Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο Βρώμικος κόσμος των Μυστικών Υπηρεσιών: Μήπως Ομπάμα και CIA σκότωσαν την Αλήθεια, πριν δολοφονήσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

ImageΈνα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο London Review of Books και φέρει την υπογραφή του διάσημου αμερικανού ερευνητή-δημοσιογράφου, βραβευμένου με βραβείο Πούλιτζερ έρχεται να ανατρέψει την επίσημη "θεωρία" για εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Πακιστάν...
Ταυτόχρονα όμως εγείρει τεράστια ερωτηματικά για την ίδια τη δράση των μυστικών υπηρεσιών και την κυρίαρχη αστική πολιτική που υπηρετούν, η οποία, από την 11η Σεπτέμβρη οικοδομεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων με αιχμή του δόρατος "τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας". Στοχοποιώντας εξίσου τα κινήματα του κόσμου της εργασίας στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων, αλλά και τους λαούς της ιμπεριαλιστικής περιφέρειας.
Καταγγέλλεται λοιπόν η CIA ότι  η "εκτέλεση" του Μπιν Λάντεν μετά από επιχείρηση των Navy Seals,  αποτελούσε μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τις εκλογές του 2012.   
Να θυμίσουμε ότι ήταν η έκθεση της CIA για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεϊν που αποτέλεσε την αφορμή της βάρβαρης αμερικανοβρετανικής εισβολής στο Ιράκ το 2003. Όπλα που ποτέ δε βρέθηκαν, χωρίς αυτό να σημάνει ότι οι αμερικανικές πολυεθνικές που συνδέονταν άμεσα με την κυβέρνηση Μπους δε μοιράστηκαν χρυσοφόρα συμβόλαια στον τομέα ενέργειας, ανοικοδόμησης, ασφάλειας, μεταφορών κλπ, βυθίζοντας τη χώρα στο χάος, δολοφονώντας μαζικά τον λαό, σπέρνοντας το θρησκευτικό φανατισμό για να αντιμετωπίσουν την ιρακινή Αντίσταση και τελικά οδηγώντας τη χώρα στην άτυπη Τριχοτόμηση.
Οι αποκαλύψεις όμως αυτές έχουν τρομερή σημασία και για το λαό μας καθώς αποδεικνύουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν «εθνικά» αλλά ταξικά-αστικά συμφέροντα, σε ένα καθεστώς ανομίας, ανοχής, συγκάλυψης, συνεργασίας από το αστικό κατεστημένο, μακριά από τα μάτια της κοινωνίας.
Και έχει σημασία να αναλογιστούμε όσα καταγγέλλονται για την ΕΥΠ που αδυνατεί να παίξει το ρόλο της στο εξωτερικό εξαιτίας του μεγάλου φόρτου παρακολούθησης-καταγραφής της δράσης του εσωτερικού εχθρού-κοινωνικών κινημάτων
Ένας τομέας του κράτους που φυσικά αναδεικνύει την συνέχεια του με την ένα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιλογή προσώπων που ταυτίστηκαν με τεράστια κατασκοπευτικά γεγονότα «απαγωγές Πακιστανών, υποκλοπές κλπ- αποκαλύπτοντας την ασυδοσία που την διέπει, την αμαρτωλή σχέση με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες και τελικά την εγκληματική της δράση!
Και έχει σημασία να αναλογιστούμε τα παραπάνω διαβάζοντας προσεκτικά τις δημόσιες τοποθετήσεις των Υπουργών Άμυνας Καμμένου-Ήσυχου, για την εμπλοκή της χώρας στον νέο γύρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, την περιγραφή των ασύμμετρων απειλών που απαιτούν ενεργοποίση των δογμάτων άμυνας/ασφάλειας, αλλά και τις αλληλένδετες επιδιώξεις ικανοποίησης των στρατηγικών οικονομικών-πολιτικών συμφερόντων της αστικής τάξης από τα Βαλκάνια έως την Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή-Αφρική.
Από αυτή επομένως την σκοπιά αξίζει να διαβαστεί η  θεωρία του Σέιμουρ Χερς, σύμφωνα με την οποία ο ισχυρισμός του Λευκού Οίκου ότι ο μπιν Λάντεν εκτελέστηκε μετά από επιχείρηση των Navy Seals στο συγκρότημα κατοικιών σε πειροχή του Πακιστάν δεν ευσταθεί! Σύμφωνα με τον Χερς, αν και η επίσημη θέση των ΗΠΑ είναι ότι η επιχείρηση ήταν αποκλειστικά μία αμερικάνικη "υπόθεση", οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τους, φέρονται ότι παρείχαν σημαντικές πληροφορίες στις αμερικανικές υπηρεσίες για τις συνήθειες του τρομοκράτη, αλλά και τις τοποθεσίες που χρησιμοποιούσε ως καταφύγιο.
Ο Χερς θεωρεί ότι πιθανότατα οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν κρατούσαν αιχμάλωτο τον μπιν Λάντεν. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Χερς στο άρθρο του, πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν κατέδωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν, εισπράττοντας επικήρυξη ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων!
Ο Χερς υποστηρίζει ότι έφτασε στο συμπέρασμα αυτό, κατόπιν πληροφοριών που του παρείχαν πρώην στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών του Πακιστάν.
Τα δύο μεγαλύτερα ψέματα στην υπόθεση εκτέλεσης του μπιν Λάντεν, σύμφωνα με τον Χερς, είναι τα εξής:
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν έφτασαν στα ίχνη του μπιν Λάντεν, παρακολουθώντας τις κινήσεις του "ταχυδρόμου" του, αλλά κατόπιν πληροφόρησης που "κόστισε" ούτε λίγο ούτε πολύ 25 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο μπιν Λάντεν είχε καταφύγει σε αυτό το συγκρότημα κατοικιών στο Πακιστάν, αλλά οι πληροφορίες του Χερς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Λάντεν ήταν αιχμάλωτος των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας από το 2006.
ΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΡΣ
Ούτε η CIA ούτε η αμερικανική κυβέρνηση απάντησαν ποτέ στο πολύπειρο δημοσιογράφο.
Αντίθετα, βρέθηκε να κάνει δηλώσεις το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA, Robert Grenier, που επιχείρησε να καταρρίψει τη θεωρία του γνωστού δημοσιογράφου – ερευνητή, τονίζοντας ότι όσα υποστηρίζει στο άρθρο του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση στα πραγματικά γεγονότα.
Δεν απαντά στην ουσία των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, αλλά με χυδαίο τρόπο προσπαθεί να τις παρουσιάσει ως γέννημα της φαντασίας του Χερς.  
Με δηλώσεις του, μάλιστα, σε αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες που εμφανίζεται να έχει ο Σέιμουρ Χερς, θα μπορούσαν να προέρχονται μόνο από τα υψηλότερα κλιμάκια της CIA, πράγμα αδύνατο.
Ο κακομοίρης ο πράκτορας Robert Grenier, δεν γνωρίζει, δεν άκουσε ποτέ την λέξη «διαρροές»…
 Ποιος είναι ο Σέιμουρ Χερς
Το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 1968 ο υπολοχαγός του αμερικάνικου στρατού, Γουίλιαμ Κάλεϊ, λαμβάνει σαφείς εντολές να προχωρήσει σε εκκαθάριση του χωριού Μάι Λάι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αμερικάνων το χωριό ήταν άντρο των Βιετκόνγκ και υπήρχαν κρυμμένα πολλά όπλα και εκρηκτικά.
Η αλήθεια, όμως, ήταν μάλλον διαφορετική. Οι επίσημες αναφορές μιλούν για «128 Βιετκόνγκ και 22 πολίτες που σκοτώθηκαν μετά από σκληρή μάχη».
Η "αποστολή" όμως, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ολοκληρώνεται και 504 πολίτες σφαγιάζονται χωρίς λόγο...
Το Σεπτέμβριο το 1969 ο υπολοχαγός Κάλεϊ κατηγορείται για τη σφαγή. 
Αργότερα απαγγέλλονται κατηγορίες σε 25 ακόμα άτομα
Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ο Σέιμουρ Χερς (πήρε Πούλιτζερ για το θέμα) αποκαλύπτει στοιχεία και φωτογραφίες από τη σφαγή και το θέμα ξεσπάει.
Για μια ακόμη φορά τίθενται το ερώτημα:
Ποιος θα μας φυλάξει από τους Φρουρούς του Αστικού Νόμου και της Τάξης;
(στοιχεία από Business Insider)

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου