Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ εκφράζει την Αλληλεγγύη της στον Κουρδικό λαό

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  

Όπως είναι γνωστό το καθεστώς της Άγκυρας εδώ και καιρό εξαπολύει μία τεράστια επίθεση ενάντια στο κουρδικό λαό και οποιαδήποτε αντίσταση που στρέφεται ενάντιά του.

Οι κουρδικές πόλεις βομβαρδίζονται συνεχώς με μαχητικά και τανκς και δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις μπαίνουν από σπίτι σε σπίτι, στενό σε στενό, πυροβολούν και προχωρούν σε συλλήψεις. Οι πράξεις αυτές έχουν ξεπεράσει τα όρια της κρατικής τρομοκρατίας.

Είναι πόλεμος εξόντωσης του κουρδικού κινήματος και της φωνής της αντίστασης που απαιτεί δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη.

Εκατοντάδες παιδιά, γυναίκες, νέοι, ηλικιωμένοι έχουν δολοφονηθεί και η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις.

Ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα 1300 ακαδημαϊκοί υπόγραψαν μία προκήρυξη και κάλεσαν την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις επιχειρήσεις, δολοφονίες και τις συλλήψεις. Επίσης τόνισαν ότι δεν θα γίνουν συνένοχοι αυτών των εγκλημάτων. Αυτή η τίμια στάση των ακαδημαϊκών προκάλεσε την οργή του Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης. Μάλιστα ο Ερντογάν αποκάλεσε τους ακαδημαϊκούς «τρομοκράτες». Οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις, σε πολλά Πανεπιστήμια έδιωξαν τους ακαδημαϊκούς.

Το λιντσάρισμά τους δεν τρομοκράτησε, αντίθετα ο αριθμός των υπογραφών ξεπέρασε τις 2000 και συνεχώς αυξάνεται. Ταυτόχρονα δημοσιογράφοι, εκδοτικοί οίκοι, καλλιτέχνες και άλλοι διανοούμενοι δηλώνουν συνεχώς ότι εάν η υπογραφή μίας προκήρυξης που απαιτεί την ειρήνη είναι έγκλημα τότε πράττουν κι αυτοί αυτό το έγκλημα.

Να σταματήσουν αμέσως οι επιχειρήσεις και οι δολοφονίες. Η ποινική δίωξη των ακαδημαϊκών είναι μία εγκληματική πράξη και τονίζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας προς αυτούς.

Οι ακαδημαϊκοί της Τουρκίας δεν είναι μόνοι τους.

Ήδη σε πολλές χώρες έχει ξεκινήσει μία καμπάνια υπογραφών για αλληλεγγύη.

Καλούμε τα ελληνικά συνδικάτα, τους διανοούμενους, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, μαζικές οργανώσεις και φορείς, γυναικείες οργανώσεις, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα να υπογράψουν αυτή την ανακοίνωση ως αλληλεγγύη με τους ακαδημαϊκούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου