Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ των φαντάρων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων


Μια ακόμη σημαντική νίκη κατέγραψε το κίνημα των φαντάρων αποδεικνύοντας όχι μόνο τη δυνατότητα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και της βελτίωσης των συνθηκών μέσα από την συλλογική μας αμφισβήτηση και τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών.
Αλλά κυρίως ότι οι φαντάροι δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν και τίποτε. Πολλές φορές το καθεστώς αυθαιρεσίας και οι άθλιες συνθήκες-συμπεριφορές, που ελλοχεύουν ταυτόχρονα σειρά κινδύνων, οφείλονται και στην αδυναμία να απαντηθούν, γιατί οι  στρατιώτες δεν τα κοντράρουν, γιατί δεν διεκδικούν.
Πόσες φορές δεν διαδόθηκε η άστοχη και ψεύτικη φήμη ότι «όποιος φαντάρος διεκδικεί  τα δικαιώματα μας μπαίνει στο στόχαστρο και των εκδικούνται»;
Αλήθεια, θα θέλαμε να μας δείξετε έναν, όχι πολλούς, μόνο έναν φαντάρο, που η διοίκηση της μονάδας τον αντιμετώπισε έτσι.
Συνάδελφοι φαντάροι, πάντα, πάντα η διεκδίκηση και η δημοσιοποίηση των καταγγελιών βελτιώνει την κατάσταση.
Αυτό έγινε και στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων.                        
Ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά από τη δημοσίευση της επιστολής καταγγελίας των συναδέλφων, ο διοικητής διέταξε έλεγχο σε όλα τα είδη των στρατευμένων για να βεβαιωθεί ότι όλοι οι φαντάροι είχαν τα πάντα.
Μάλιστα, όταν ένας συνάδελφος επέστρεψε από την άδεια της Πρωτοχρονιάς δηλώνοντας ότι έχασε το τζάκετ του, ο Λοχαγός του βρήκε μέσα σε 5 λεπτά.
Συγχαρητήρια στον Λοχαγό και τη διοίκηση της μονάδας.
Γιατί άλλος συνάδελφος που είχε δηλώσει ότι ουσιαστικά δεν είχε –αφού στο ΚΕΝ του είχαν δώσει πολύ μικρότερο νούμερο και δε μπορούσε να το φορέσει-  αφέθηκε να κάνει σκοπιά μέσα στο ψοφόκρυο , με αποτέλεσμα να καταλήξει με 39,5 πυρετό στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Το πάθημα όμως φαίνεται έγινε μάθημα…
Έ, μεσολάβησε και η επιστολή καταγγελίας, η κινητοποίηση του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη και το ενδιαφέρον για τους φαντάρους εδραιώθηκε στη μονάδα.
Θυμίζουμε:
Άφησαν φαντάρο χωρίς μπουφάν να δίνει υπηρεσίες και μετά τον έτρεχαν στο Νοσοκομείο,  στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων
Την ίδια στιγμή που ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος φέρνει ένα πολύ αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην στράτευση, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες των φαντάρων. 
Οι τεράστιες μειώσεις των δαπανών για τον ρουχισμό των φαντάρων, οδήγησε σε ένα τραγικό περιστατικό που έβαλε σε κίνδυνο συνάδελφο μας στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων .
Από την πρώτη στιγμή που έφτασε η Σειρά του Νοεμβρίου για το κομμάτι της εκπαίδευσης τους πριν φύγουν για τις μονάδες τους, συνάδελφος φαντάρος  ενημέρωσε τον προηγούμενο διοικητή Αντισυνταγματάρχη Μωραίτη ότι δεν του είχε δοθεί το τζάκετ.
Φυσικά το θέμα του δεν λύθηκε ποτέ . Φυσικά ο συνάδελφος δεν σταμάτησε να δίνει υπηρεσίες.
Σε μια εποχή μάλιστα που το κρύο είναι τσουχτερό, ειδικά στις βραδινές υπηρεσίες .
Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο συνάδελφος μας να αρρωστήσει, να φτάσει να έχει 39 πυρετό , και να μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο .
Σε μια περίοδο που τα στρατόπεδα αδειάζουν για τις άδειες των γιορτών  και όλοι οι φαντάροι θα πάνε στα σπίτια τους ανάλογα με το γκρουπ που είναι , ο άτυχος συνάδελφος μας θα το περάσει στο νοσοκομείο .
Πως το είπε το ΓΕΣ; «στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας είναι ο Άνθρωπος»!
Εμείς απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ.
Πρέπει τώρα ο Στρατός και οι διοικητές να σταματήσουν να παίζουν με την Υγεία και την Ζωή μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. http://fisy.gr/amuna-anachronistikes-kai-endechomenos-epikindunes-oi-antilipseis-tis-sugkubernisis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα, όταν ένας συνάδελφος επέστρεψε από την άδεια της Πρωτοχρονιάς δηλώνοντας ότι έχασε το τζάκετ του, ο Λοχαγός του βρήκε μέσα σε 5 λεπτά. αρχικά ανεπίτρεπτο να μην δίνονται τζάκετ στους φαντάρους αλλά από την στιγμή που τουσ δίνονται τζακετ ενω συνάδελφοι τουσ δεν έχουν είναι ντοπη του φαντάρου και κάτι ακόμα εμένα μου φενεται περιεργο οτι παραπονέθηκε μετα την αδεια του οτι το έχασα μάλλον παράπεσε στο σπιτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή