Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Δικαίωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- Διαγράφεται υπό όρους το πρόστιμο ανυπότακτων, ενώ Μονιμοποιείται


Πλήρη δικαίωση των καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ περί της δήθεν κατάργησης του Προστίμου Ανυποταξίας, αλλά στην πράξη τη Μονιμοποίηση του αποτελεί το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:

“Παράθυρο στους ανυπότακτους εσωτερικού και εξωτερικού δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή. Ειδικότερα, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, διαγράφεται το διοικητικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ σε όσους καταταγούν εντός του 2016 ή εκπληρώνουν ήδη τη στρατιωτική τους θητεία. Ειδικότερα, το βασικό ευεργέτημα που παρέχει η επίμαχη διάταξη συνίσταται στη διαγραφή του διοικητικού προστίμου των 6.000 ευρώ για όσους εμπίπτουν ήδη ή υπαχθούν αργότερα στις προτεινόμενες παραγράφους. Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση παρέχεται κίνητρο προκειμένου κάποιος που έχει καταστεί ανυπότακτος, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού, να εξαλείψει τις συνέπειες της πράξης του, να εκπληρώσει τη στρατεύσιμη στρατιωτική του υποχρέωση και να διαγραφεί το επιβληθέν πρόστιμο.


Σε εξωτερικό – εσωτερικό. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται ότι έλαβε υπόψη τα νέα δεδομένα που θέλουν δραματική αύξηση του αριθμού των ανυπότακτων λόγω οικονομικής κρίσης. Πάρα πολλοί νέοι μετανάστευσαν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας, παίρνοντας αναβολή. Συχνά η αναβολή έληγε, αλλά οι ίδιοι επέλεγαν να μην επιστρέψουν, καθώς έστελναν χρήματα στις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα να τους επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα. Στην ίδια μέγγενη είχαν βρεθεί πολλοί και από τους ανυπότακτους εσωτερικού, οι οποίοι απέφευγαν τη στράτευση για να δουλέψουν. Θυμίζετε ότι μέχρι το 2011 το διοικητικό πρόστιμο διαγραφόταν εάν όσοι διέκοπταν την ανυποταξία τους αθωώνονταν στα στρατοδικεία. Έκτοτε, ωστόσο, εφαρμόστηκε υπουργική απόφαση η οποία προέβλεπε την αποστολή των προστίμων κατευθείαν στις εφορίες, ανεξαρτήτως της εξέλιξης της ποινικής δίωξης. Το πρόστιμο των 6.000 ευρώ ήταν εξοντωτικό για τις οικογένειες. Με τον νέο νόμο, το χρέος αυτό διαγράφεται για όσους παρουσιαστούν έως το τέλος του 2016, ενώ αναμένεται να διευκρινιστεί εάν θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους τα έχουν ήδη καταθέσει”.

ΤΙ ΟΜΩΣ ΙΣΧΥΕΙ;
Καταρχήν, οι σκληρές κοινωνικές συνθήκες, η άνοδος της Ανεργίας και της φτώχειας, οι πραγματικοί λόγοι που ωθούν μαζικά την νεολαία στη Μετανάστευση, -συχνά για να στηρίξει οικονομικά με το μεροκάματο του μετανάστη την λαϊκή οικογένεια που συντρίβεται από τα Μνημόνια και την κυβερνητική πολιτική-, δεν πρόκειται να αλλάξουν. Άρα ακόμη πιο πολλοί νέοι θα αντιμετωπίζουν το δίλημμα να χάσουν τη δουλειά στην ξενιτιά και να γυρίσουν πίσω για να υποστούν τα δεινά της Υποχρεωτικής Στράτευσης, πληρώνοντας τουλάχιστον 2500-300 ευρώ όσο κοστίζει η θητεία ή να τιμωρηθούν με αυτό το αισχρό πρόστιμο των 6000-7000 ευρώ συνεχίζοντας να μοχθούν για να τα φέρουν πέρα στα κάτεργα του εξωτερικού.
Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα εύκολα τα λένε οι πατριδοκάπηλοι αστοί πολιτικοί με τα πλούτη και το βύσμα στον Στρατό…
Δεύτερον, αποκαλύπτεται ότι ο παράγοντας Άνθρωπος δεν ενδιαφέρει κανέναν. Πρέπει να κυριαρχήσουν τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά κριτήρια, να μην αγωνιούμε για τους συνανθρώπους μας που δυστυχούν και αυτοκτονούν, αλλά για τα νέα όπλα που θα αγοραστούν, τις νέες πανάκριβες ασκήσεις, τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το πώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν σε αυτές
Τρίτον, το Πρόστιμο σβήνεται μόνο σε όσους υπηρετήσουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. Αν για λόγους επιβίωσης ή για λόγους συνείδησης δεν πας να υπηρετήσεις, θα υποστείς το Πρόστιμο ξανά. Έστω και αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν να το καταργήσει… Τώρα μονιμοποιεί τα εχθρικά για την νεολαία μέτρα του Ευ.Βενιζέλου. 
Ενώ δηλαδή αρχικά σχηματίζεται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενστερνίστηκε την αγωνία χιλιάδων νέων και τους απαλλάσσει από τα δεινά του Προστίμου, στην πραγματικότητα το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει και εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας. Πρόκειται για μέτρα που ευθυγραμμίζονται με τους σχεδιασμούς βίαιης αναδιάρθρωσης των όρων εργασίας και ζωής του συνόλου του κόσμου της εργασίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση διατηρεί τα εξοργιστικά αντίστοιχα Πρόστιμα (1000 ευρώ) που επιβάλλονται στην περίπτωση που ένας έφεδρος είτε από λόγους συνείδησης είτε από αδυναμία π.χ. γιατί δεν του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις (αγροτικές εργασίες, ενασχόληση στον τουρισμό, εμπόριο κλπ) αρνηθεί να συμμετάσχει σε μια άσκηση. 
Έτσι λοιπόν επιχειρούν να οικοδομήσουν την Ελλάδα-Ισραήλ των Βαλκανίων, πατώντας πάνω στις ζωές μας! 
Αποδεικνύεται ότι μοναδική τους έννοια είναι η εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της νεολαίας, η πλήρης στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. Όπως το γράφει η «ΑΥΓΗ» το ζήτημα είναι «η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων». 
Γι αυτό λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θέλει και να συντρίψει ταυτόχρονα συγκεκριμένες συνιστώσες του Αντιμιλιταριστικού κινήματος ανοίγει το δρόμο για τη μαζική εφαρμογή της Εναλλακτικής Θητείας που διαρκεί 15 μήνες και απαιτεί την παροχή εργασίας σε απόμακρες περιοχές, με προβλεπόμενη χρηματική ενίσχυση από τον κράτος της τάξης των 225.
Είτε επομένως θα πας φαντάρος, θα αμείβεσαι μηνιαίως 8,7 ευρώ και θα υποχρεούσαι να δουλεύεις δωρεάν, πλέον μαζεύοντας μόρια για τους επόμενους Διαγωνισμούς Προσλήψεων του Δημοσίου –διαμορφώνοντας τους όρους και οι γυναίκες να απαιτήσουν την Στράτευση τους ώστε να διεκδικήσουν με ίσους όρους εργασία. Είτε θα εργαστείς για 15 μήνες με όρους που κανείς δε μπορεί να αντεπεξέλθει.
Άρα, η ακραία οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση της Εναλλακτικής Θητείας θα οδηγεί από άλλο δρόμο όσους τυχών τη θεωρήσουν αρχικά ως επιλογή απέναντι στην Υποχρεωτική Στράτευση, ξανά στην πύλη των Μονάδων!
Το παιχνίδι είναι στημένο. Κοινή είναι η μοίρα φαντάρων και όσων επιλέξουν την Εναλλακτική θητεία. Πολύ περισσότερο κοινή είναι η μοίρα με το σύνολο της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα το φύλο, το θρήσκευμα, την εθνότητα. Οι σκληροί όροι εκμετάλλευσης-καταπίεσης του φαντάρου μοιάζουν όσο ποτέ με τους αντίστοιχους όρους εργασίας και ζωής του μετανάστη στην Αμαλιάδα, του εργαζόμενου στον ΙΑΝΟ, στα ορυχεία της ΔΕΗ, παντού!
Εμείς Απαιτούμε:
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ.
ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΠΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!
Α. Κατάργηση όλων των Προστίμων Ανυποταξίας-Προστίμων για συμμετοχή σε Ασκήσεις Εφέδρων και κατάργηση των ίδιων των ρυθμίσεων
Β. Κατάργηση της Επιτροπής Κρίσης της Συνείδησης των νέων ανθρώπων που αρνούνται τον Στρατό και αποτελείται από Στρατιωτικούς.
Γ. Ίσος χρόνος Στρατιωτικής και Εναλλακτικής θητείας.
Δ. Μείωση της θητείας στους 6 μήνες.
Ε. Όλο το κόστος της θητείας –όποια και αν είναι αυτή- στο Κράτος.
ΣΤ. Αμοιβή στο ύψος του Κατώτατου Μισθού σε Φαντάρους και όσους επιλέξουν Εναλλακτική Θητεία. 
Ζ. Αναγνώριση Προϋπηρεσίας σε όλους και Ασφαλιστική κάλυψη από τον Στρατό. 
Η. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης και Εναλλακτικής Θητείας και χορήγηση Επιδόματος Ανεργίας.
Θ. Καμιά μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατιωτών από Στρατό-Κρατικό Μηχανισμό-ΟΤΑ. 
Ι. Να Καταργηθούν τα Στρατοδικεία και η Στρατιωτική Νομοθεσία. Να κλείσουν τα Πειθαρχεία. 
Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος του Στρατού. Δεν είναι ανεκτή ούτε η δαπάνη ενός ευρώ για εξοπλισμούς, ασκήσεις και συμμετοχή σε βρώμικους πολέμους. Δεν είναι ανεκτή η συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Δεν είναι ανεκτές οι βάσεις του θανάτου.  
Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου