Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

H ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ 27χρονου συναδέλφου φαντάρου Αλέξανδρου που χάσαμε στην Ορεστιάδα

Δυστυχώς, στα 21 χρόνια δράσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν ήταν λίγες οι φορές που η αυτοκτονία, ο πόνος και το δράμα των γονιών, των φίλων και των συναδέλφων σημάδεψε την απόπειρα μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Η απώλεια κάθε φόρα του συνάδελφου τροφοδοτούσε την οργή και αγανάκτηση εξαιτίας του Παραλόγου τη Θητεία, ύγραινε τα μάτια στη θύμηση του παλικαριού που έφυγε τόσο άδικα, αλλά και μπροστά στο Γολγοθά των οικείων του. Και δεν χρειάζονται πολλά για να εξηγήσουμε τι σημαίνουν όλα αυτά…
Κάθε φορά λοιπόν όχι μόνο απαιτείται να σπάσεις τα Στεγανά του Στρατού που πρέπει να διαφυλάξει το Γόητρο του στρατιωτικού κατεστημένου και του εκάστοτε Υπουργού, για να καταφέρουμε να αναδείξουμε –πάντα στο μέτρο του δυνατού και με συναίσθηση των δυσκολιών-τι έφταιξε. Τι όπλισε το χέρι του άτυχου παλικαριού…
Για να απαιτήσουμε λύσεις, αλλαγές, βελτιώσεις σε έναν αγώνα δρόμου ώστε ο άτυχος φίλος και συνάδελφος να είναι ο τελευταίος.
Όμως η μηχανοποιημένη και απάνθρωπη κάθε φορά ανακοίνωση του ΓΕΣ, που έπεται της κάθε νέας απώλειας, έρχεται να πληγώσει ξανά, απαιτώντας μεγαλύτερη προσωπική και συλλογική κινηματική προσπάθεια.
Στεκόμαστε λοιπόν μπροστά σε ένα οδυνηρό σερί απωλειών τριών νέων που ο Στρατός τους στέρησε την ζωή.
Τελευταίο θύμα ο 27χρονος στρατιώτης Αλέξανδρος.
Η απώλεια του συγκλόνισε όλους και αμέσως γίναμε δέκτες πληροφοριών από τους συναδέλφους του που προσπάθησαν να ενημερώσουν την κοινωνία για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο, τι υφίστανται οι νέοι κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης.
Πληροφορίες που αντλούνται με απίστευτη δυσκολία και φυσικά με την κατανόηση ότι προέρχονται από φαντάρους που ο καθένας, ανάλογα το πόστο και τη γνώση ανθρώπων και καταστάσεων,  υπήρξε κοινωνός του ανυπέρβλητου δράματος.
Στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μοιραστήκαμε τα φορτισμένα συναισθήματα αλλά και την άποψη των πιο κοντινών φίλων του άτυχου Αλέξη.
Σύμφωνα με την άποψη τους ο Αλέξης δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Πρόσφατα είχε λάβει άδεια και στις τελευταίες τηλεφωνικές του επικοινωνίες με συγγενικά και πολύ φιλικά του πρόσωπα έδωσε την εντύπωση ότι ήταν μια χαρά.
Η εικόνα που σχημάτισαν όλα αυτά τα προσφιλή του πρόσωπα κάνει αδύνατη την ερμηνεία της απώλειας του λόγω αυτοκτονίας.
Μάλιστα, ο τρόπος του θανατηφόρου τραυματισμού του –για τον οποίο είναι αδύνατον να υπάρξει δημόσια περιγραφή αυτή την ώρα- τους κάνει εξαιρετικά καχύποπτους για το τι πραγματικά συνέβη.
Εμείς σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια και δηλώνουμε ότι θα είμαστε σταθερά στο πλευρό της οικογένειας και των συναδέλφων, αναζητώντας την Αλήθεια.
Παλεύοντας για να αλλάξουν τα πράγματα. Για να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου