Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορίες για ρωσικό υποβρύχιο με πυραύλους στις ακτές της ΣυρίαςΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ο κοινωνικός πόλεμος κλιμακώνεται μετά τη νέα επίθεση του ISIS στο Παρίσι. Ο Ολάντ καλλιεργεί μιλιταρισμό, εθνικισμό και ισλαμοφοβία. «Απειλεί» την «τρομοκρατία» αλλά τελικά κλείνει τα σύνορα, κηρύσσει κατάσταση πολιορκίας και κυκλώνει τα γκέτο και τις εργατικές γειτονιές με χιλιάδες μισθοφόρους, απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Οι φασίστες κυνηγούν μετανάστες. Νέα τείχη σηκώνονται παντού στην Ευρώπη.

Από την Αραβική Άνοιξη ως τα Βαλκάνια και την Ουκρανία, από την περιφέρεια ως την καρδιά της Ευρώπης και των ΗΠΑ, μέσα στις χώρες και πάνω στα σύνορά τους, ένας πόλεμος διεξάγεται ενάντια σε μετανάστες και εχθρό-λαό. Μικρή σημασία έχει για το επιχειρηματικό κράτος άμυνας-ασφάλειας αν ο εχθρός είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός εξοπλίζει την αστική δημοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους.
«Τρομοκράτες» χαρακτηρίζουν εξίσου το Ισλαμικό Κράτος (που χρηματοδότησαν 40 κράτη ως «εταίρο»), και τους κούρδους μαχητές στο Ντιγιάρμπακιρ. «Τρομοκράτες» είναι και όσοι/ες αντιστέκονται: Φέργκιουσον και Παλαιστίνη αλλά και Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη (όπου στρατός κι αστυνομία εισβάλλουν σε εργοστάσια με εντολές ΣΥΡΙΖΑ). Ο στρατός πάνω από όλα εγγυάται την άμυνα και την ασφάλεια των πλουσίων απέναντι στους φτωχούς.
ΕΕ-ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα και περιφερειακοί ιμπεριαλιστές αναζητούν γεωστρατηγικές ευκαιρίες. Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Λε Ντριάν ανακοινώνει ότι, με το άρθρο 42.7 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, τα κράτη μέλη της ΕΕ στηρίζουν τη Γαλλία: στη Συρία ή όπου επιχειρούν γαλλικές δυνάμεις. Ο ευρωπαϊκός στόλος εκστρατεύει στη Λιβύη, πνίγοντας μετανάστες με αφορμή το μεταναστευτικό. Εκεί έχει στείλει υποβρύχιο και το ελληνικό ναυτικό.
Η υποκρισία και ο ρατσισμός του αστικού κόσμου αποκαλύπτεται όταν περνά στα ψιλά σφαγή του ISIS στη Βηρυτό με δεκάδες νεκρούς, την ίδια μέρα με το Παρίσι: για τη Δύση κάθε ζωή δεν έχει την ίδια αξία. Στην Υεμένη, Σαουδική Αραβία και Ισραήλ εγκληματούν. Τα γαλλικά μαχητικά βομβαρδίζουν αμάχους άραβες και ο Ερντογάν την τουρκική-κουρδική αριστερά. Φυσικά, οι μετοχές των βιομηχανιών άμυνας-ασφάλειας απογειώνονται και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες ενισχύει την Ευρώπη-φρούριο και αναβαθμίζει τον πόλεμο εναντίον τους. Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα της Δύσης και αυτή του ISIS θρέ­φουν η μία την άλλη. Για τους ίδιους λόγους αλλά με άλλα μέσα, δολοφονούν και καταπιέζουν αδιακρίτως δυτικούς και μουσουλμάνους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει παρούσα στις νέες ιμπεριαλιστικές σταυροφορίες. Επιχειρεί την αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης. Εμπλέκεται στους ενεργειακούς σχεδιασμούς. Η αντεργατική επίθεση, η κρατική τρομοκρατία και οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί είναι βασικά στοιχεία μιας πολιτικής για το νέο γύρο αστικής ανάπτυξης πάνω στα συντρίμμια του κόσμου της εργασίας. Με αντίστοιχη οικονομική πολιτική χτίζει το κράτος του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.
Η πολεμική και επιθετική πολιτική των στρατηγικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου υπερβαίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αγκαλιάζει όλες τις αστικές δυνάμεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Λεβέντη), τη Χρυσή Αυγή, ακόμα και στελέχη της ΛΑΕ που είχαν παίξει καίριο ρόλο (π.χ. Λαφαζάνης-Ήσυχος). «Υπεύθυνη» αριστερά και επιθετική δεξιά συναινούν στην πρόθεσή της να έχει ρόλο στις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όρισε ξανά πρώτη τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», κάνοντας βασικό σενάριο της άσκησης «Παρμενίωνας» τις ασύμμετρες απειλές (εργάτες και μετανάστες δηλαδή), ασκώντας τον στρατό στην ανακατάληψη εργοστασίων από «τρομοκράτες»! Η Κρήτη μετατρέπεται σε ορμητήριο της επίθεσης στη Συρία, το πολεμικό ναυτικό ηγείται των επιχειρήσεων κατά μεταναστών και του στόλου που φυλάει τα καράβια των ελλήνων εφοπλιστών στη Σομαλία. Εξάλλου, από κοινού λιμενικό, στρατός, αστυνομία και Φρόντεξ κάνουν πόλεμο στα νότια σύνορα της Ευρώπης. Είναι η άλλη όψη του ελέγχου, της καταστολής και κυρίως της εγκατάλειψης που εφαρμόζει το ελληνικό κράτος σε απελπισμένους πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε άθλιους καταυλισμούς και στα hotspots.
Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, το Δίκτυο Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων όχι μόνο ενημέρωσαν για όλα αυτά, αλλά δίνουν μάχη εναντίον τους. Μπλοκάραμε τη συμμετοχή φαντάρων όταν το ευρωπαϊκό στρατηγείο στη Λάρισα προετοίμαζε ευρωπαίους μισθοφόρους για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με εντολές της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Αντιπαρατεθήκαμε με μαχητικό τρόπο ενάντια στη διεξαγωγή της άσκησης «Ηνίοχος», Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ, με απόφαση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δηλώσαμε, μαζί με εκατοντάδες στρατευμένους από 60 στρατόπεδα και το μαχητικό εργατικό κίνημα πως δε στρέφουμε τα όπλα απέναντι σε εργαζόμενους ή μετανάστες, δεν θα εκπαιδευτούμε με Ισραήλ-Αίγυπτο-Τουρκία-ΝΑΤΟ.
Οι πολιτικές άμυνας-άσφάλειας αλλά και η κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, που «αδειάζει» κατειλημμένα εργοστάσια με τάγματα εφόδου ΜΑΤ-ΟΠΚΕ, εκπαιδεύει στρατιώτες και Λέσχες Εφέδρων, πρέπει να ανατραπούν από εργατικούς αγώνες. Απέναντί τους πρέπει να βρεθούν χιλιάδες Κομπανί, χιλιάδες απεργίες και πορείες, αντιπολεμικές και αντικαπιταλιστικές πρακτικές.

Καλούμε φαντάρους και μόνιμους να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-κάθε υπηρεσία στη νέα σταυροφορία. Καλούμε το εργατικό κίνημα να μπλοκάρει τις επιχειρηματικές συμφωνίες και τις διευκολύνσεις, να κλείσει τις βάσεις.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΙΝ 6/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου