Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ISIS

«Συνελήφθη για την καταπολέμηση του ISIS»
Με αυτή τον τίτλο παρουσιάστηκε η είδηση σχετικά με την σύλληψη του Τζο Ρόμπινσον (22), ενός Βρετανού βετεράνου του Αφγανιστάν, ο οποίος εντάχθηκε στο YPG, αργότερα στον κουρδικό στρατό των Peshmerga και πολέμησε 5 μήνες ενάντια στο ISIS.
Αυτόν τον αλληλέγγυο στον αγώνα του κουρδικού λαού και μαχητή κατά των τρομοκρατών του ISIS συνέλαβαν αστυνομικοί της Greater Manchester με την υποψία για «αδικήματα τρομοκρατίας».
Τον περασμένο μήνα, το 18 ετών κορίτσι κουρδικής καταγωγής Shilan Ozcelik φυλακίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για 22 μήνες, επειδή ήθελε να ενταχθεί στην YPJ για την καταπολέμηση της ISIS.
Πριν από λίγες μέρες Βρετανοί βετεράνοι πέταξαν  τα παράσημά τους στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ. Τα πρώην μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων  είναι εξοργισμένα για την επέκταση των αεροπορικών βομβαρδισμών της RAF κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Τα μέλη της οργάνωσης «Βετεράνοι Για Την Ειρήνη» πρεσβεύουν ότι ο πόλεμος δεν είναι η λύση στα προβλήματα του 21ου αιώνα. «Ντρέπονται που έπρεπε να συμμετάσχουν στους πολέμους αυτούς. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αναγκαίος. Έκτοτε, όλες οι συρράξεις ήταν περιττές και αποφευκταίες», δήλωσε ο Τζιμ Ράντφορντ, βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μέλος της οργάνωσης «Βετεράνοι Για Την Ειρήνη».
Όμως ενώ η Βουλή των Κοινοτήτων επικύρωσε την επίμαχη απόφαση της κυβέρνησης Κάμερον και Tornado της Βασιλικής Αεροπορίας απογειώνονται καθημερινά  από τη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, η στήριξη των πολιτών στους βρετανικούς βομβαρδισμούς φθίνει έντονα, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η αντιπολεμική δράση μέσα στον ίδιο τον Στρατό αποτελεί συνέχεια των κινημάτων και των αισθημάτων του κόσμου της εργασίας και βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα με τις επιλογές των κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών που όχι μόνο φέρουν την σημαντικότερη ευθύνη για την άνθιση και επέκταση του ακραίου μουσουλμανικού φονταμενταλισμού, αλλά επίσης εκμεταλλεύονται την απεχθή δράση του για να επιβάλλουν τα ιδία συμφέροντα τους και την Νέα Τάξη Πραγμάτων. 
Εμείς εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη και απαιτούμε τώρα ελεύθεροι.
Οι πράξεις τους απαιτούν την αναγνώριση όλων και αποκαλύπτουν την Υποκρισία των Δυτικών Ιμπεριαλιστικών Δυνάμεων.
Η δική μας στάση αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, για το  μπλοκάρισμα της Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής, ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ βρίσκει την συνέχεια της στους απελευθερωτικούς αγώνες του κόσμου της εργασίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου