Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

70 μέρες χωρίς έξοδο, χώσιμο χωρίς τέλος και μάχη με κοριούς για τους φαντάρους στο 628 Μ/Τ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

«Η κατάσταση είναι τραγική σε αυτό που ζούμε καθημερινά.
ImageΚαταρχήν, έχουμε να πάρουμε έξοδο 70 μέρες και πάνω επειδή δεν έχουμε στρατιώτες για τις υπηρεσίες και δεν κλείνουν καμιά. Οι ΕΠ.ΟΠ. δεν κάνουν υπηρεσίες. Μπαίνουν το πρωί και το μεσημέρι φεύγουν, ενώ παίρνουν απαλλαγές κανονικά.
Μας φέρονται λες και δεν είμαστε άνθρωποι, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν κάνουν πραγματικά τίποτε.
Όλοι αδιαφορούν για τους στρατιώτες. Επίσης, βγαίνουμε έξω μόνο με υπηρεσιακό για δύο (2) ώρες και αυτό όταν δεν είμαστε εξαντλημένοι από τις αδιάκοπες υπηρεσίες.
Το φαγητό είναι χάλια. Πολλές φορές δεν τρώγεται καν. Το Κ.Ψ.Μ δεν έχει μέσα σχεδόν τίποτε και ανοίγει πολύ σπάνια αφού ο συνάδελφος εκεί δίνει και αυτός υπηρεσίες κανονικά, όπως και ο μάγειρας μαζί με το γιατρό, ενώ παρ’ όλα αυτά επαναλαμβάνουμε κανένας ΕΠ.ΟΠ. δε δίνει υπηρεσία.
Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε νερό να πιούμε, ενώ τον καφέ το πρωί τον έχουμε ξεχάσει.
Είμαστε κανονικά εργάτες: συνεχώς κάθε πρωί αγγαρείες μόνο οι φαντάροι και μετά κάθε μέρα υπηρεσία.
Δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση μας κανένας ανώτερος.
Οι θάλαμοι είναι γεμάτοι κοριούς και πολλοί ξυπνάνε γαζομένοι τα πρωινά.
Είναι ένα στρατόπεδο γεμάτο προβλήματα, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει.
Η επιστολή μας δεν στοχεύει στην τιμωρία κάποιου αλλά στην ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων μας, απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση».
Εμείς από την αρχή είχαμε καταγγείλει την πολιτική απόφαση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που με πρόσχημα τον «αλβανικό κίνδυνο», με τις ανύπαρκτες Ένοπλες Δυνάμεις και την προβολή «του επεκτατισμού της ΠΓΔΜ», παραμύθια μόνο για ακροατήρια «εθνικά ευαίσθητων» όπως Φαήλος Κρανιδιώτης και οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, προπαγάνδιζε την ανάγκη λήψης μέτρων για λόγους «εθνικής Ασφάλειας», για να προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατευμάτων στα βόρεια σύνορα της χώρας και στην επαναλειτουργία φυλακίων. 
Πρόκειται για μια τρομερή αναβάθμιση της παρουσίας του Στρατού στην περιοχή, με την ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τους στρατιώτες και την ανάδειξη του «αναπτυξιακού» ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων, εξυπηρετώντας το πανάθλιο πελατειακό κράτος, χώνοντας σε απίστευτο βαθμό τους φαντάρους!
Παράλληλα, το κράτος διαχειρίζεται με όρους πελατείας χιλιάδες συνοριοφύλακες που δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα για τα οποία προσελήφθησαν και τώρα στέλνει τους στρατιώτες να αντιμετωπίσουν κάθε είδους λαθρεμπόρους θέτοντας σε τεράστιο κίνδυνο την ζωή τους.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η απόπειρα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πάλη ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και το σύνολο της ταξικής-μνημονιακής πολιτικής που αναγνωρίζει στην στρατευμένη νεολαία ρόλο Αναλώσιμου και Δούλου.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@blogspot.com   

1 σχόλιο: