Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

O ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Έχουμε αποκαλύψει ξανά και ξανά τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες που βιώνει το σύνολο του προσωπικού από τις περικοπές στην συντήρηση των μέσων και των εγκαταστάσεων.
Έχουμε επισημάνει την οδυνηρή καθημερινότητα στις μονάδες όπου ουσιαστικά γίνεται μάχη από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να εξασφαλιστεί ένα πιάτο αξιοπρεπές φαγητό, μέσα υγιεινής και καθαριότητας, τα απαραίτητα ρούχα, ακόμη και τα εμβόλια που πήγαν να κόψουν…
Έχουμε καταγγείλει την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης-την χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων στους συναδέλφους που υπηρετούν στην παραμεθόριο και το γεγονός ότι οι Μνημονιακές κυβερνήσεις συστηματικά μεταφέρουν το κόστος της θητείας στους φαντάρους και στις οικογένειες μας: εμείς πληρώνουμε τα πανάκριβα εισιτήρια, εμείς αγοράζουμε σουβλάκια από τα ΚΨΜ και τις ψησταριές που ανοίγουν διοικητές εντός των ΚΕΝ (π.χ. Μεσολόγγι) περιορίζοντας τις μερίδες φαγητού, εμείς αγοράζουμε ρούχα, εμείς πληρώνουμε απορρυπαντικά αφού ο στρατός απειλεί την Υγεία μας!
Έχουμε αποδείξει ότι το Υπουργείο Άμυνας παίζει βρώμικα παιχνίδια εις βάρος του εργαζόμενου λαού μας, των φαντάρων και των στρατιωτικών, αφού ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ΑΝΕΛ άρπαξαν τους ψήφους των τελευταίων υποσχόμενοι επιστροφή μόνο σε αυτούς και τους αστυνομικούς-δικαστές, των χρημάτων που περικόπηκαν λόγω μνημονίων, αλλά και την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου. Επίσης, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προέβαλε τις καταγγελίες χαμηλόβαθμων στρατιωτικών που αποκάλυπταν ότι το επίδομα δόθηκε για κάποιους μήνες, μόνο και μόνο ως προεκλογικό ρουσφέτι.
Σήμερα όμως αποκαλύπτεται ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κόβει τα κονδύλια για την σίτιση των φαντάρων και την συντήρηση των μέσων για να πληρώσει το επίδομα παραμεθορίου.
Εμείς καλούμε τους Υπουργούς Άμυνας Π.Καμμένο και Δ.Βίτσα να πάρουν θέση και αν ισχύουν οι καταγγελίες, να πάρουν πίσω την κοινωνικά άδικη, ανάλγητη και επικίνδυνη απόφαση τους.
Κυρίως όμως καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να στηρίξουν το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και να ενισχύσουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη εντός των μονάδων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. 
Ας δούμε επομένως την καταγγελία της ΕΣΠΕΘ: 5 εκατ στον ΚΑΕ των Οδοιπορικών μετέφερε ο κ. Καμμένος, από πιστώσεις που προορίζονταν για τροφοδοσία οπλιτών, λιπαντικά κλπ
Ανέκδοτο θα γίνει το επίδομα παραμεθορίου. Για να πληρωθούν οδοιπορικά και πάγιες ΗΕΕ Έβρου και Νήσων ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος μετέφερε ποσό 5 εκατομμυρίων και τριακοσίων ογδόντα εφτά χιλιάδων (5.387.000€) στο ΚΑΕ 0711 του ΓΕΣ.
Από που βρέθηκαν όμως αυτά τα κονδύλια; Σε ποιες υποχρεώσεις έκαναν περιορισμό τα ΓΕ για να εξασφαλισθούν αυτά τα κονδύλια; 
Δύο εκατομμύρια τριακόσιες τριάντα δύο χιλιάδες (2.332.000€) εξασφαλίστηκαν από τον ΚΑΕ 1411 του ΓΕΣ, κωδικό δηλαδή που πληρώνεται η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ!
Εύλογα γεννιέται το ερώτημα πως περίσσεψαν τόσα πολλά κονδύλια σε σχέση με αυτά που προυπολογίσθηκαν;
Μειώθηκαν οι οπλίτες που υπηρετούν στο ΣΞ;
Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να σκεφθούμε ή να περάσει από το μυαλό μας το ενδεχόμενο αυτή η εξοικονόμηση να προέρχεται από αύξηση των καθημερινών εξόδων που δίνουν οι Δκτες Μονάδων στους οπλίτες, ώστε αυτοί να μην τρώνε μέσα στη Μονάδα, αλλά και ούτε καν να σκεφθούμε ότι περιορίσθηκαν οι ποσότητες φαγητού.
Αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε είναι ότι απλά προυπολογίσθηκαν αρκετά κονδύλια σε αυτό τον ΚΑΕ απ όσα τελικά απαιτούνταν. Έπεσαν έξω δηλαδή στην αρχική εκτίμηση στον Π/Υ.
Επιπλέον 341.000€ εξασφαλίστηκαν από τον ΚΑΕ 1511 του ΓΕΣ που αφορά σε προμήθεια λιπαντικών και καυσίμων.
Πρέπει επιτέλους να παύσει η υποχρεωτική στράτευση, που μεταξύ άλλων είναι μια ακραία μορφή έμμεσης φορολόγησης, να προκαλεί τέτοια σοβαρά προβλήματα.
Ο Στρατός που μας παίρνει Υποχρεωτικά πρέπει να καλύπτει όλα τα έξοδα της θητείας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

3 σχόλια:

  1. Μήπως πήγαν για την σίτιση αλλοδαπών ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να καταργηθεί η θητεία σας και δεν θέλουμε την σίτιση σας ούτε τον "μισθό"(8 ευρώ) που μας δίνεται.

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΟΥ...

      Διαγραφή