Λ.Δημάκα τα πλέον επίσημα στοιχεία για το κόστος είναι του 2009 , κατατέθηκαν το 2010 στην Βουλή από τον τότε υπουργό Άμυνας κ Ε.Βενιζέλο και προέρχονται από τα Γενικά Επιτελεία, τους Αρχηγούς των οποίων συνυπήρξε στα ανώτατα κλιμάκια ο νυν Αρχηγός ΓΕΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος, προαχθείς δε στην σημερινή του θέση το 2011. Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στην Βουλή, ΜΟΝΟ για τα μηχανοκίνητα τμήματα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2009 στην Αθήνα δαπανήθηκαν 1.527.728 ευρώ! Και για τα ίδια τμήματα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, δαπανήθηκαν 830.497 ευρώ!
Ας δούμε - για να μην αμφισβητηθεί από κάποιους η εγκυρότητα- και αναλυτικά το έγγραφο:
''Σε απάντηση της υπ’ αρ. 6104/12 Φεβ. 2010 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές κκ. Αθανάσιος Πλεύρης και Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το κόστος της συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπ’ όψιν μου τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Και αναλυτικά ανά Κλάδο, κατηγορία και πόλη!
Το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων των Στρατού Ξηράς στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου  και 28ης Οκτωβρίου 2009 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚOΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΞ  ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ (ΕΤΟΥΣ 2009) 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ   
1.  Αποζημιώσεις  Προσωπικού  300.000€
2.  Μεταφορά με Αρματαγωγά  240.000€ (2 Αρματαγωγά)
3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 50.000€
4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.)
5. Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ (4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως). ΣΥΝΟΛΟ: 840.000€
28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1. Αποζημιώσεις  Προσωπικού 140.000€ 2. Μεταφορά με Αρματαγωγά   - 3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 40.000€ 4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.) 5.  Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ 4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως ΣΥΝΟΛΟ: 430.000€.
Το Πολεμικό Ναυτικό δεν συμμετείχε με μηχανοκίνητα τμήματα στις δύο παρελάσεις, ενώ κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων (εναερίων και χερσαίων) της Πολεμικής Αεροπορίας στις στρατιωτικές παρελάσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου 2009, ανήλθε σε εξακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες επτακόσια είκοσι οκτώ ευρώ (687.728€) και τετρακόσιες χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα επτά ευρώ (400.497€) αντίστοιχα.
Οι πέραν των χρημάτων επιβαρύνσεις 
Κατά τη λειτουργία των ανωτέρω μηχανοκίνητων μέσων εκλύονται αέριοι ρυπαντές (υδρογονάνθρακες, CO, CO2, NOx, SO2, μικροσωματίδια, κ.α.). Επιπρόσθετα, οι αναπόφευκτες υπερπτήσεις σε κατοικημένες περιοχές κατά τη διενέργεια των παρελάσεων προκαλούν ανάλογη ηχητική επιβάρυνση και φυσικά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η επιβάρυνση που προκύπτει κατά τη διενέργεια των δοκιμαστικών παρελάσεων. Επιπλέον, προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, μετακινείται μεγάλος αριθμός αρμάτων και άλλων μέσων από μονάδες της Θράκης προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εξυπηρετείται κανένας αμυντικός σκοπός''.
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: 1.527.728 εκ. ευρώ κόστισαν τα μηχανοκίνητα της Αθηνας, 830.497 ευρώ τα μηχανοκίνητα της Θεσσαλονίκης. Ξέρετε τι έχει μειωθεί από τότε; ΜΟΝΟ οι μισθοί των στρατιωτικών, δηλαδή σε ότι μας αφορά εδώ κάτι από τα ψίχουλα που έπαιρναν ως Φύλλα Πορείας. Στο συνολικό ποσό αυτά είναι μηδαμινά. Και έχουν μειωθεί κάπως και τα καύσιμα. Όλα τα άλλα - πχ ανταλλακτικά - μάλλον θα έχουν αυξηθεί ως εισαγόμενα, οπότε ίσως να είμαστε, χοντρικά, ''μια η άλλη'' για να το πούμε λαϊκά ...Και αυτό το ποσόν ισχύει χοντρικά, κι ας είναι (αν είναι ...) λιγότερα σε αριθμούς τα μηχανοκίνητα... Διότι δεν έχει καμιά πραγματική σημασία αν είναι πχ το κόστος 1,4 ή 1,3 εκ. ευρώ. Αλλά να το πουν επίσημα- με χαρτιά - και με την ίδια μέθοδο υπολογισμού που χρησιμοποιήθηκε το 2010...
Η ζωή των πιλότων είναι ''ιδρώτας, κηροζίνη και αίμα!''
Έχει σημασία όμως να δούμε το πώς απαντά ο Λ.Δημάκας στις δικαιολογίες του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για ενσωμάτωση του κόστους της παρέλασης στο κόστος εκπαίδευσης.
«Συνεπώς απ' όλο το νταβαντούρι θα μπορούσαμε να είχαμε γλυτώσει 1,5 εκ. ευρώ! Και μην μας πει ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ ότι έτσι κι αλλιώς θα ...πετούσαν τα αεροπλάνα... Μα τα αεροσκάφη στην εκπαίδευση κάνουν ασκήσεις ...ευθείας πτήσης πάνω από κατοικημένη περιοχή; Όχι κύριοι! Κάνουν σχέδιο, έχουν αντικειμενικό σκοπό, ορίζεται βαθμός δυσκολίας - γνωστός ή άγνωστος- κάνει ελιγμούς μάχης, αποφυγής κλπ κλπ κλπ. Δεν κάνει ...παρέλαση ο πιλότος στο Αιγαίο! Δεν είναι ''μπαούλο'' στο κόκπιτ! Γιατί αν έκανε κάθε μέρα πτήσεις προδιαγραφών ''παρέλασης'', δεν θα είχαμε δεκάδες ή και εκατοντάδες νεκρούς πιλότους σε περίοδο ειρήνης στο Αιγαίο! Δεν θα ήταν η ζωή τους ''ιδρώτας, κηροζίνη και αίμα''.
Φυσικά, κανείς δεν ξεχνά την κριτική που ασκούσαν οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματοποίηση των παρελάσεων, αναδεικνύοντας το ζήτημα του τεράστιου κόστους τους, αλλά και το εθνικιστικό-μιλιταριστικό περιεχόμενο τους.
Όλα αυτά βεβαίως τα ξέχασαν μόλις κατάλαβαν θέσεις εξουσίας.
Εμείς όμως δεν ξεχνούμε ότι το 60% της νεολαίας είναι άνεργο, ότι η μόνη προοπτική είναι να εργαστείς ως 8μηνιτης σε δουλειές που σκοτώνουν, ότι μας κόβουν ακόμη περισσότερο μισθούς-συντάξεις-επιδόματα και μας φορτώνουν νέους αβάστακτους φόρους…
Και όμως, την εποχή που ο Κατρούγκαλος προωθεί συντάξεις –άρα και μισθούς 300 ευρώ- Τσίπρας και Καμμένος διεξάγουν παρελάσεις με κόστος εκατομμύρια ευρώ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

2 σχόλια:

  1. Και φυσικα θα δωσω οτι μπορω και εχω,ως αλληλεγγυη και συμπαρασταση προς τους ερημους τους προσφυγες!! Οτι μπορει ο καθενας μας!! Μα , και μια κουτα χλωρινες ετσι για τον πολεμο της ψειρας και του κοριου κ.Καμμενε μας.....αα!! Ολα κι'ολα.....ειναι υποχρεωση του καθε ενα μας!! Να τις φερω εκει στο υπουργιο σας,κ. υπουργε μου....να τις μοιρασεις στα φανταρια μας.....να'χουν με κατι να πλυνουν τα στρατοπεδα σας!! Και μετα να δω αν ξανασηκωσεις αεροπλανα και βαπορια....να γιορτασεις!! Περασαν τα ελικοπτερα πριν απο λιγο.....ετσι σε ...χαμηλη πτηση......χορεψαν και τα φυντζανια μεσα στο σπιτι !! Εε ,οπως και να το κανουμε...αισθανθηκα μια...ασφαλεια...μια σιγουρια !! Λεω.....''ειναι αξιομαχος και ετοιμοπολεμος ο στρατος μας .....μπορει να τον εχει φαει ο κοριος ,το κρυο και η πεινα.....αλλα ο τουρκος θα φαει την σκονη μας '' Σαν δεν ντρεπονται !!!Και παει και ο κοσμος και στηνεται σε ολη αυτη την παρατα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘEMA: Ω AΘANATO 21 !


    AYTHN THN MEPA OΛOI OI "ΠOΛITIKOI" ΠPEΠEI NA ΣΩΠAΣOYN !

    ME ΠOIO ΔIKAIΩMA MIΛOYN ΓIA TO AΘANATO 21 ;

    ME ΠOIO ΔIKAIΩMA MIΛOYN ΓIA TOYΣ HPΩEΣ ΠPOΓONOYΣ TΩN EΛΛHNΩN ;

    "AYTOI" KAI AYTO TO ΣYΣTHMA TΩN ΛAKEΔΩN XANTAKΩΣE KAI KAΘHΛΩΣE THN XΩPA TO ΓENOΣ KAI TO EΘNOΣ TΩN EΛΛHNΩN ! MIA ΓPAMMIKH AΛΛHΛOYXIA NTPOΠHΣ KAI ΠPOΔOΣIAΣ EINAI H ZΩH ΣAΣ !

    ΔEN EXETE ΨYXIKH KAI ΠNEYMATIKH ΣXEΣH OYTE ME TO AΘANATO 21 OYTE ME TON MAPAΘΩNA KAI ΘEPMOΠYΛEΣ !

    EΣEIΣ ΠETATE ME TA ΔANEIKA "ΦTEPA" TΩN ΠPOΓONΩN MOY ! ΔEN TO AΞIZETAI ! ΣAN IKAPOI ΘA ΠEΣETAI {κι αν Bάλεις δανεικά φτερά πριν φτάσεις σε Kλωτσάνε !} ! (ANTIΣTPOΦH OΛΩN/OΛIKH EΠANAΦOPA !)


    ΠOIOI EIΣTE EΣEIΣ ;

    AΠΛA: 100 XPONIA META TO TO AΘANATO 21 KATAΣTPEΨATE TOΩN EΛΛHNIΣMO TO 1922 !!! KAI META 100 XPONIA ΔHΛAΔH ΔIAKOΣIA META TO AΘANATO 21 ΔHΛAΔH TO 2021 ΘA KATAΣTPEΨETE OΛOKΛHPΩTIKA THN XΩPA KAI TON EΛΛHNIKO ΛAO/EΘNOΣ - TEΛEΣIΔIKA ! ΔEN XPEIAZΩNTAI OYTE ΠPOΦHTIEΣ OYTE MANTIEΣ !

    NAI AYTOI EIΣTE ΓONOI EΦIAΛTΩN ΓONOI ΛAKEΔΩN ΓONOI ANΘEΛΛHNΩN !

    ΓIAYTO ΣKAΣMOΣ OΛOI ΣAΣ ! ΣHMEPA MIΛOYN OI HPΩEΣ TΩN EΛΛHNΩN ! ΣHMEPA MIΛOYN OI ΠPOΓONOI MOY ! AYTOYΣ EKΠPOΣΩΠO !!!


    Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα
    να `τανε το 21 να `ρθει μια στιγμή

    Να περνάω καβαλάρης στο πλατύ τ’ αλώνι
    και με τον Κολοκοτρώνη να `πινα κρασί



    O APXHΓOΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή