Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα το σωτήριο έτος 2016… Μαρτυρίες φαντάρων για το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Σχιστού: «θα πετάξουν τους μετανάστες σε άθλιες συνθήκες και θα τους αφήσουν να σφαχτούν μεταξύ τους»

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των συναδέλφων φαντάρων για το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Σχιστού, που σε μεγάλο βαθμό ταυτίζονται με τις αντίστοιχες καταγγελίες των φαντάρων από την Σίνδο.
Και στις δύο περιπτώσεις οι φαντάροι αναδεικνύουν την απίστευτη ενταντικοποίηση της εργασιακής εκμετάλλευσης που υφίστανται καθημερινά, στα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα που ξαφνικά χαρακτηρίστηκαν «Κέντρα Φιλοξενίας», τους χώρους δηλαδή φυλάκισης-φακελώματος-διαλογής μεταναστών.
Και στις δύο περιπτώσεις οι στρατιώτες εκφράζουν την ανησυχία τους γράφοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν να στοιβαχτούν τόσοι άνθρωποι, μέσα σε τόσο άθλιες συνθήκες, που δεν πληρούν καμιά συνθήκη υγιεινής.
Στο Στρατόπεδο του Σχιστού υπάρχουν 116 σκηνές, στις οποίες θα διαμένουν 4-8 άτομα. Άρα ουσιαστικά πρόκειται να μείνουν 900 μετανάστες, το μέγιστο. Έντονη είναι η φημολογία ότι εγκατάσταση σκηνών θα γίνει και στον Ελαιώνα.
Παρά τις πληροφορίες που διαδίδει το Υπουργείο Άμυνας και την καταιγιστική κυβερνητική προπαγάνδα δεν υπάρχει ούτε καν σύστημα υγιεινής. Οι φαντάροι που εργάζονται εκεί τις τελευταίες μέρες πήγαιναν στα δέντρα! Τώρα φτιάχνουν ένα βόθρο, που σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 900 ανθρώπων. 
Επίσης, ένα τεράστιο και εξίσου βρώμικο επικοινωνιακό παιχνίδι έχει στηθεί με το θέμα των στρωμάτων. Αυτά είναι δύο ειδών: τα καλά, που πληρούν τις όποιες προδιαγραφές, τα έχουν εγκαταστήσει σε μπροστινές σκηνές για να τα βλέπουν οι φαντάροι που τριγυρνούν εργαζόμενοι εκεί, και φυσικά, σε πρώτη ευκαιρία να τα καταγράψουν τα Κανάλια, για να οικοδομήσει το προφίλ ευαισθητοποιημένου πολιτικού ο Υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος, του ανθρώπου που αντιμετωπίζει «πάσα νόσο…» με τον Στρατό! Τα υποδεέστερα στρώματα, δηλαδή τα φουσκωτά που χρησιμοποιούνται για κάμπινγκ, μένουν για τις πίσω σκηνές, μακριά «από τα φλας της δημοσιότητας». Φυσικά, το σύνολο όλων αυτών των ειδών σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί για να καλύψει τις απαιτήσεις εγκλεισμού τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.
Οι εγκαταστάσεις φτιάχνονται ταχύτατα, εντελώς πρόχειρα και χάρη στη διεθνή συνδρομή, αφού οι κούτες με τα διάφορα είδη έχουν τίτλο ανάλογα τη χώρα προέλευσης.
Διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια στο σύνολο του προσωπικού που έχει διαταχτεί να εργαστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, κυρίως μεταξύ των φαντάρων και των υπαξιωματικών. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνάδελφοι φαντάροι που στέλνονται να εργαστούν στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Σχιστού, μπορεί να έδιναν προηγουμένως υπηρεσία στη μονάδα τους έως τις 6.30 π.μ. 
Ακολούθως, στον Σχιστό εργάζονται με τρελή ενταντικοποίηση για ένα 8ωρο, από τις 8.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ.
Όμως και πάλι, οι στρατιώτες επανέρχονται στο βασικό ερώτημα: 
«που θα χωρέσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πως θα ζήσουν σε αυτές τις τραγικές συνθήκες».
Πολλοί συνάδελφοι, στις μεταξύ τους συζητήσεις, εκτιμούσαν ότι τελικά, οι κυβερνητικοί χειρισμοί θα έχουν ως συνέπεια «να ρημάξουν όλα και να αφήσουν τους μετανάστες να σφαχτούν μεταξύ τους»! 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου