Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Τραγελαφική η στάση απέναντι στο Στρατολογικό Νομοσχέδιο και εχθρική απέναντι σε κάθε φωνή αμφισβήτησης

ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ
Τεράστια ερωτηματικά προκαλεί η στάση των συγκεκριμένων συνιστωσών του κινήματος απέναντι στην ολέθρια για την νεολαία και το σύνολο των εργαζομένων ρύθμιση που έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας, μέσα στις γιορτές.
Από την πρώτη στιγμή έχει επισημανθεί ότι τόσο τα κόμματα του αστικού μπλοκ εξουσίας, αλλά και ΚΚΕ-ΚΝΕ αρνήθηκαν να τοποθετηθούν και να το καταδικάσουν, περιοριζόμενοι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί φορείς στη βολική κριτική των σκέψεων του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου περί στράτευσης των γυναικών και ίδρυσης στρατιωτικών σχολείων. Μάλιστα, όλα αυτά έγινα  με επώνυμα άρθρα στο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" και όχι πολιτικές ανακοινώσεις.
Τα ερωτήματα όμως πολλαπλασιάζονται παρακολουθώντας κανείς τις δημόσιες Παρεμβάσεις  των βουλευτών του ΚΚΕ και τη δράση της ΚΝΕ στις Πανεπιστημιακές Σχολές.
Στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή Άμυνας που ο Δ.Βίτσας έφερε το εν λόγω νομοσχέδιο η κριτική του κόμματος ενσωματώνει όλα τα ζητήματα που έχει θίξει το κίνημα των φαντάρων και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Διαβάζουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστίασαν την κριτική τους στα άρθρα που αφορούν τη διαδικασία μεταθέσεων οπλιτών. Στην πλειονότητά τους υποστήριξαν ότι κρύβει ρουσφετολογική και πελατειακή λογική καθώς την αρμοδιότητα των μεταθέσεων έχει πλέον ο υπουργός Άμυνας και όχι τα επιτελεία του στρατού. Επίσης ζήτησαν περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, σε ζητήματα μοριοδότησης ή πειθαρχικών παραπτωμάτων, αλλά και να αποσαφηνιστούν ορισμένα άρθρα για τα οποία επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, αφού «μπουν σαφείς κανόνες ώστε να μην επιδέχονται παρερμηνείες». 
Επίσης, σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" με τίτλο «ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-Κατάθεση τροπολογιών από το ΚΚΕ για την αναβάθμιση της διαβίωσης των φαντάρων», αναφέρεται ότι:
«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο καθαρά διαχειριστικού τύπου, όπου οι όποιες μικροβελτιώσεις περιέχονται δεν επηρεάζουν τη γενική εικόνα, που είναι, από τη μια, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι φαντάροι (από τη σίτιση, τη διαμονή έως και οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών τους για μετακινήσεις κ.ά.) και, από την άλλη, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν το δόγμα του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, περιέχει διατάξεις, με τις οποίες όλο το σύστημα των μεταθέσεων και της μοριοδότησης θα ελέγχεται στο εξής αποκλειστικά από τον εκάστοτε υπουργό Άμυνας. Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αφού ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών», ανέδειξε ποιος είναι ο προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων και τι πραγματικά εξυπηρετούν, τι τραβάνε οι φαντάροι και προανήγγειλε την κατάθεση από το ΚΚΕ δύο τροπολογιών για την «πραγματική ανακούφιση» όπως είπε των φαντάρων. Οπως ανέφερε, με την πρώτη τροπολογία το ΚΚΕ απαιτεί να αναλαμβάνει το κράτος «εξολοκλήρου το κόστος της αξιοπρεπούς διαβίωσης», όπου συμπεριλαμβάνονται «σίτιση, ένδυση, μετακινήσεις», μέχρι αναβάθμιση του ελεύθερου χρόνου, με τη χορήγηση εισιτηρίων για θέατρο, κινηματογράφο, αθλητικές εκδηλώσεις κ.ά. «Ο χρόνος θητείας, σημείωσε, απαιτούμε να είναι, εξ ορισμού και εκ του νόμου, αυτόματα ασφαλιστικός ενεργός χρόνος» και ο κάθε οπλίτης και η άνεργη τυχόν σύζυγός του και κάθε παιδί του να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, η οποία να διαρκεί και έξι μήνες μετά τη θητεία του. Η δεύτερη αφορά την κατοχύρωση του δικαιώματος, με πρόβλεψη στο στρατιωτικό κανονισμό των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετέχουν σε Ενώσεις Στρατιωτικών και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεως Στρατιωτικών, οι οποίες έχουν ιδρυθεί τα τελευταία χρόνια και λειτουργούν με απόφαση του Αρείου Πάγου ως Πολιτιστικά Σωματεία. Να συγκροτηθούν, με πρωτοβουλία των φαντάρων σε επίπεδο τάγματος, «επιτροπές φαντάρων» για την επίλυση προβλημάτων διαβίωσης. «Να προβλεφθεί ρητά στο στρατιωτικό κανονισμό, ότι πρέπει να επιτρέπεται, χωρίς κανέναν περιορισμό, η ελεύθερη ανάγνωση των εφημερίδων μέσα στα στρατόπεδα και η πώλησή τους στα ΚΨΜ».
Καταρχήν, είναι τεράστιο λάθος να εκτιμά ΚΚΕ-ΚΝΕ ότι "Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο καθαρά διαχειριστικού τύπου", γιατί ουσιαστικά το νομοσχέδιο -όπως έγραψε η "ΑΥΓΗ" από την πρώτη στιγμή-, είναι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο για την στράτευση επιχειρούν να διαλύσουν την εργατική τάξη και να κάνουν αδύνατη κάθε συλλογική διεκδίκηση. Το άρθρο 10, έχει ειδική πρόβλεψη για τις πιστοποιήσεις-μοριοδοτήσεις όσων προσφέρουν ¨εθελοντικά" δωρεάν εργασία. Φανταστείτε σε μια χώρα με 1 εκατομμύριο ανέργους τι εμφύλιοι της τάξης και τι πρωτόγνωρη όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων σχεδιάζεται να ξεσπάσει όταν 35-40000 φαντάροι ετησίως θα διεμβολίζουν με τα μόρια τους τη διεκδίκηση εργασίας, υποχρεώνοντας όλους, άνδρες και γυναίκες να αναζητήσουν με δωρεάν-εθελοντική εργασία μόρια!
Το ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ θα έπρεπε να σημάνει ήδη συναγερμό για τα όλα τα εργατικά σωματεία, όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, όλη την Αριστερά και τα κινήματα.
Το Στρατολογικό Νομοσχέδιο είναι ΑΙΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ για τον κόσμο της εργασίας.  
Ταυτόχρονα, ουσιαστικά το ΚΚΕ αφομοιώνει και εκπροσωπεί βασικές διεκδικήσεις της καθημερινής συνδικαλιστικής πάλης των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Δείτε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας συγκρίνοντας το πλαίσιο αιτημάτων του κινήματος των φαντάρων:
Αντιστεκόμαστε στην ποινικοποίηση των πολιτικών ιδεών και των κοινωνικών αγώνων. Απαιτούμε: Μείωση της θητείας στους 6 μήνες. Ίσος χρόνος Στρατιωτικής και Εναλλακτικής θητείας. Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Στρατευμένων. Κατάργηση όλων των Προστίμων Ανυποταξίας-Προστίμων για συμμετοχή σε Ασκήσεις Εφέδρων και κατάργηση των ίδιων των ρυθμίσεων. Κατάργηση της Επιτροπής Κρίσης της Συνείδησης των νέων ανθρώπων που αρνούνται τον Στρατό και αποτελείται από Στρατιωτικούς. Να Καταργηθούν τα Στρατοδικεία και η Στρατιωτική Νομοθεσία. Να κλείσουν τα Πειθαρχεία. Όλο το κόστος της θητείας –όποια και αν είναι αυτή- στο Κράτος. Αμοιβή στο ύψος του Κατώτατου Μισθού σε Φαντάρους και όσους επιλέξουν Εναλλακτική Θητεία. Αναγνώριση Προϋπηρεσίας σε όλους και Ασφαλιστική κάλυψη από τον Στρατό. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης και Εναλλακτικής Θητείας και χορήγηση Επιδόματος Ανεργίας. Καμιά μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατιωτών από Στρατό-Κρατικό Μηχανισμό-ΟΤΑ.  
Και ενώ σημειώνονται οι θετικές αυτές εξελίξεις η ΚΚΕ και η φοιτητική της παράταξη σε σειρά Πανεπιστημιακών Σχολών μπλοκάρει τα Ψηφίσματα καταδίκης του εχθρικού για την νεολαία νομοσχεδίου και κάθε πρόταση αγωνιστικής αμφισβήτησης του.
Ο καθένας μπορεί να κρίνει αυτές τις αντιφατικές πολιτικές συμπεριφορές και να δώσει τις δικές του ερμηνείες, των πολιτικών αδιεξόδων που προκαλεί η υποταγή του ταξικού στο «εθνικό» κριτήριο, η αδυναμία ταξικής ανάλυσης του σύγχρονου κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης που απαιτεί ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός και των κατασταλτικών-πολεμικών του μηχανισμών, που υπηρετούν από κοινού τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας, στοχοποιώντας τις ασύμμετρες απειλές, τον εσωτερικό εχθρό-αγωνιζόμενο λαό. Το    
Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων φαντάρων, συμμετέχουμε ενεργά στο κίνημα των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική-αυταρχική πολιτική, που παράλληλα μας εμπλέκει σε επικίνδυνους και βρώμικους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Σενάρια φαντασίας; Και όμως ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κήρυξε αυτή πρώτη εκ νέου τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» ορίζοντας τις ασύμμετρες απειλές- τον εχθρό δηλαδή εργαζόμενο αγωνιζόμενο λαό και τους μετανάστες ως βασικό σενάριο της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015. Ασκώντας τον ελληνικό στρατό στην επανακατάληψη εργοστασίων που έχουν καταλάβει ταραχοποιά στοιχεία και στην αντιμετώπιση εξεγερμένων μεταναστών
Εκφράζουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη μας σε όσους δηλώνουν ότι δεν υπάρχει αναμονή και περίοδο χάριτος. Από την επόμενη της κατάθεσης του νομοσχεδίου αρχίσαμε να αποκαλύπτουμε το τι σημαίνει, την εργασιακή βαρβαρότητα που περιλαμβάνει. Αρχίσαμε μια ολόκληρη καμπάνια για το Μπλοκάρισμα του νομοσχεδίου. Καλούμε σε Συντονισμό της πάλης για το Μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με κυρίαρχο στοιχείο τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.  Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος του Στρατού. Δεν είναι ανεχτή ούτε η δαπάνη ενός ευρώ για εξοπλισμούς και επεμβάσεις.
Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας.  

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου