Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Κάλεσμα Αγώνα στους συναδέλφους φαντάρους της Σειράς Ιανουαρίου που φεύγουν για τις μονάδες

Συνάδελφοι, σήμερα που βγαίνουν οι μεταθέσεις, σας ενημερώνουμε για το τι θα αντιμετωπίσετε στις μονάδες και σας καλούμε να κλιμακώσουμε την προσπάθεια μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι στον πόλεμο-εθνικισμό-ρατσισμό-ρατσισμό, να Αρνηθούμε την συμμετοχή μας στον Πόλεμο κατά των Μεταναστών και στις νέες επεμβάσεις σε Συρίας-Βόρεια Αφρική και Βαλκάνια.  
Αρνούμαστε τα σύγχρονα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, δεν αναλαμβάνουμε αστυνομικά καθήκοντα, δεν καταστέλλουμε κοινωνικούς αγώνες, δεν κυνηγάμε μετανάστες. Δεν δουλεύουμε, δεν φρουρούμε, δεν προσφέρουμε καμιά υπηρεσία στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.
 Αποκαλύπτουμε και μπλοκάρουμε τη συνεργασία με FRONTEX, λιμενικό, αστυνομία. Δε δεχόμαστε τη μετάθεση σε μονάδες με καθαρά αστυνομικά καθήκοντα όπως η 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία. 
Τσακίζουμε την εθνικιστική, ρατσιστική φιλοπόλεμη προπαγάνδα είτε γίνεται με ‘πύρινους λόγους’ αξιωματικών είτε με αδικαιολόγητα μέτρα ασφάλειας στα στρατόπεδα. Είμαστε υποψιασμένοι με τις περιπολίες εκτός στρατοπέδων και με την παρακολούθηση των ραντάρ. Ζητάμε συγκεκριμένες εξηγήσεις για την αποστολή που έχουν τα απομακρυσμένα φυλάκια.

Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων. Δεν είναι δικιά μας η επικίνδυνη συμμαχία με Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο. Δε διευκολύνουμε την εμπλοκή της χώρας σε ΝΑΤΟ, Ευρωστρατό καθώς και τις αποστολές εκτός συνόρων. Δεν είμαστε οπισθοφυλακή, δε βοηθάμε σε πολεμικό ανεφοδιασμό και συντήρηση. Καταγγέλλουμε τις κοινές ασκήσεις, τις επισκέψεις ξένων κλιμακίων, τις συναντήσεις, τις συνεργασίες και την ανταλλαγή πληροφοριών.
Δεν είμαστε αναλώσιμοι, οι ζωές μας είναι πάνω από το αξιόμαχο. Να καταργηθούν άμεσα οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και να ενισχυθούν τα μέτρα για την αποφυγή τραυματισμών και ατυχημάτων. Δεν παίζουμε με τα οχήματα που μεταφέρουν φαντάρους καθώς και με την κατάσταση των οδηγών. Η σωματική μας ακεραιότητα είναι ευθύνη της ιεραρχίας. Καμία έκπτωση σε γιατρούς-εξετάσεις-φάρμακα. Αξιοπρεπείς συνθήκες στις εγκαταστάσεις, θέρμανση και ζεστό νερό να μην αρρωσταίνουν οι φαντάροι. Δεν ανεχόμαστε καμία λιτότητα σε ζητήματα υγιεινής και σχετικά αναλώσιμα. Κάνουμε ζήτημα τις απαράδεκτες συνθήκες στη συντριπτική πλειοψηφία των πολυάριθμων φυλακίων.
Όλο το κόστος της θητείας στο στρατό, να ανασάνει η λαϊκή οικογένεια από αυτόν τον βραχνά. Διεκδικούμε τιμές πραγματικού κόστους στο ΚΨΜ, επαρκή σίτιση ακόμη και για τους εξοδούχους που παραμένουν στο στρατόπεδο, να ανοίξουν οι λέσχες των αξιωματικών και στους φαντάρους. Ούτε ένα λεπτό από την τσέπη των φαντάρων για αναλώσιμα και ρούχα. Δε θα σταματήσουμε να ζητάμε το αυτονόητο δικαίωμα για δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις συγκοινωνίες δημόσιες και ιδιωτικές. Δε γίνεται να πληρώνουμε εκατοντάδες ευρώ για να φτάσουμε στα σπίτια μας. Πηγαίνουμε στα πιο κοντινά φρουραρχεία και τους αναγκάζουμε να βρουν αυτοί τρόπους επιστροφής στις μονάδες. Επιμένουμε στο να μπαίνει κίνηση για τη μετακίνησή μας κάθε φορά που είμαστε εξοδούχοι. Όχι άλλα ευρώ από την τσέπη μας σε ταξί και ΚΤΕΛ.
Δε δουλεύουμε τσάμπα, όχι στην εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων. Να κάθονται οι αξιωματικοί που πληρώνονται στα γραφεία και στους υπολογιστές, να απευθυνθούν σε πολιτικό προσωπικό για την συντήρηση των στρατοπέδων. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτό είναι υποχρέωση των φαντάρων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα που υπάρχουν μόνο για τις τοπικές οικονομίες. Δεν κάνουμε τους υπηρέτες στις κατασκηνώσεις των αξιωματικών, δεν καθαρίζουμε παραλίες, δε μαζεύουμε τα σκουπίδια των δήμων, δε βουλώνουμε τις τρύπες του κοινωνικού κράτους που καταρρέει. Δε μπορούν να μας δελεάσουν με άδειες. Ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας, δε θα τους ανοίγουμε την όρεξη για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση, δε θα τους κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή με εθελοντική εργασία. Ανοίγουμε με θάρρος το ζήτημα των ενσήμων και του συντάξιμου χρόνου της θητείας καθώς και τα ιδιαίτερα συνδικαλιστικά ζητήματα σε κλάδους όπως οι γιατροί.
Δεν υποτιμάμε τις μάχες για ισονομία και αξιοκρατία. Δικαιοσύνη στις άδειες, στις υπηρεσίες στην μεταχείριση. Σεβασμός στη διαφορετικότητα και τις μειονότητες. Τσακίζουμε το φαύλο κύκλο του ρουσφετιού, είμαστε υποψιασμένοι με το τι συμβαίνει στις μεταθέσεις, στις μετατάξεις και στις αποσπάσεις. Δε γίνεται η γενιά μας να τους παρακαλάει. Να στερήσουμε από το σύστημα την τελευταία δυνατότητα που έχει για μαζικά χατίρια. Δε θα κάνει η φτωχολογιά τη θητεία των πλουσιόπαιδων και των γόνων των πολιτικών τζακιών.
Δίνουμε μάχες για τον ελεύθερο χρόνο. Να αυξηθούν τόσο οι άδειες και οι έξοδοι όσο και ο ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και ψυχαγωγία μέσα στις μονάδες. Κάθε περικοπή του ελεύθερου χρόνου πρέπει να αντιμετωπίζεται ως καψόνι. Να εξαφανιστεί η λέξη εμπλοκή. Να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να μην υπάρξουν ξανά φαντάροι που θα κάνουν συνεχόμενες υπηρεσίες για εβδομάδες ακόμη και για μήνες. Να κόψουν υπηρεσίες, να μοιράσουν καλύτερα τον κόσμο, να βρουν λύσεις. Είναι γνωστά τα διαστήματα που εμφανίζονται τα προβλήματα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Ξέρουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φαντάρων μπορεί και πρέπει να ταυτιστεί με το δίκαιο αυτών των αιτημάτων. Ξέρουμε ότι μπορεί να αγκαλιάσει το πλαίσιο αγώνα του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και να φέρει απτές νίκες σε μικρά και μεγαλύτερα ζητήματα. Ξέρουμε τέλος ότι αυτό το πλαίσιο αφορά τα κατώτερα στελέχη, τους ΕΠΟΠ και τους υπαξιωματικούς. Τους απευθύνεται επομένως, καλώντας να πουν και αυτοί τα μεγάλα ΟΧΙ που απαιτεί η εποχή μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου