Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Αντιρρησίες συνείδησης: Εναλλακτική θητεία σε ακριτικούς ΟΤΑ με μισθό... 223,53 ευρώ

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει το σκληρό αντεργατικό της πρόσωπο, ότι ο πραγματικός της αντίπαλος είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και πάλι ο Στρατός που μέσω της υποχρεωτικής στράτευσης αποκαλύπτει ότι βασική στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής, εκτός των άλλων, είναι η ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα γράφουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια υπήρξε «Πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών για τους αντιρρησίες συνείδησης που αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους. 

Ευκαιρία στους αντιρρησίες συνείδησης δίνει το υπουργείο Εσωτερικών να εκπληρώσουν εναλλακτικά τη στρατιωτική θητεία τους, με την προϋπόθεση ότι... θα καλύψουν τις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό οι δήμοι και οι περιφέρειες, σε ακριτικούς, όμως, νομούς. Πρόκειται για άτομα που αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους, επικαλούμενα θρησκευτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις. Για τον λόγο αυτό εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο προς τους ΟΤΑ, με το οποίο τους ενημερώνει για τη δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο εκπλήρωσης εκ μέρους των αντιρρησιών συνείδησης εναλλακτικής υπηρεσίας. Οι φορείς καλούνται μέχρι και αύριο (11 Δεκεμβρίου) να δηλώσουν τη βούληση να απασχολήσουν κατά το επόμενο έτος άτομα που δικαιούνται να εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία, καθώς και τα καθήκοντα που θα ασκούν. Επίσης, πρέπει να αναφέρουν και τη δομή στην οποία θα τους παρέχεται τροφή και στέγη».
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας θυμηθούμε τι έταζε ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά στους Αντιρρησίες Συνείδησης, κάνοντας αντιπολίτευση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: άμεση μείωση της στρατιωτικής και εναλλακτικής θητείας στους 6 μήνες, κατάργηση της επιτροπής ελέγχου συνείδησης που αποφαίνεται για το αν όποιος δηλώνει αντιρρησίας, λέει «αλήθεια ή ψέματα», υπολογισμός του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως χρόνου συντάξιμων αποδοχών και καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τον Στρατό. Καταβολή του βασικού μισθού στους οπλίτες.
Αυτά έγραφαν σε κείμενο τους που το μοίραζαν έξω από τα στρατόπεδα οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ το 2009!
Τώρα όμως αφενός το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τιμωρητικά τους αντιμιλιταριστές και όσους από λόγους συνείδησης αρνούνται τον Στρατό, αλλά και ως πηγή κέρδους: Οι αντιρρησίες συνείδησης υπηρετούν εναλλακτική θητεία σε υπηρεσίες και δημόσιους φορείς. Η διάρκεια της θητείας των αντιρρησιών συνείδησης, για υπόχρεους πλήρους θητείας είναι 15 μήνες. Όσοι έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος ηλικίας τους μετά την παρέλευση τριμήνου εναλλακτικής θητείας μπορούν να εξαγοράσουν την υπόλοιπη προς 810 Ευρώ το μήνα.
Ταυτόχρονα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει καμιά ευκαιρία στους Αντιρρησίες Συνείδησης. Θέλοντας να καλύψει πάμφθηνα τα κενά θέσεων εργασίας των ΟΤΑ στις ακριτικές περιοχές, με τρόπο ανεύθυνο και ανοργάνωτο, προσβάλλοντας για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μας που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές αυτές, επαναφέρει όλες τις προβλέψεις της υπάρχουσας νομοθεσίας, εντείνοντας την εργασιακή μας εκμετάλλευση. Παράλληλα, στο βαθμό που τους αναλογεί, χρησιμοποιεί τους Αντιρρησίες Συνείδησης ως μέσο για την παγίωση των νέων άγριων εκμεταλλευτικών σχέσεων στο Δημόσιο.  Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τον ν.3421/05, αλλά και με βάση εγκύκλιο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η εναλλακτική υπηρεσία εκπληρώνεται από αντιρρησίες συνείδησης σε υπηρεσίες φορέων του Δημόσιου Τομέα και συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε περιοχές εκτός των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, γέννησης, καταγωγής ή διαμονής των ενδιαφερομένων, καθώς και εκτός Πατρών, Ηρακλείου, Λάρισας και Βόλου
 Η υποκρισία του Υπουργείου Εσωτερικών και συνολικά της κυβέρνησης αποκαλύπτεται αφενός όταν αναφέρεται σε λόγους ασφάλειας -που θα την εξυπηρετήσουν οι Αντιρρησίες συνείδησης, που καλούνται εκείνοι οι οποίοι για θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς λόγους δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή έστω να κρατήσουν και να χρησιμοποιήσουν όπλο. Αφετέρου, όταν μιλούν για δέλεαρ το χρηματικό ποσό των 223,53 ευρώ τον μήνα! Το θέσφατο της «Ασφάλειας» για μια ακόμη φορά αποκρύπτει την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας, την απόπειρα εξαφάνισης κατακτήσεων του εργατικού κινήματος και κυρίως τις αντεργατικές ρυθμίσεις κράτους-εργοδοτών που εξυπηρετούν τον νέο γύρο αστικής κερδοφορίας! 
Ουσιαστικά δηλαδή, το Υπουργείο Εσωτερικών καλώντας τους ΟΤΑ να εφαρμόσουν την υπάρχουσα νομοθεσία που προβλέπει ότι «όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία θα δικαιούνται τροφή και στέγη από τον φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, θα τους καταβάλλει ως αντίτιμο χρηματικό ποσό ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών, το ύψος του οποίου είναι, όπως είπαμε, 223,53 ευρώ μηνιαίως», φορτώνει τους Αντιρρησίες Συνείδησης με ένα φοβερό κόστος:
Σύμφωνα λοιπόν με την γενναιοδωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένας αντιρρησίας συνείδησης θα πρέπει να επιλέξει να εργαστεί 15 μήνες στον Έβρο ή στα ακριτικά νησιά, με δέλεαρ 223,53 ευρώ με τα οποία θα πρέπει να καλύψει το κόστος τις σίτισης και στέγασης του, των μετακινήσεων του κλπ.
Αν αυτό δεν λέγεται Δουλεία, τότε τι λέγεται;
Εμείς καλούμε τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία να αντισταθεί και να ανατρέψει τις εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές αυτές ρυθμίσεις.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η αναγκαιότητα κοινής πάλης του αντιπολεμικού-αντμιλιταριστικού κινήματος και εργατικού κινήματος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα κόμματα που την απαρτίζουν αποτελούν τους κύριους εκφραστές των συμφερόντων του αστικού κόσμου και απολαμβάνοντας την στήριξη των υπολοίπων αστικών κομμάτων και των καθεστωτικών ΜΜΕ, προβάλλουν λόγους «εθνικού συμφέροντος» για να παγιώσουν την αστική κυριαρχία και τον Εργασιακό-Κοινωνικό Μεσαίωνα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437
 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου