Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

575 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΑΥΛΩΝΑ-ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών των γονιών για τις άθλιες, παράνομες και αλήτικες συμπεριφορές που εκδηλώνονται συστηματικά στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών στην Αυλώνα.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το Επιτελείο του ΑΓΕΣ Τελλίδη, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα και να αντιμετωπιστούν τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα.
Σήμερα όμως οι γονείς, τρομοκρατημένοι από την νέα εκδήλωση των παραβατικών συμπεριφορών των παλιών φαντάρων-εκπαιδευτών, της ενίσχυσης του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί και των απειλών τους, επικοινώνησαν ξανά εκφράζοντας την αγωνία τους για τα στρατευμένα παιδιά τους.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους φαντάροι εκπαιδευτές μάζεψαν τους εκπαιδευόμενους και αφού τους διάβασαν την καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ άρχισαν να τους βρίζουν και να τους Απειλούν:
"είστε ξεφτίλες που τα δημοσιοποιήσατε όλα αυτά, εμείς θα βρούμε ποιος το έκανε και θα κοπεί.."
Έφτασαν μάλιστα να απειλήσουν την ακεραιότητα των εκπαιδευόμενων Πεζοναυτών προειδοποιώντας ότι στον επόμενο γύρο ασκήσεων "Πύργο-Ελικοπτερία κλπ δε θα υπάρξει Ασφάλεια!
Μετά από τα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν, αποδεικνύεται ότι οι συγκεκριμένοι παρανομούντες και αυθαιρετούντες έχουν άνωθεν κάλυψη.
Για τα όσα συμβαίνουν και απειλείται να συμβεί η ευθύνη βαραίνει το διοικητή της μονάδας και το ΓΕΣ, που αντί να αντιμετωπίσουν τη βαρβαρότητα, να εφαρμόσουν το νόμο και τον Στρατιωτικό Κανονισμό, επιτρέπουν την εκδήλωση αυτών των παραβατικών συμπεριφορών που γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες.  
Θυμίζουμε:

575 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΑΥΛΩΝΑ: ΦΑΓΗΤΟ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ

Τρομερά ανήσυχοι είναι οι γονείς με τα όσα συμβαίνουν στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών.
Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ζήσουμε πολύ ακραία περιστατικά αφού πλέον το μίσος κυριαρχεί στις σχέσεις τόσο μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών Σειρών Κατάταξης, όσο και προς τους αξιωματικούς.  Μάλιστα, οι γονείς τρέμουν για την σωματική ακεραιότητα, αλλά και την ζωή όχι μόνο των παιδιών τους, αλλά και για το σύνολο των Πεζοναυτών, καθώς όλα κρέμονται από μια κλωστή!
Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαραίνει τις πλάτες τόσο  του διοικητή του Τάγματος, όσο και συγκεκριμένο Λοχαγό. Οι εν λόγω στρατιωτικοί έχουν μετατρέψει 10 συγκεκριμένους φαντάρους της προηγούμενης Σειράς Ε’ σε εκπαιδευτές της Σειράς Νοεμβρίου που τώρα περνά ΣΠΕΝ.  Αφού λοιπόν θεσμοθέτησαν τη διάκριση «παλιός-νέος», έδωσαν στους παλιότερους Πεζοναύτες τη δυνατότητα –ΠΑΡΑΝΟΜΑ- να διατάζουν και να αυθαιρετούν με πλήρη κάλυψη των ανωτέρων.
Η συγκεκριμένη μεθόδευση όπου η μια Σειρά κυνηγά και βασανίζει την επόμενη, συναντάται στις Στρατιωτικές Σχολές και στις Ειδικές Δυνάμεις, αποσκοπεί στην πλήρη υποδούλωση των βασανισθέντων, στην εκπαίδευση τους σε αυτή την τακτική ώστε το επόμενο διάστημα να γίνουν οι ίδιοι βασανιστές. Το Κέρδος δεν είναι μόνο η Υποταγή και η αναπαραγωγή του άθλιου αυτού συστήματος, αλλά και το γεγονός ότι οι αξιωματικοί-διοικητές μένουν στο απυρόβλητο, αφού κάνουν ότι δεν ξέρουν τι γίνεται, ενώ κατευθύνουν όλα αυτά Και φυσικά, όταν αναζητηθούν ευθύνες, αυτές θα αφορούν τον πάτο της Ιεραρχίας. Αλλά το ψάρι βρωμά πάντα από το κεφάλι!
Και οι συγκεκριμένοι στρατιώτες βγάζουν τα πιο ταπεινά ένστικτα, την πιο αλήτικη συμπεριφορά.
Βρίζουν τους εκπαιδευόμενους συναδέλφους τους –τη μητέρα, τον πατέρα και το σπίτι τους-, τους χτυπούν, τους απειλούν, τους πετούν χώμα στο πρόσωπο, ενώ τους έχουν για μακρύ χρονικό διάστημα Προσοχή βγάζοντας όλα τα κόμπλεξ τους.
Στην Αναφορά μάλιστα, συχνά είναι τα καψόνια, που δεν περιορίζονται στις κάμψεις και τις συνεχείς μεταβολές.  
Έχουν εφαρμόσει και συνεχίζουν να το κάνουν, όλες τις μορφές βασανισμού: περνούν ανάμεσα από τους παρατεταγμένους εκπαιδευόμενους συναδέλφους και αφού περάσουν το χέρι τους ανάμεσα από τις μασχάλες τους, ακολούθως και αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι, τους χτυπούν γροθιές στο στομάχι, στην κοιλιά, όπου βρουν…
Με αποτέλεσμα, πρόσφατα, να λιποθυμήσει συνάδελφος.
Η ψυχολογική πίεση είναι τεράστια.  Η βαρβαρότητα τους, οι ξυλοδαρμοί βρίσκουν την συνέχεια τους στις απειλές και στις αλητείες, καθώς τους φωνάζουν συνεχώς: «θα σας πατήσουμε, θα σας πιούμε το αίμα» κλπ. κλπ. κλπ.
Όμως οι συγκεκριμένοι Εκπαιδευτές – Πεζοναύτες δεν έχουν μόνο την κάλυψη των βαθμοφόρων, αλλά τους έχουν και ως πρότυπο. Αφού είναι ο Λοχαγός που πρωτοστατεί στο κλίμα τρομοκρατίας με τις κραυγές του «θα σας λιώσω, θα κάνετε εμετό το πρωινό που φάγατε….».
Αυτός είναι ο Στρατός του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που θέλει να φέρει και τα κορίτσια των λαϊκών οικογενειών.
Είναι ένας Στρατός που κυριαρχεί η Βία, η Παρανομία, η Παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων, παρά τις υποσχέσεις του ΑΓΕΣ Τελλίδη και τις όποιες παρεμβάσεις του Επιτελείου του.
Γιατί αυτός ο Στρατός που θέλει να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο εργασιακά και οικονομικά τους φαντάρους, δε προσφέρει ούτε τα αυτονόητα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών, το φαγητό είναι ελάχιστο. Η μερίδα φαγητού που δίνουν στους κατάκοπους συναδέλφους είναι απίστευτα μικρή και φυσικά οι Πεζοναύτες πεινούν. Μάλιστα, τους λένε ότι δεν έχουν να τους σιτίσουν και για αυτό το λόγο τους δίνουν υποχρεωτικά έξοδο, μετακυλώντας το κόστος της σίτισης στους στρατευμένους.
Ρωτούν όμως όλοι αυτοί αν οι δοκιμαζόμενες οικογένειες, με άνεργους τους γονείς και μηδενικά εισοδήματα, έχουν να πληρώσουν το κόστος μετακίνησης, μπορούν να αντεπεξέλθουν στο τεράστιο κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης;  
Επιπλέον, οι Πεζοναύτες που υπηρετούν στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών κινδυνεύουν να αρρωστήσουν αφού δεν τους δίνουν κουβέρτες. Ενώ οι αποθήκες είναι γεμάτες κουβέρτες, αφήνουν τους φαντάρους να κρυώνουν γιατί λέει είναι σε εκπαίδευση!
Η διοίκηση της μονάδας και οι αξιωματικοί δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στα πιο άμεσα και απλά καθήκοντα.
Φανταστείτε, μιλάμε για μια μονάδα Πεζοναυτών, όπου οι φαντάροι έκαναν βολή με βρώμικα όπλα –γεμάτα χώμα κι αλάδωτα-,  όπου σε πολλές βολές δεν εκπυρσοκρότησαν και αργότερα οι φαντάροι που επέβλεπαν το πεδίο βολής έβρισκαν ολόκληρες κάλυκες!!!
Ο κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα ελλοχεύει κάθε στιγμή.
Οι γονείς τρέμουν και φοβούνται τις αντιδράσεις των παιδιών τους.
Καταγγέλλουν τους στρατιωτικούς και τη διοίκηση του Τάγματος και αναρωτιούνται:
«μας παίρνουν τα παιδιά με την υποχρεωτική στράτευσης για να βγάλουν ορισμένοι τα ψυχολογικά τους προβλήματα;»
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να εκτελέσουν παράνομες διαταγές. Και παράνομες διαταγές είναι οι διαταγές από φαντάρους, είναι τα καψόνια και κάθε τι που παραβιάζει τον νόμο και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Το ΓΕΣ απαιτείται να παρέμβει άμεσα και να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους τους υπεύθυνους.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι στη διοίκηση της μονάδας και σε όλη την ιεραρχία. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Diktiospartakos.blogspot.com        

10 σχόλια:

  1. Χαχαχα, οχι σταματηστε δεν μπορω αλλο, πολυ πονος ρε παιδια, μη, μη βαρατε αλλο χαχαχα. Σοβαρα ομως τωρα, θα επρεπε να ντρεπεστε για την υπαρξη και μονο αυτου του αρθρου. Τιποτα σπ'ολα αυτα δεν ειναι αληθεια, ουτε ενα απο αυτα. Μπορει να μην συμμετεχω σε αυτην την εκπαιδευση αλλα ξερω τι γινεται διπλα μου και το μονο που εχω να πω ειναι οτι αυτος που μετεφερε αυτες τις πληροφοριες θα επρεπε να ντρεπεται για τα ψεματα του. Αν δεν του αρεσει το πως εχει η εκπαιδευση δεν εχει παρα να παει μια βολτα απο το πρωτο γραφειο και ολο αυτο το <> στο οποιο υποκειται θα τελειωσει. Ολοι οι αλλοι οι... δεν ξερω πως να τους πω, χμ, υπερανθρωπους φανταζομαι, μπροστα του, ας κατσουν να περασουν ολα αυτα τα βασανιστηρια γιατι μονο ετσι γινεσαι πεζοναυτης, απ'οτι φαινεται, συμφωνα παντα βεβαιως με τα ανωτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπηρετώ στα φαντάρος τεθωρακισμενα (Αυλώνας). Αυτό το τάγμα που λέτε είναι εδώ μέσα και έχω να πω ότι αυτά που γράφετε εδώ είναι μουφα..
    Μιλάμε με τα παιδιά τους πεζοναύτες και δεν έχουν πει κάτι τέτοιο... ίσα ίσα που οθ περισσότεροι είναι απο Αθήνα , Χαλκίδα , Θήβα κ είναι κ κοντά στα σπίτια τους. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Φουτυροπαιδα.....Να πανε στον ΕΒΡΟ να δουν εκει τη συναινει ΣΤΡΑΤΟΣ

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή τι σημαίνει εκεί στρατός ρε φλώρε;

      Διαγραφή
    3. Εκει σημαινει να εισαι σκοπετανθρωπος. Τετοιους βρισκεις πολλους, ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ομως, λιγοι ειμαστε.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα...ας λογικευτουμε λιγο...ειμαι απολυθηκα απο το ταγμα των πεζοναυτων προσφατα και αυτα που λετε ειναι ολα ψεματα...αλλωστε ο κυριος διοικητης που παρακολουθει απο κοντα την εκπαιδευση των πεν και γενικοτερα ολους τους πεζοναυτες αμα γινοταν οτιδηποτε απο τα παραπανω οι θυτες θα ειχαν φυγει την ιδια μερα απο το ταγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ..ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΟ 575 ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ..!ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ 575..ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΩΣΤΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 575 ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ..ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ"ΚΥΡΙΕ" ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ..ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σας πω απλά οτι υπηρέτησα στο 575 και απολύθηκα πρόσφατα. Συμετείχα σε πλήθος ασκήσεων χωρίς να κινδυνέψω ούτε μια στιγμή. Δεν αισθανόμουν καν οτι κινδύνευα. Αισθανόμουν όμως οτι κάθε μέρα έπρεπε να γίνομαι καλύτερος γιατί η εκπάιδευση και το 575 είχαν απαιτήσεις. Αυτός που έγραψε το άρθρο είναι βαθυά νυχτωμένος. Επειδή τα λόγια είναι περιτά .... όλοι μέσα σ' αυτό το Τάγμα είναι εθελοντές. Κανέναν δεν το πήραν με το ζόρι, όπως παραπάνω αναφέρει το άρθρο. Ας μην ξεχνάμε οτι εκπαιδεύονται στις ειδικές δυνάμεις. Ανα πάσα ώρα και στιγμή οποιος δεν αντέχει την πίεση της εκπαίδευσης μπορεί να φύγει. Το 575 επανδρώνει μαζί με άλλες μονάδες του Ελληνικού στρατού τη δύναμη Δέλτα. Αυτό σημαίνει οτι σε περίπτωση ανάγκης έφεδροι και μόνιμοι πεζοναύτες του 575 θα κλιθούν πρώτοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Χώρας μας. Είναι λοιπόν λογικό η εκπαίδευση να είναι αυστηρή και να απαιτεί πειθαρχία, ποτέ όμως τουλάχιστον τους 8 μήνες που εγώ υπηρέτησα εκεί δεν ήταν επικίνδυνη. Παρακαλώ λοιπόν τους κυρίους και τους γονείς αυτών, που έβαλαν το βίσμα τους για να στείλουν το καμάρι Αυλώνα (δίπλα στο σπίτι του), να μην μαυρίζουν την εικόνα του τάγματος. Ένα τάγμα που στο παρελθόν πολέμησε για να μπορούν αυτά τα βουτυρόπαιδα σήμερα να παραπονιούνται για τα "καψόνια" στη μαμά τους.
    Ντροπή ! Ντροπή και σ αυτόν που δημοσίευσε το άρθρο χωρίς να φροντίσει να ερευνήσει την ορθότητα των πληροφοριών.
    Ξυπνήστε !!! Ειδικές Δυνάμεις το στείλατε το μπουμπούκι ... Όχι στο κολέγιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή