Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ για να αναλάβει ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος τη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.

11 Ακόλουθοι για τον Α/ΓΕΕΘΑ στις Βρυξέλλες- Το συνολικό κόστος υπερβαίνει την ετήσια δαπάνη των καταστάσεων επιβίβασης των φαντάρων που κατήργησαν  με πρόσχημα το Μνημόνιο.  
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος συνεχίζουν να προκαλούν. Αυτή την περίοδο που ο λαός μας δυστυχεί, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει νέο Μνημόνιο και σχεδιάζει νέες οδυνηρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες-νέους φόρους. Είναι απίστευτη πρόκληση να μας επιβάλλουν να πληρώσουμε εκατομμύρια  ευρώ για τη θητεία του ΑΓΕΕΘΑ ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Μάλιστα, σε μια εποχή που η Ε.Ε. εντείνει τον πόλεμο κατά των μεταναστών και θέτει ζήτημα αναβάθμισης του Ευρωστρατού, για τον νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που σχεδιάζει.
Είναι όμως μια ευκαιρία να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, ο οποίος αρνείται ένα πιάτο αξιοπρεπές φαγητού και ένα μπουκάλι νερό στους φαντάρους, πετώντας στους στις άθλιες μονάδες, χωρίς υγιεινή και χωρίς γιατρό. Άραγε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προβληματίζεται καθόλου που επί της υπουργίας του έχουν χάσει ήδη την ζωή τους τρεις (3) φαντάροι, δύο (2) πιλότοι, δύο στελέχη  αυτοκτόνησαν μέσα σε δέκα (10) μέρες, τα ατυχήματα λόγω των περικοπών στην συντήρηση μέσων-εγκαταστάσεων διαδέχονται το ένα το άλλο; Τον νοιάζει καθόλου ότι τα εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα δεν έχουν μίζα, μπαταρία και χειρόφρενο;
Το συνολικό κόστος που η κυβέρνηση αποκρύπτει από τον λαό μας υπερβαίνει την ετήσια δαπάνη των καταστάσεων επιβίβασης των φαντάρων που υπηρετούν στις απομακρυσμένες μονάδες της παραμεθορίου! Αποδεικνύοντας ότι ευρώ για τον Στρατό και τις Πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ υπάρχουν. Μόνο για τους φαντάρους δεν υπάρχουν και υποχρεώνονται αυτοί και οι οικογένειες τους να αναλάβουν το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης!
Οι προκλήσεις όμως από το στρατιωτικό κατεστημένο δεν έχουν σταματημό. Μια ολόκληρη “ενδεκάδα”  στελεχών σε χρυσοπληρωμένες θέσεις εξωτερικού πρόκειται να ακολουθήσει τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο. Τόσα είναι τα στελέχη που ενέκριναν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας να αποτελέσουν την “ομάδα” που θα συνοδεύσουν τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο στις Βρυξέλλες. Οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες. Από τους 11 οι έξι αποτελούν την ομάδα ασφαλείας του ΑΓΕΕΘΑ. Η οποία αποτελείται από τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες.
Και οι δύο αποφάσεις εξαιρούνται “της ανάρτησης στο διαδίκτυο, διότι σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 2 του Ν.3861/2010, περιλαμβάνουν στοιχεία “που αφορούν στην οργάνωση, διάταξη και σύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και οποιαδήποτε δημοσίευση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας”.
Δείτε Υποκρισία. Δείτε συγκάλυψη ενός τεράστιου Σκανδάλου με πρόφαση την «εθνική ασφάλεια»! Και όλα αυτά για να μην γνωστοποιηθεί στον λαό μας το τεράστιο και προκλητικό κόστος.
Όμως τα δημοσιογραφικά σαιτ και πιο συγκεκριμένα το Onalert.gr έχει γνώση των αποφάσεων και σήμερα δημοσιεύει τα πρώτα στοιχεία περί του οικονομικού κόστους της αποστολής.  Έχουν να κάνουν με τα οδοιπορικά και έξοδα μετεγκατάστασης και είναι ενδεικτικά.
Με την απόφαση για τα πέντε στελέχη που υπέγραψε ο Καμμένος εγκρίνονται:
  •Τα έξοδα πρώτης εγκαταστάσεως, επιδόματος αλλοδαπής και μεταφοράς οικοσκευής, συνολικού ύψους 206.460,00€ 
. •Η κίνηση με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, χωρίς η δαπάνη να υπερβαίνει την αξία της αεροπορικής μετακινήσεως.
  • Η καταβολή επιδόματος εξωτερικού και η οικονομική τακτοποίηση από το ΤΣΑ/ΔΕ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Στην ίδια απόφαση εγκρίνεται:
•πληρωμή δαπάνης ποσού 57.500,00€ “περίπου σε βάρος της αναληφθείσας με το (ι) σχετικό υποχρέωσης από το ΓΕΣ/Δ..."
•πληρωμή τ δαπάνης του επιδόματος αλλοδαπής ποσού 121.960,00€ περίπου, σε βάρος της αναληφθείσας με το (ια) σχετικό υποχρέωσης από το ΓΕΣ/Δ..."
•πληρωμή δαπάνης ποσού 6.000,00€ περίπου σε βάρος της αναληφθείσας με το (ια) σχετικό υποχρέωσης από το ΓΕΣ/Δ..."
• πληρωμή του ποσού 21.000,00€ , σε βάρος της αναληφθείσας με το (ια) σχετικό υποχρέωσης από το ΓΕΣ/Δ..."
Αυτά σ΄ ότι αφορά στην πεντάδα στελεχών που υπέγραψε ο Καμμένος. Σ΄ ότι αφορά στα υπόλοιπα έξι στελέχη που ενέκρινε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας εγκρίθηκαν ήδη:
•έξοδα πρώτης εγκαταστάσεως, επιδόματος αλλοδαπής και μεταφοράς οικοσκευής, συνολικού ύψους 142.410,00€
• Η κίνηση με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, χωρίς η δαπάνη να υπερβαίνει την αξία της αεροπορικής μετακινήσεως.
•Η καταβολή επιδόματος εξωτερικού και η οικονομική τακτοποίηση από το ΤΣΑ/ΔΕ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
•πληρωμή δαπάνης του ποσού 46.250,00€ περίπου σε βάρος της αναληφθείσας με το (ι) σχετικό υποχρέωσης από το ..."
•πληρωμή δαπάνης του επιδόματος αλλοδαπής ποσού 112.360,00€ περίπου, σε βάρος της αναληφθείσας με το (ια) σχετικό υποχρέωσης από το …"
•πληρωμή δαπάνης ποσού 4.800,00€ περίπου σε βάρος της αναληφθείσας με το (ιβ) σχετικό υποχρέωσης από το"
Αυτό που εκκρεμεί είναι η σύνθεση και ο αριθμός των στελεχών που θα συνοδεύσουν τον κ.Κωσταράκο στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί ΕΝΤΕΚΑ θέσεις εξωτερικού κι όλα δείχνουν ότι με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας, των πολιτών και των στελεχών των ΕΔ, η αποστολή δεν θα διευρυνθεί περαιτέρω. Το κόστος της θέσης του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ επιβαρύνει την χώρα από την οποία επιλέγεται. Αυτό ήταν μια “λεπτομέρεια” που διέφυγε της προσοχής όλων όσων πανηγύριζαν με την επιλογή Έλληνας ανώτατου στρατιωτικού για τη θέση αυτή.
Ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο πρέπει να παραιτηθεί τώρα από τα χυδαία, πολεμοκάπηλα και εγκληματικά καθήκοντα του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να προασπίζουν τα προνόμια τους και να βάζουν πάνω απ' όλα την καριέρα τους, αλλά η πλειοψηφία του προσωπικού να δυστυχεί. Αλλά πάντα έτσι δε γινόταν με τις Μαρίες Αντουανέτες;
Το ζήτημα όμως είναι πολιτικό και η ευθύνη βαραίνει τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και τον νέο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα. Είναι το σύνολο των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ που για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις αναβάθμισης του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης, μας φορτώνουν αυτά τα τεράστια οικονομικά βάρη. Ταυτόχρονα, μετατρέπουν τους φαντάρους σε δωρεάν εργατική δύναμη για να καλύψουν τα κενά που προκαλούν τα Μνημόνια και οι Περικοπές στον κρατικό μηχανισμό. Μας ζητούν να καλύψουμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΩΡΕΑΝ τις θέσεις γιατρών-πυροσβεστών-εκπαιδευτικών-ΟΤΑ, για να μην γίνουν προσλήψεις και μας υπόσχονται Μόρια σε διαγωνισμούς –που σιγά να μην γίνουν- για θέσεις προσωρινής, κακοπληρωμένης, και ανακυκλώσιμης απασχόλησης!
Το μήνυμα που απευθύνουμε στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία είναι πολύ συγκεκριμένο: Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι-φαντάροι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια στην κυβέρνηση και την αντεργατική πολιτική της, σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.   Απαιτούμε Μείωση της Θητείας Τώρα, αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

1 σχόλιο:

  1. Φέρτε πίσω (με προεδρικό διάταγμα) τον Στρατηγό ΜΑΝΩΛΑ Χρήστο! Τον καλύτερο Αρχηγό που είχαν ποτέ οι ενοπλές δυνάμεις! Τέτοιος Στρατηγός βγαίναι κάθε 100 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή