Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΙΜΙΑ: ΠΕΔΙΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΟΠΩΣ ΤΟ 1996, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ 2016, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΘΡΟ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα και όσο η επέτειος των δραματικών γεγονότων των Ιμίων πλησιάζει, καταγράφεται μια ένταση της σχετικής εθνικιστικής και μιλιταριστικής προπαγάνδας τόσο από τη μεριά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα γνωστά κοράκια του πολέμου και της ναζιστικής ακροδεξιάς, σε συνδυασμό έντονη παρέμβαση και του ρωσικού παράγοντα. Η σχέση εξάλλου του καθεστώτος Πούτιν με την ελληνική ακροδεξιά είναι γνωστή και έχει καταγγελθεί από σημαντικούς αναλυτές και αρθρογράφους που απέδειξαν τα δρομολόγια χρηματοδότησης αφενός της Ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, αφετέρου τη διεφθαρμένη διαπλοκή με σειρά πολεμοκάπηλων σαιτ που έχουν αναλάβει να διαφημίζουν τα ρωσικά όπλα!
Όμως, από το φθινόπωρο και μετά, ακριβώς επειδή εντάθηκε ο ρωσικός παρεμβατικός ρόλος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με την πολεμική εμπλοκή στην Συρία, αλλά και με διατυπωμένες τις φιλοδοξίες επέκτασης της ρωσικής  δράσης στην Λιβύη, ζώνη σημαντικών συμφερόντων του ρωσικού αστικού κατεστημένου, πάντα με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ISIS.
H ρωσική ιμπεριαλιστική ατζέντα έχει ενισχυθεί, επιχειρώντας να εντάξει και τις αντιθέσεις-ανταγωνισμούς των τοπικών αστικών τάξεων. Για αυτό λοιπόν το καθεστώς Πούτιν επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην περιοχή του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, εμφανίζοντας ένα πατερναλιστικό πρόσωπο στις άρχουσες τάξεις Ελλάδας-Κύπρου καθώς ταυτόχρονα βρίσκονται μαζί με την Ρωσία απέναντι στις Νεοθωμανικές βλέψεις του καθεστώτος Ερντογάν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία και την απόπειρα του Ερντογάν να θέσει ζήτημα νατοϊκής αλληλεγγύης έναντι της ρωσικής απειλής για την Τουρκία, ζήτημα στο οποίο θα έπρεπε να πάρει θέση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το καθεστώς Πούτιν επιχείρησε να εμφανίσει την Ρωσία ως  τη χώρα εγγυήτρια του καθεστώτος στο Αιγαίο.  Μάλιστα, η καταγγελία των παραβιάσεων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο βρήκε την συνέχεια της στην επικαιροποίηση του ζητήματος των Ιμίων! Ας δούμε όμως πως παρουσιάζονται όλα αυτά από το  http://www.pronews.gr, δηλαδή το defencenet.gr και την «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»:    
«Με συνέντευξη του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου τα ρωσικά ΜΜΕ φέρνουν ξανά στη δημοσιότητα την υπόθεση των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και την αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την προκλητικότητα της Άγκυρας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Μάλιστα, ο κ. Φράγκος δεν αποκλείει την επανάληψη ενός θερμού επεισοδίου τύπου Ιμίων στο Αιγαίο, αλλά ταυτόχρονα τονίζει πώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να καταρρίψουν τουρκικά μαχητικά αν απαιτηθεί. Μετά τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού  Εξωτερικών Sergey Lavrov, μια ημέρα μετά την κατάρριψη του Su-24 από τουρκικά μαχητικά στις οποίες αναφέρθηκε στις 1500 και πλέον παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο τα δημοσιεύματα του κρατικού ειδησεογραφικού δικτύου Sputnik (το οποίο μάλιστα επικαλέστηκε σχετικές αναρτήσεις του pronews.gr), τώρα ακόμη ένα ρωσικό ΜΜΕ το RGRU φέρνει το θέμα στη δημοσιότητα».
Ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει τις δηλώσεις του πρώην ΑΓΕΣ και ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου, που μπορεί να απευθύνεται στο ακροδεξιό ακροατήριο του λέγοντας ότι «σύμφωνα με ισραηλινή μελέτη οι οποίες ήρθε αργότερα εν γνώσει μου σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου η ΠΑ θα έχει καταστρέψει την τουρκική Αεροπορία εντός 48 ωρών. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά οι Ισραηλινοί για αυτό έχει και τη σημασία του». Αλλά δε μπορεί κανείς να μη δει πόσο «προσεκτικά» διαχωρίζεται από την καφρίλα των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής  στους οποίους όμως συνεχίζει να απευθύνεται δηλώνοντας  «Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγινε εκείνη τη νύχτα. Από την έρευνα όμως που διεξήχθη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  δεν βρήκαμε κάποιο στοιχείο που να αποδίδει την πτώση του ελικοπτέρου σε εχθρική ενέργεια. Παρόλα αυτά κανείς δεν θα διαφωνήσει με το γεγονός ότι η αιτία για το θάνατο των πιλότων του ΠΝ ήταν οι ενέργειες της Τουρκίας. Τα ελληνικά σύνορα είχαν παραβιαστεί σε εκεί νη την περίπτωση. Επιπρόσθετα οι Τούρκοι ήξεραν πολύ καλά ότι σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες τα νησιά ανήκαν στην Ελλάδα. Παρόμοια σοβαρά συμβάντα δε μπορούν να αποκλειστούν στο μέλλον». Τελικά, με πολύ διακριτικό τρόπο επιχειρεί να δώσει βαρύτητα στα ρωσικά ανοίγματα, να αποδείξει την αναγκαιότητα τους, ενώ βεβαίως δηλώνει την πίστη του στο ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε.: 
«Εάν το ΝΑΤΟ μας ζητήσει να υποστηρίξουμε την Τουρκία στο πλαίσιο του Άρθρου 5 της Συμμαχίας, η Ελλάδα με δυσκολία θα συμφωνήσει. Αλλά γιατί πρέπει να το κάνουμε αυτό; Πρέπει να σκεφτούμε πάνω από όλα το εθνικό μας συμφέρον. Ο καθένας γνωρίζει ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν τα εναέρια σύνορά μας και τα θαλάσσια επίσης. Μάλιστα στα τέλη Δεκεμβρίου η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις γύρω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Η Τουρκία τα τελευταία 100 χρόνια ακολουθεί επιθετική πολιτική έναντι της Ελλάδας.[…] Παρόλα αυτά τα γεγονότα ούτε το ΝΑΤΟ αλλά ούτε και η ΕΕ θέλουν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η Συμμαχία, μέλη της οποία αποτελούν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, αρνείται να πάρει θέση. Όταν διαμαρτυρόμαστε σε επίσημο επίπεδο για την συμπεριφορά των γειτόνων μας παίρνουμε την απάντηση «βρείτε τη λύση μεταξύ σας». Τι σημαίνει αυτό; Αν και το ΝΑΤΟ θέλει να παρουσιάζεται ως ένας «μονολιθικός» οργανισμός στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Κάποια μέλη της έχουν πρόβλημα από τις συμπεριφορές κάποιων άλλων μελών της όπως συμβαίνει με την Ελλάδα και την Τουρκία. Σε οποιαδήποτε στιγμή τα μέλη του ΝΑΤΟ μπορούν να ασκήσουν πίεση στην Άγκυρα αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Η ΕΕ από την πλευρά της ασκεί πολιτική σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου με το να συνεχίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, μια χώρα που αμφισβητεί ανοικτά τα σύνορα της Ελλάδας και υποστηρίζει την κατοχή της βόρειας Κύπρου”.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται το πώς τα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα», είτε είναι το Αιγαίο, τα Ίμια κλπ. αποτελούν διακυβεύματα της αστικής πολιτικής, του ανταγωνισμού των τοπικών αστικών τάξεων και των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Είναι πεδία σύγκρουσης γεωστρατηγικών συμφερόντων, για την εξυπηρέτηση των οποίων απαιτούνται νέοι εξοπλισμοί και πρωτίστως «εθνική ενότητα», δηλαδή αποδοχή από τον κόσμο της εργασίας του ρόλου του Αναλώσιμου τόσο των Μνημονιακών πολιτικών όσο και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της αστικής τάξης.    
Σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι δήλωσε παρόν η πρώτη φορά κυβέρνηση καθεστωτικής Αριστεράς-Ακροδεξιάς από την πρώτη στιγμή. Θυμίζουμε ότι στα Ίμια. το Σαββάτο 31/1/2015, δόθηκε το εθνικιστικό σόου του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, μια πραγματική απειλή για την Ειρήνη! Προκαλώντας ναυμαχία μεταξύ σκαφών του Λιμενικού και της Τουρκικής Ακτοφυλακής, αλλά και αναμετρήσεις πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών.
Όπως τονίσαμε στην ανακοίνωση μας  «ΙΜΙΑ: 19 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ…  Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αιχμή του δόρατος τον ΥΘΕΑ Π.Καμμένο επιχείρησε να στήσει ένα ανταγωνιστικό εθνικιστικό σόου, θέλοντας παράλληλα να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας εντός και εκτός συνόρων, καθώς ήδη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΘΑ, ο νέος υπουργός άμυνας τόνισε τη θέληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα «στον καθορισμό της ΑΟΖ και στην εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων προκειμένου η χώρα να μπορεί να εκμεταλλευτεί ιδιαίτερα τον υποθαλάσσιο ορυκτό της πλούτο»! Ιπτάμενο ήταν το μήνυμα αυτή τη φορά –αφού η σχετική συμφωνία απαγορεύει πλοία, ανθρώπους και σημαίες στα Ίμια. Έτσι λοιπόν και αφού είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ υπηρεσιών των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και του ΥΠΕΞ με το ΥΠΕΘΑ, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, συνοδευόμενος  από τους Αρχηγούς Αεροπορίας και Ναυτικού, πέταξε με ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς πάνω από την περιοχή των Ιμίων και έριξε στεφάνι για να τιμήσει τους νεκρούς των Ιμίων. Στην επίσκεψη αυτή του υπουργού άμυνας, για πρώτη φορά μετά την Κρίση του 1996, απάντησε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με υπερπτήσεις F16 πάνω από την Καλόλημνο και τα Ίμια.  Η ένταση πρόσκαιρα χτύπησε κόκκινο…
ΟΠΩΣ ΤΟ 1996, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ 2015, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΘΡΟ
Η Κρίση των Ιμίων σήμαινε για τους λαούς της περιοχής τον κίνδυνο της ολοκληρωτικής καταστροφής, αν γίνονταν πράξη οι πιο επιθετικές τάσεις του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου, αν υλοποιούνταν οι αποφάσεις των γερακιών των Ενόπλων Δυνάμεων και στις δύο ακτές του Αιγαίου. Το δόγμα του Πρώτου Αποφασιστικού Πλήγματος θα προκαλούσε ακόμη οδυνηρότερη ανταπόδοση και θα οδηγούσε σε… όλεθρο! Μια κρίση που πυροδότησε ο ανταγωνισμός ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης για τον έλεγχο του Αιγαίου, όπου τα ενεργειακά κοιτάσματα και η γεωστρατηγική του θέση προκαλούν βλέψεις για τεράστια οικονομικά κέρδη και διεκδίκηση ευρύτερου ιμπεριαλιστικού ρόλου.
Η κρίση των Ιμίων όμως σήμαινε για τον λαό μας καταρχήν την απώλεια των 3 στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού-του Έκτορα Γιαλοψού, του Χριστόφορου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου, 25 δις για πολεμικούς εξοπλισμούς και τεράστια δάνεια για να εξοφληθούν, μαζί με τις «θυσίες» που απαιτήθηκαν από τον εργαζόμενο λαό μας «για να μπούμε στο ΕΥΡΩ» και να αναπτυχθεί η «Ισχυρή Ελλάδα». Βασικές αιτίες και της πτώχευσης του λαού μας. Ήταν μια κρίση που σε μεγάλο βαθμό ενισχύθηκε από την ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική συμπεριφορά των Τοπικών Αρχών, αλλά κυρίως των καναλιών που θέλησαν να εκμεταλλευτούν εμπορικά το γεγονός, στήνοντας σημαίες στις βραχονησίδες, για να διαμορφώσουν στα δελτία ειδήσεων τους κλίμα εθνικιστικής πώρωσης και πολεμικό παροξυσμό-χαρακτηριστική η κάλυψη της εξόδου του Πολεμικού Στόλου από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Ποιος ξεχνά τον ρόλο που έπαιξαν τότε ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Δήμος Βερύκιος και ο ΣΚΑΙ!
Ήταν μια κρίση που ταυτόχρονα πρόσφερε ένα πολύτιμο συμπέρασμα: την ειρήνη στο Αιγαίο δε μπορούν να διασφαλίσουν ούτε η κλιμάκωση των εξοπλισμών, ούτε η πολεμική προετοιμασία. Δεν εξαρτάται από τον στρατιωτικό παράγοντα: ποιος άραγε ξεχνά τα απίστευτα λάθη της στρατιωτικής ηγεσίας όσον αφορά τη φρούρηση των συγκεκριμένων βραχονησίδων! Ούτε φυσικά η κοινή τους δράση στο ΝΑΤΟ και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αλλά ούτε η οικονομική συνεργασία μεταξύ συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς τα συμφέροντα που διακυβεύονται έχουν γεωστρατηγική σημασία.
Η ειρήνη στο Αιγαίο εξαρτάται αποκλειστικά από την κοινή πάλη των λαών. Από τον κοινό εργατικό διεθνιστικό αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της ακραίας κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, στα τυχοδιωκτικά σχέδια τους. Ενάντια σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.
Η μεγαλύτερη τιμή στους νεκρούς των Ιμίων είναι να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Αρνούμενοι να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους. Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό, το ρατσισμό.
Περιφρονώντας τα καλέσματα «εθνικής ενότητας και συμφιλίωσης» κάθε διαχειριστή της αστικής πολιτικής. Παλεύοντας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις της δικής μας αστικής τάξης, που για να φτάσει να το διεκδικήσει, προηγουμένως, έχει δουλοποιήσει την εργατική της τάξη, την έχει υποτάξει και έχει απαλλοτριώσει την ταξική της συνείδηση.
Απειλώντας με μετατροπή της κρατικής σύγκρουσης σε ταξικό αγώνα για την ανατροπή του αστικού καθεστώτος εξουσίας, με στόχο την Κοινωνική Απελευθέρωση.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ-ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου