Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ;

ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
Ταυτίζονται με την  εφημερίδα "ΑΥΓΗ" που υποστηρίζει «Βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι επίσης η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων»
Ας δούμε σε τι ασκούν κριτική τα κόμματα της Αντιπολίτευσης: "Παραλήρημα" χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη φερόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων: "το νέο παραλήρημα του κ. Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει". Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει τους οπαδούς του κόμματος των ΑΝΕΛ "ακροδεξιούς, φανατικούς, ομοφοβικούς".
"Πυρ κατά βούληση" Ποταμιού στον Καμμένο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στις γυναίκες για τα αστικά σώματα προστασίας, αλλά και Στρατιωτικά Λύκεια στην Ελλάδα είναι η συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου. Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις - τελετές, όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση. Ο λόγος του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Ακόμη και οι προφανείς ανοησίες περί ιδρύσεως Λυκείων Πεζικού Αεροπορίας και Ναυτικού έχουν τον ρόλο τους στον ιστό της ιδεολογίας του Καμμένου. Ο ίδιος δεν απέχει πολύ από το να επανασυστήσει γιορτές για την "πολεμική αρετή". Αιχμηρός ήταν ο σχολιασμός και από την Ένωση Κεντρώων: "Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του". Από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα, αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα τερατουργήματα». Όπως προσθέτει δε «η καταπολέμηση των μεγάλων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών, δεν έχει καμιά σχέση με την εισαγωγή της στρατιωτικοποίησης στη ζωή τους, η οποία θα επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τους». Επιπλέον σημειώνει ότι τα ειδικά Λύκεια για στρατιωτικούς «θα αποκόψουν τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από τη γενική εθνική λαϊκή παιδεία, διαμορφώνοντας μια ειδική κάστα πολύ εύκολη στην χειραγώγηση από ξένα και εγχώρια κατεστημένα κέντρα, με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία και την πορεία τη χώρας». Τέλος, τα σχέδια του Πάνου Καμμένου βρίσκουν απέναντι τους και τον Δημήτρη Παπαδημούλη! "Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να "ντυθούν στο χακί" γυναίκες και μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική", έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο λογαριασμό του στο Twitter! 
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;
Θα πρέπει να επισημάνουμε τους τρεις άξονες της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα της νεολαίας και του συνόλου της εργατικής τάξη;:
Νομοσχέδιο για τη θητεία-αντιρρησίες συνείδησης, Στράτευση των Γυναικών και Στρατιωτικά Λύκεια. Στόχοι αλληλένδετοι, όπου το νομοσχέδιο για τη θητεία ανοίγει το δρόμο για την Στράτευση των Γυναικών, καθώς να περάσει η εργασιακή εκμετάλλευση των Φαντάρων με αντάλλαγμα την χορήγηση μορίων, κατανοούμε ότι οι γυναίκες θα απαιτήσουν την Στράτευσης τους ώστε να  διεκδικούν εργασία επί ίσης όροις με τους άνδρες.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης –ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΛΑΕ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-έβγαλαν επικριτική ανακοίνωση για τους σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου όσον αφορά την Στράτευση των Γυναικών και τα Στρατιωτικά Λύκεια, που εξάλλου αποτελούν σκέψεις….
Κανείς δεν λέει κουβέντα για το υπαρκτό νομοσχέδιο  για τη θητεία. Που οι βασικές του κατευθύνσεις είναι η εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας –ενώ παράλληλα αξιοποιείται για την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων του συνόλου της εργατικής τάξης.  Η ενσωμάτωση του προσωπικού στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού όπως ορίζεται από τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών. Και την οργανική ένταξη των στρατευμένων στα πολεμοκάπηλα σχέδια με την ταυτόχρονη διάσταση της έντασης της κρατικής τρομοκρατίας.
Τους συγγραφείς συναντά κανείς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Συγγραφείς είναι και τα στελέχη της ΛΑΕ, καθώς ο Κώστας Ήσυχος είναι ο βασικός εμπνευστής αυτού του νομοσχεδίου. Αυτός ήταν που τόσο από την υψηλή κομματική του θέση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως ΑΝΥΕΘΑ δρομολόγησε την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας, επιθυμώντας την εφαρμογή στον ελληνικό κοινωνικοπολιτικό σχηματισμό του προτύπου του Τσάβες και του ιδιόμορφου καπιταλιστικού του εγχειρήματος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έντυσε με εθνικά χρώματα, δικαιολόγησε και δικαιολογεί την επιβολή των πιο ακραίων αστικών-ταξικών επιλογών στο όνομα των «εθνικών αναγκών, της εθνικής άμυνας κλπ. κλπ. κλπ. εθνικά»! Το νομοσχέδιο αυτό είχε δημοσιοποιήσει αρχές καλοκαιριού ο  τότε ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και η ψήφιση του μπλοκαρίστηκε από την προκήρυξη των εκλογών.
Εδώ και χρόνια το αστικό κατεστημένο επιχειρεί να γκρεμίσει το Κράτος Πρόνοιας, να «περιορίσει το κράτος», δηλαδή να ιδιωτικοποιήσει-εμπορευματοποιήσει βασικές λειτουργίες του που  μπορούν να φέρουν τεράστια κέρδη, ενώ παράλληλα να καλύψει μια σειρά ανάγκες και θέσεις εργασίας από την απλήρωτη εργασία των στρατευμένων. Είναι μια διαδικασία που άρχισε πολύ πριν τα Μνημόνια με την ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασία που δρομολόγησαν Μεϊμαράκης-Βενιζέλος! Την μιλιταριστική και ακροδεξιά συνέχεια αυτής της διαδικασίας δίνει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος με την επέκταση του «κοινωνικού ρόλου του στρατού», διανθισμένα με την Μιλιταριστική Ατραξιόν της 25ης Μαρτίου, τις Γιορτές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αγίων Προστάτιδων Όπλων, το Πάσχα των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ.κλπ.κλπ.
Χαρακτηριστικό είναι το πώς ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί εργασιακά την επιστημονικά καταρτισμένη νεολαία –δημιουργώντας ταυτόχρονα και νέες αντιθέσεις/ανισότητες μεταξύ των στρατευμένων. Ας δούμε τι κάνει με τους Γιατρούς και Δικηγόρους: Το Υπουργείο Άμυνας όχι μόνο αδιαφορεί για τα τεράστια προβλήματα επάνδρωσης των Υγειονομικών του Υπηρεσιών (υπάρχουν ολόκληρα στρατόπεδα χωρίς γιατρό ή ΚΕΝ με έναν έφεδρο γιατρό), αλλά επίσης περιφρονεί τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών με το να ωθεί τους στρατευμένους γιατρούς να κάνουν το Αγροτικό τους κατά τη διάρκεια της θητείας. Καλύπτοντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας, αφού προηγουμένως έχει ψηφιστεί στα μνημονιακά χρόνια η Υποχρεωτική Διάσταση του Αγροτικού, ώστε να εξασφαλιστεί μάζα φθηνών ανειδίκευτων γιατρών.
Δηλαδή εργασιακή εκμετάλλευση-κάλυψη θέσεων εργασίας-περιφρόνηση της υγείας και της ζωής φαντάρων και κατοίκων. Επίσης, βάζουν και τους δικηγόρους να κάνουν δωρεάν την πρακτική τους άσκηση κατά τη διάρκεια της θητείας, ενώ στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται: «Ο χρόνος υπηρεσίας προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι πτυχιούχοι νομικής ΑΕΙ και υπηρετούν σε θέσεις νομικού συμβούλου αναγνωρίζεται και προσμετράτε στο χρόνο που απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα της άσκησης του ν.4193/2013». Ενώ είχαν υποσχεθεί ότι οι στρατιώτες δε θα πέφτουν θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης –καθαρίζοντας ακτές, εργαζόμενοι σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις κλπ- αυτό διατηρείται και εντείνεται.
Επίσης, με τη μοριοδότηση όσων φαντάρων π.χ. εκπαιδευτικών δεχτούν να καλύψουν δωρεάν κενές θέσεις στα ακριτικά νησιά, δημιουργείται μια άνιση διεκδίκηση θέσεων εργασίας διαμέσου  των επόμενων διαγωνισμών του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος οι ίδιες οι γυναίκες να απαιτούν την στράτευση τους. 
Τέλος, το νομοσχέδιο θέτει απόλυτο δίλημμα στους Αντιρρησίες Συνείδησης και σε όσα φτωχά παιδία βγήκαν Ανυπότακτοι π.χ. λόγω νέας μετανάστευσης, απαιτώντας να καταταγούν έως το Δεκέμβρη του 2016, για να αυξήσουμε τον Στρατό και να πατάξουμε συγκεκριμένες πτυχές του αντιμιλιταριστικού κινήματος. Ενώ επομένως προεκλογικά υπόσχονταν την κατάργηση των Προστίμων Ανυποταξίας, αυτής της ιδιόμορφης πολιτικής δίωξης που βάζει πρόστιμο στα πολιτικά φρονήματα, τα νομιμοποιούν και τα Μονιμοποιούν!
Επίσης, το Υπουργείο Άμυνας αντιμετωπίζει τιμωρητικά τους αντιμιλιταριστές και όσους από λόγους συνείδησης αρνούνται τον Στρατό, αλλά και ως πηγή κέρδους: Οι αντιρρησίες συνείδησης υπηρετούν εναλλακτική θητεία 15 μήνες. Όσοι έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος ηλικίας τους μετά την παρέλευση τριμήνου εναλλακτικής θητείας μπορούν να εξαγοράσουν την υπόλοιπη προς 810 Ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα, επιχειρούν να καλύψουν πάμφθηνα τα κενά θέσεων εργασίας των ΟΤΑ. Προωθώντας ότι «όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία θα δικαιούνται τροφή και στέγη από τον φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, θα τους καταβάλλει ως αντίτιμο χρηματικό ποσό 223,53 ευρώ μηνιαίως, ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών», φορτώνουν τους Αντιρρησίες Συνείδησης με ένα φοβερό κόστος: Σύμφωνα με την γενναιοδωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένας αντιρρησίας συνείδησης θα πρέπει να επιλέξει να εργαστεί 15 μήνες στον Έβρο ή στα ακριτικά νησιά, με δέλεαρ 223,53 ευρώ με τα οποία θα πρέπει να καλύψει το κόστος τις σίτισης και στέγασης του, των μετακινήσεων του κλπ. Αν αυτό δεν λέγεται Δουλεία, τότε τι λέγεται;
Για όλα αυτά αλλά και για το γεγονός ότι μέσω της Υποχρεωτικής Στράτευσης η κυβέρνηση φορολογεί την λαϊκή οικογένεια με 2500-3000 ευρώ, κανένα κόμμα της Αντιπολίτευσης δεν λέει. Κουβέντα.
Εμείς απαιτούμε την άμεση Απόσυρση του Νομοσχεδίου για τη Θητεία που μετατρέπει το φαντάρο σε Δούλο.
Να Μπλοκάρουμε τους σχεδιασμούς για την Στράτευση των Γυναικών και τα Στρατιωτικά Λύκεια.
Ø  Όλο το Κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης να το αναλάβει αποκλειστικά ο Στρατός. 
Ø  Να κλείσουν τώρα τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα. Ούτε ένα Ευρώ για όπλα.
Ø  Καμιά υπηρεσία, καμιά εργασία από τους φαντάρους που καλύπτουν θέσεις εργασίας σε ΟΤΑ, Στρατό, Δημόσιο. Να γίνουν τώρα Προσλήψεις για να καταπολεμηθεί η Ανεργία.
Ø  Ικανοποίηση τώρα των δίκαιων αιτημάτων μας. Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε όλους τους στρατευμένους κατά τη διάρκεια της θητείας. Αύξηση του μισθού στο ύψος του βασικού και εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας, με χορήγηση αντίστοιχου Επιδόματος αμέσως μετά την Απόλυση από τον Στρατό. Υπολογισμός του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως χρόνου συντάξιμων αποδοχών και καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τον Στρατό. Ελεύθερος Συνδικαλισμός των Στρατευμένων.
Ø  Άμεση μείωση της στρατιωτικής και εναλλακτικής θητείας στους 6 μήνες, κατάργηση της επιτροπής ελέγχου συνείδησης που αποφαίνεται για το αν όποιος δηλώνει αντιρρησίας.
Ο δικό μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Η πλατιά, από τα κάτω ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-θρήσκευμα για το μπλοκάρισμα της αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Είναι μια επιλογή ενάντια σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.

ANTIΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου