Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο 38χρονος Υπαξιωματικός στην 79 ΑΔΤΕ οδηγήθηκε στην Αυτοκτονία και για αυτούς τους λόγους;

Το περίστροφο όπλισε η πίεση, ο εξευτελισμός στη μονάδα κι ο φόβος Αρνητικής Αξιολόγησης-Απόλυσης; 
Τα χαμηλόβαθμα Στελέχη έχουν ξεσηκωθεί ενώ υπάρχει πληροφορία διαπληκτισμού μεταξύ του άτυχου 38χρονου Αρχιλοχία και του διοικητή του, λίγο πριν το απονενοημένο διάβημα του
Η οργή ξεχειλίζει στους φίλους και συνάδελφους του άτυχου 38χρονου Αρχιλοχία Κ.Λ. στην 79 ΑΔΤΕ.
Όχι μόνο γιατί οι βρώμικες κουτσομπολίστικες φυλλάδες κρέμασαν στα μανταλάκια την προσωπική του ζωή, επιχειρώντας να ερμηνεύσουν, ακολουθώντας την πεπατημένη των «ερωτικών» προβλημάτων, την οδυνηρή και ανεπανόρθωτη επιλογή.
Όχι μόνο γιατί  από την πρώτη στιγμή η σχετική φημολογία που με έντεχνο τρόπο καλλιεργήθηκε από τις γνωστές χυδαίες διαρροές του Υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο για «ψυχολογικά ασταθές» υπαξιωματικό. Ενώ, σε κάθε περίπτωση, αγωνιωδώς επιχειρούσαν να μην συσχετιστεί η νέα αυτοκτονία στελέχους, η δεύτερη μέσα σε 10 μέρες στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τις δραματικές συνέπειες των Μνημονίων και της οικονομικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  
Γιατί, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, βλέπουν στο πρόσωπο του 38χρονου Αρχιλοχία, που περιγράφουν ως «έναν εξαιρετικό άνθρωπο και ένα καλό παιδί», την κατάληξη κοινών αγωνιών και φόβων, της ίδιας αγανάκτησης και των ίδιων αδιεξόδων. Θωρούν με δέος και καημό την έκρηξη στην οποία, αυτός, τόσο δραματικά πρωταγωνίστησε, αλλά και που οι υπόλοιποι ωθούνται εξαιτίας των άθλιων συμπεριφορών, της υπερβολικής πίεσης και των απειλών που υφίστανται καθημερινά στη μονάδα.
Αξίζει κανείς να περιηγηθεί για ελάχιστο χρονικό διάστημα στο ίντερνετ για να διαβάσει τις ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σχετικά με τη μονάδα και να παρακολουθήσει τα ανεπανόρθωτα τεκταινόμενα έχοντας κατά νου ότι ο 38χρονος ήταν το τρίτο (3ος) στέλεχος της, που χάνεται σε διάστημα δύο (2) ετών!  Αλλά και τις λιποθυμίες των φαντάρων… όχι φυσικά λόγω καλοπέρασης!
Σαφώς, σε κάθε αυτοκτονία δεν υπάρχει μόνο μια αιτία. Η αφορμή μοιάζει συχνά αναντίστοιχη της πράξης, αλλά οι μαρτυρίες που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πρέπει να γίνουν κτήμα της κοινωνίας, απαιτείται να απασχολήσουν το ΓΕΣ ώστε να μάθουν όλοι τι συμβαίνει-να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση- να μην επιτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων γεγονότων.
Πολύ όμως φοβόμαστε ότι στο Υπουργείο Άμυνας, όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, θα πρυτανεύσουν άλλα κριτήρια: το πολιτικό κόστος-η αγωνία μη θιγεί το Γόητρο του Στρατού, η ευθυνοφοβία [αφού στο Πεντάγωνο επιμερίζεται πρώτιστα η ευθύνη για τις συνθήκες που επικρατούν στις Ένοπλες Δυνάμεις], ο καριερισμός διοικητών, ανώτερων-ανώτατων αξιωματικών και Επιτελών, θα ανοίξουν το δρόμο στην συγκάλυψη μέσω της ΕΔΕ! 
Για να ενοχοποιηθεί ξανά το ίδιο το θύμα των δικών τους πράξεων και των δικών τους πολιτικών επιλογών.
Οι συνάδελφοι όμως του 38χρονου Αρχιλοχία δείχνουν αποφασισμένοι να μην το Επιτρέψουν.
Και αποκαλύπτουν τα εξής:
Η κατάσταση στο στρατόπεδο «Αρχοντάκη» που βρίσκονται το 79 ΤΕ και το 79 ΕΑΡΜΕΘ είναι τραγελαφική. Και η ευθύνη βαραίνει τις πλάτες των δύο διοικητών, οι οποίοι είναι φίλοι από τα χρόνια της Σχολής Ευελπίδων και αλληλοκαλύπτονται.
Οι συνάδελφοι φαντάροι κάνουν 20 μέρες για να πάρουν έξοδο και λαμβάνουν συχνά μόνο 3ωρα υπηρεσιακά, που λόγω της απόστασης μεταξύ της μονάδας και του Πυθαγόρειου, αλλά και του δυσβάστακτου κόστους που καλούνται να καταβάλλουν (αφού δεν δίνεται κίνηση για 3 άτομα π.χ.) μένουν ανεκμετάλλευτα.
Οι υπαξιωματικοί φεύγουν για τη μονάδα χωρίς να ξέρουν πότε και αν θα έχουν υπηρεσία.
Η πίεση που ασκούν και οι δύο διοικητές είναι τεράστια, ενώ συνήθως οι Λοχαγοί είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν τόσο στην ενταντικοποίηση των υπηρεσιών, αλλά επίσης σε περιστατικά βαναυσότητας και προσβολών.      
Όπως ομολογούν όλοι, η συμπεριφορά τους είναι άθλια. Οι διοικητές βρίζουν τους Υπαξιωματικούς στις Αναφορές και τους Περιφρονούν συστηματικά. Αυτοί είναι οι συνήθεις  χαρακτηρισμοί:
«είστε όρθια χιλιάρικα (εννοούν το μισθό των 1000 ευρώ), ανειδίκευτοι εργάτες, Πακιστανοί, Μολδαβοί κλπ».
Αν ο ρατσισμός και η βωμολοχία δίνουν και παίρνουν, το αποκορύφωμα είναι η πίεση των υπηρεσιών, που συνεχώς αυξάνουν. Αν αφαιρέσεις μια μειοψηφία υπαξιωματικών που είναι βολεμένοι στα γραφεία, η πλειοψηφία «πήζει». Αναζητά τρόπο απεμπλοκής, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο την απομάκρυνση από το «μαύρο στρατόπεδο».
Ανοίγουν συνεχώς λοιπόν νέες υπηρεσίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά πολλές για αυτό το στρατόπεδο. Οι διοικητές, με το βασικό ρόλο να τον έχει ο στρατοπεδάρχης, προβάλλουν ως δικαιολογία την απαίτηση αυξημένων μέτρων ασφαλείας από την Ταξιαρχία, κάτι όμως που αμφισβητείτε από τους υπόλοιπους.
Επίσης, καταγγέλλουν ότι οι καταστάσεις με τις υπηρεσίες που υποβάλλονται στην Ταξιαρχία δεν περιέχουν τα αληθινά στοιχεία. Έτσι λοιπόν μπορεί το Α΄ Γραφείο να εμφανίζει ότι σε κάθε φαντάρο αναλογούν μηνιαίως 15 υπηρεσίες, ενώ στην πραγματικότητα αναλογούν πολύ περισσότερες.
Όλα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα είχαν και στο παρελθόν γνωστοποιηθεί στον προηγούμενο Ταξίαρχο ο οποίος είχε εκδηλώσει την επιθυμία με συγκεκριμένες πράξεις να βελτιωθεί η κατάσταση: απαίτησε η υπηρεσία των φαντάρων να πηγαίνει 1-1 και κάλεσε τη διοίκηση να μην βγάζει το λάδι των κατώτερων στελεχών!
Ο σημερινός Ταξίαρχος, ο οποίος δεν γίνεται δέκτης των παραπόνων αφού συχνά η υπηρεσιακή οδός ακρόασης του προσωπικού μπλοκάρεται αυθαίρετα, είναι μεν τυπικός, αλλά ουσιαστικά δεν κάνει το παραπάνω ώστε να αντιληφθεί τα πραγματικά προβλήματα και να δώσει τις λύσεις που απαιτούνται.
Αυτό επιτρέπει στους δύο διοικητές να κινούνται όπως προτάσσουν οι φιλοδοξίες και οι ορέξεις τους.
Η ψυχολογική πίεση για τους υπαξιωματικούς αποκτά ακραία χαρακτηριστικά εξαιτίας και μιας ακόμη κρίσιμης παραμέτρου, η οποία μπορεί ασφαλώς να καθορίσει το επαγγελματικό τους παρόν, το προσωπικό και οικογενειακό παρόν και μέλλον: τις Αξιολογήσεις!
Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνουν οι Βαθμολογίες-Αξιολογήσεις για τους Υπαξιωματικούς, τι ρόλο παίζουν στην παραμονή και εξέλιξη τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Φανταστείτε τι σημαίνουν όλα αυτά όταν εντείνεται η φημολογία απολύσεων κατώτερου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις εξαιτίας των Μνημονίων. Όταν είναι κοινό μυστικό ότι ο Υπουργός Άμυνας, για να περιορίσει το πολιτικό κόστος των μαζικών απολύσεων, θα επιχειρήσει τις τμηματικές απολύσεις να τις περάσει μέσω των αρνητικών αξιολογήσεων, που επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να επιρρίπτουν την ευθύνη όχι στα Μνημόνια και το Πεντάγωνο, αλλά στο κάθε χαμηλόβαθμο στέλεχος.
Για να τεθεί το δίλημμα σε όσους υφίστανται όλα αυτά από τους Διοικητές:
 Υποταγή ή Παραίτηση και Ανεργία!
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι σημαίνει να Απολυθείς αυτή την περίοδο….  
Οι συνάδελφοι του άτυχου 38χρονου έχουν ξεσηκωθεί.
Είναι μια ακραία κατάσταση που απαιτεί άμεσες, ξεκάθαρες απαντήσεις.
Η Αλήθεια, η Δικαιοσύνη, ο Σεβασμός του συνόλου του προσωπικού πρέπει να αποτελέσουν τις βασικές μέριμνες του Υπουργείου Άμυνας.
Και φυσικά η Απόδοση ευθυνών.
Δε μπορεί να είναι κοινό μυστικό ότι της Αυτοκτονίας είχε προηγηθεί άγριος διαπληκτισμός μεταξύ του θύματος και του διοικητή του, αλλά η ΑΣΔΕΝ και το ΓΕΣ να σφυρίζουν Αδιάφορά…
Απαιτούμε Δικαιοσύνη. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ….
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. και αυτα ειναι τα λιγοτερα!λιγα λετε και συγχαρητηρια για την δουλεια που κανετε!ξεσκεπαστε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αληθεια θα λαμψει!καλο ταξιδι Γιαννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. krima to pallikari . asxeta me tthn ypothesi alla otan vgazoun ta komplex tous ta epopia kai oi emth sta fantaria den pianetai. ama o dikas fonazei toys ypaxiomatikous kala na pathoun epilogh tous einai kai plironontai gia ayto,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε τι βοηθάει αυτή την ώρα που προσπαθούμε να αποκαλύψουμε τι έγινε και να σπάσουμε το πέπλο της σιωπής να γράφεις τέτοια σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και οι δυο διοικητες εχουν μεριδιο ευθυνης!!!!!!!τους ξερουμε!!!!!!μακριααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To iksera to palikari..... krima pragmatika..... kalo taksidi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πληρωνομαστε για να μας βριζουν?Αυτο νομιζεις?φαινεται ποσο μαλακας εισαι...στουρναρι με ποδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή