Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

«Στείλτε τους μετανάστες πίσω στη Μεσόγειο» λέει η Λεπέν και υλοποιεί η Ε.Ε.

ImageΓερμανικά πολεμικά πλοία στη Σούδα για τις επιχειρήσεις κατά των μεταναστών!

Ο πόλεμος κατά των μεταναστών εντείνεται με πρόσχημα την αντιμετώπιση των δουλεμπόρων
ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. προβάλλουν τον φόβο από τους τρομοκράτες μετανάστες για να δικαιολογήσουν τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επικρίνοντας την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, διακήρυξε πάλι ότι οι μετανάστες πρέπει να επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν για να πάρουν το μήνυμα οι δουλέμποροι! Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ώρα που η Ιταλία υποδεχόταν σε ένα 24ωρο, 3.700 μετανάστες. Μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe-1, η Λεπέν άφησε να εννοηθεί ότι αυτό είναι καλό για τους ίδιους τους μετανάστες που έτσι δε θα θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, ενώ και οι δουλέμποροι «θα καταλάβουν ότι ούτε ένας μετανάστης δεν θα πατήσει το πόδι του στις ακτές μας
Οι δηλώσεις της Λεπέν έγιναν ενώ στην Ιταλία κατέφθαναν κατά χιλιάδες οι μετανάστες. Η ακτοφυλακή της χώρας ανακοίνωσε ότι σε ένα 24ωρο πραγματοποίησε 17 διαφορετικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, ανοικτά των λιβυκών ακτών, διασώζοντας 3.690 μετανάστες. Συνολικά πέρσι είχαν διασωθεί από τις Ιταλικές 170.000 μετανάστες και πρόσφυγες- αύξηση 277% σε σχέση με το 2013- ενώ συνολικά στα ευρωπαϊκά σύνορα έφθασαν 280.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex. 
Την πολιτική γραμμή της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς ενσωματώνει η ηγεσία της Ε.Ε., ενώ τα κράτη μέλη ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία στη Μεσόγειο. Δυο γερμανικά πολεμικά πλοία- η φρεγάτα Hessen και το πλοίο υποστήριξης Berlin -θα εφοδιαστούν στη βάση της Σούδας πριν πάρουν μέρος σε επιχειρήσεις έρευνας -διάσωσης μεταναστών στην Μεσόγειο. Τα δυο γερμανικά πλοία συμμετείχαν στην επιχείρηση Atalanta κατά των Σομαλών πειρατών στο Κέρας της Αφρικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις τα πολεμικά πλοία θα δράσουν ανεξάρτητα από τον ευρωπαϊκό οργανισμό για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων Frontex. Η φρεγάτα Hessen είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα ραντάρ που θα της επιτρέψει να εντοπίσει σκάφη με διακινούμενους μετανάστες  40 χιλιόμετρα (25 μίλια) μακριά. Θα είναι επίσης σε θέση να πάρει μέχρι και 100 άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το πλοίο υποστήριξης μάχης, από την άλλη πλευρά, είναι εξοπλισμένο με ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και έχει την ικανότητα για τη νοσηλεία 250 ατόμων για δύο ημέρες. Η Γερμανίδα  υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα ότι είχε παραγγείλει τα δύο πλοία για τη μεταφορά στον Μεσόγειο το συντομότερο δυνατόν.
ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. προβάλλουν τον φόβο από τους τρομοκράτες μετανάστες για να δικαιολογήσουν τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα κρύβεται το ιμπεριαλιστικό συμφέρον που χτίζει τείχη για να αφήσει εκτός «του παραδείσου» των καπιταλιστικών μητροπόλεων, τα ποτάμια των απελπισμένων προσφύγων-μεταναστών που προκαλούν οι επεμβάσεις, οι εμφύλιοι πόλεμοι και η κτηνώδης ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση, ενώ παράλληλα προβάλλει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας για να επιτεθεί ξανά, αρπάζοντας τη μερίδα του λέοντος από την εκμετάλλευση λαών και του πλούτου τους. Το είδαμε να συμβαίνει στην Λιβύη (2011), όταν οι ορδές της Συμμαχίας των Ιμπεριαλιστών με μπροστάρη το ΝΑΤΟ και τις ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις που βομβάρδιζαν εκ του ασφαλούς μια χώρα χωρίς αεράμυνα, συνδράμοντας ακραίους μουσουλμάνους –την ίδια την Αλ Κάϊντα- για να ρίξουν το καθεστώς Καντάφι, ανατρέποντας ουσιαστικά τις συμφωνίες με την Κίνα, διεκδικώντας υπόγειο πλούτο και την ανοικοδόμηση της χώρας για τις πολυεθνικές τους.
Παράλληλα με τους βομβαρδισμούς οι στόλοι «των απελευθερωτών» του ΝΑΤΟ όρθωναν ατσάλινα τείχη στους μετανάστες, πνίγοντας τους κατά χιλιάδες στα σκοτεινά νερά της Μεσογείου.
Τώρα ζούμε ξανά το δράμα των λαών που θαλασσοπνίγονται μπροστά στα τείχη της Ευρώπης Φρούριο, ενώ η Ε.Ε. των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών αποφασίζει την λήψη στρατιωτικών μέτρων και το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να δικαιολογήσει ξανά το δολοφονικό του ρόλο. Τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας έχουν ξανά απασφαλίσει, οι στρατοί της Δύσης στοχοποιούν τις ασύμμετρες απειλές παίζοντας το ίδιο παραμύθι: «τρομοκρατία=μετανάστες»!
Η Βρετανία πρότεινε να διαθέσει πολεμικά πλοία και ελικόπτερα για να βοηθήσει τους Ευρωπαίους να συγκρατήσουν τη ροή των μεταναστών που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. “Όπως πάντα, η Βρετανία θα παράσχει τη βοήθειά της”, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με αφορμή το νέο, πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε την Κυριακή στη Μεσόγειο και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 800 ανθρώπους. «Θα προσφέρω το HMS Bulwark”, ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία του βρετανικού Ναυτικού, “τρία ελικόπτερα και άλλα δύο περιπολικά σκάφη”, πρόσθεσε. Αυτό όμως “συνεπάγεται ότι οι άνθρωποι τους οποίους θα περισυλλέξουμε ή με τους οποίους θα ασχοληθούμε, θα μεταφερθούν στην κοντινότερη ασφαλή χώρα, πιθανότατα στην Ιταλία και ότι δεν θα μπορούν να ζητήσουν αμέσως άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο”, διευκρίνισε ο Κάμερον.
Το Βέλγιο δήλωσε έτοιμο να συμβάλει εντάσσοντας το πλοίο διοίκησης και επιμελητειακής υποστήριξης στην επιχείρηση “Τρίτων” ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να σταλεί και άλλου είδους βοήθεια.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η χώρα του θα συμβάλει, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέσα που θα διαθέσει. Πρέπει “να ενισχύσουμε την παρουσία της Ευρώπης στη θάλασσα αλλά και στην επιτήρηση”, σημείωσε, προσθέτοντας: “Αναμένεται να ληφθεί μια απόφαση για σημαντική ενίσχυση των μέσων και σε κάθε περίπτωση (…) η Γαλλία θα συμβάλει”. Ο πρόεδρος Ολάντ εκτίμησε ωστόσο ότι για να μπει ένα τέλος στο δράμα των μεταναστών θα έπρεπε κυρίως “να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος” στη Λιβύη, μια δήλωση που στρέφεται εναντίον του προκατόχου του, του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί. “Εάν ο κόσμος παραμείνει αδιάφορος σε όσα συμβαίνουν στη Λιβύη, τότε, ακόμη και αν στείλουμε περισσότερα μέσα, αν εντείνουμε την παρακολούθηση, την παρουσία μας στη θάλασσα, τη συνεργασία μας, τον αγώνα μας εναντίον των τρομοκρατών, θα υπάρχει πάντα αυτή η φρικτή αιτία, δηλαδή το γεγονός ότι η χώρα αυτή δεν κυβερνάται πλέον, έχει βυθιστεί στο χάος”, συνέχισε. “Το θέμα είναι να μάθουμε πώς γίνεται, μετά από μια επέμβαση πριν από περίπου τρεισήμισι χρόνια, να μην υπήρξε καμία σκέψη για το τι θα έπρεπε να γίνει στη συνέχεια”, κατέληξε ο Ολάντ. Ο Νικολά Σαρκοζί είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο, μαζί με τον Ντέιβιντ Κάμερον, στη διεθνή επέμβαση στη Λιβύη, το 2011, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Φρανσουά Ολάντ κατηγορεί τον προκάτοχό του για τα “λάθη” που, όπως υποστηρίζει, έγιναν στην περίπτωση της Λιβύης.
Αυτά αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικεντρώνοντας την προσοχή του στην εσωτερική πολιτική σύγκρουση στη Γαλλία αποκρύπτοντας όμως δύο σημαντικές παραμέτρους: αφενός, ότι ο σοσιαλιστής Ολάντ ήταν αυτός που απαιτούσε επίθεση στην Συρία εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, διευκολύνοντας το έργο των φονιάδων του ISIS. Αφετέρου, η Γαλλία είναι ο μπροστάρης της ευρωπαϊκής ιμπεριαλιστικής παρουσίας στην Αφρική, γεγονός που μεταφράζεται και σε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Μάλι-Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά και σε απαίτηση επανάληψη τους στην Λιβύη. Κάτι που βεβαίως απαιτεί και η Ιταλία. Είναι οι δύο ευρωπαϊκές χώρες θυμίζουμε που είχαν πρωτοστατήσει στην επέμβαση του 2011!
Οι παραπάνω εξελίξεις είναι λογικό να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού, με τους εκεί μεγαλοδημοσιογράφους να διατυπώνουν ήδη την απαίτηση διεκδίκησης ρόλου σε NATO και ΗΠΑ. Ο Jim Hoagland, συντάκτης της Washington Post επισημαίνει σε ανάλυσή του ότι οι “νότιοι” της Ευρώπης είναι λογικό να ανησυχούν για το πρόβλημα της μετανάστευσης, γιατί αυτοί το ζουν και το αντιμετωπίζουν. Και επί της ουσίας καλεί τις ΗΠΑ να κατανοήσουν αυτές τις ανησυχίες και τους φόβους που όπως φαίνεται στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες αδυνατούν να καταλάβουν. Οι ΗΠΑ έχουν λόγους να το κάνουν. Όχι μόνο επειδή στα καραβάνια των μεταναστών “βλέπουν” τον κίνδυνο της τρομοκρατίας. Αλλά κι επειδή κατανοούν ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου όσο νοιώθουν τον κίνδυνο της μετανάστευσης να τους απειλεί δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να συνταχθούν με τα “θέλω” τους . Τα οποία έχουν να κάνουν με τη Ρωσία, τον Πούτιν και την Ουκρανία. Ο ιταλός αξιωματούχος που έχει εμπειρία στο NATO και τον οποίο επικαλείται ο συντάκτης της Washington Post στην ανάλυσή του τα λέει όλα με μια φράση: «Ο δικός μας εφιάλτης δεν είναι αν τα ρωσικά τανκς θα εισβάλλουν στην Ευρώπη. Ο πραγματικός μας εφιάλτης είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν μέσα στις μικρές λαστιχένιες βάρκες που φθάνουν μέχρι τις ακτές μας υπάρχουν και τρομοκράτες”.
Στην κατασκευή του φόβου για τις δυτικές κοινωνίες, όπου επίδικο είναι η «εθνική ενότητα» και η στράτευση του κόσμου της εργασίας, οι καθεστωτικοί μηχανισμοί και οι σκοποί παραμένουν αμετάβλητοι: «ο εχθρός», οι εργαζόμενοι δηλαδή, αλλάζει μόνο εθνικότητα και θρήσκευμα! Στόχος πάντα είναι να κρυφτεί ο πραγματικός λόγος της εξέγερσης του αμερικανικού λαού στη Βαλτιμόρη, των ευρωπαϊκών κινημάτων στη Μαδρίτη, στο Λονδίνο, στην Ελλάδα και στη Ρώμη, το κοινωνικό περιεχόμενο της Αραβικής Άνοιξης, με κοινό παρανομαστή την καπιταλιστική κρίση και τους νέους όρους εκμετάλλευσης-καταπίεσης των εργαζομένων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, για να κυριαρχήσει το κινέζικο μοντέλο εργασίας και παραγωγής υπεραξίας. Το ξαναμοίρασμα και ο έλεγχος του πλανητικού χωριού από την Νέα καπιταλιστικής ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων.
 Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  Η κυβέρνηση πρέπει να εξυπηρετήσει δύο ανάγκες: να κρατήσει τα προσχήματα μιας «ανθρωπιστικής προσέγγισης» του μεταναστευτικού ζητήματος και να συνοδοιπορήσει-υλοποιήσει τις κεντρικές επιλογές του ελληνικού και ευρωπαϊκού αστικού κόσμου.  Έτσι λοιπόν καταλήγει ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας σε δέσμη προτάσεων που ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει τον καιροσκοπισμό της αφού για μια ακόμη φορά ταυτίζεται με τους πλέον επιθετικούς στόχους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., προσφέρει τη χώρα ως βάση εφόρμησης των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ζητά περισσότερα χρήματα ώστε να επιτελέσει με επιτυχία το ρόλο που έχει αναλάβει διαφυλάττοντας την Ευρώπη Φρούριο
α) Αναβάθμιση των δομών διαχείρισης της μετανάστευσης και της έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο.
β) Στήριξη των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών που υποδέχονται έναν κύμα μεταναστών και προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες τους, με δίκαιη κατανομή των βαρών σε επίπεδο οικονομικής βοήθειας και φιλοξενίας.
γ) Ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Τζιχαντισμού.
Κεντρικό ρόλο σε όλα αυτά κατέχει το Πολεμικό Ναυτικό που όχι μόνο συμμετείχε στην επέμβαση την Λιβύη, αλλά και στο πόλεμο κατά των μεταναστών. 
Τα αριθμητικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά:
·         8000 ώρες περιπολίας έχουν συμπληρώσει από το περασμένο καλοκαίρι!
·         8 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν στις επιχειρήσεις. Αρχικά είχαν παραχωρηθεί (5) κανονιοφόροι από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο. Ουσιαστικά καταγράφεται η σημαντικότερη επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού.  
Σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης –ο πολιτικός υπεύθυνος της δολοφονίας μεταναστών στο Φαρμακονήσι σε επιχείρηση παράνομων επαναπροωθήσεων του Λιμενικού Σώματος- στην ημερίδα του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων, υπολογίζεται ότι το κόστος των περιπολιών είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ το δίμηνο.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι τόσο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και ο καθεστωτικός τύπος χρησιμοποιούν την ίδια προπαγάνδα σχετικά με «τους δουλέμπορους», για να δικαιολογήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των μεταναστών και την συνεργασία με τις ΗΠΑ.
 Σε άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο «Και το Πολεμικό Ναυτικό κατά των δουλεμπόρων¨(10.08.2014), του Γιάννη Σουλιώτη διαβάζουμε:
«Σε ενίσχυση της συνεργασίας με τις αμερικανικές αρχές δίωξης παράνομης μετανάστευσης προχωρούν ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό. Στο πλαίσιο αυτό, αξιωματικοί των δύο σωμάτων πραγματοποίησαν δεκαήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ και συναντήθηκαν με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (U.S. Department of Homeland Security). Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, με επικεφαλής τον διοικητή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Γιάννη Φραγκίσκο, επισκέφθηκαν την αεροπορική βάση Borinquen στο Πουέρτο Ρίκο και ενημερώθηκαν από Αμερικανούς συναδέλφους τους για τις επιχειρήσεις δίωξης παράνομης μετανάστευσης στη θαλάσσια περιοχή της Καραϊβικής. Ταυτόχρονα, καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι υπάρχει στενή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος με τον «σταθμάρχη» στην Αθήνα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Συνόρων (U.S Customs and Border Protection). Στόχος της συνεργασίας είναι, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος ατόμων που ταξιδεύουν από και προς τη Συρία για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες διασύνδεσής τους με την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» (ISIS)».
Εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Να Ανατραπούν οι συμφωνίες Δουβλίνου-Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", εγκλωβίζοντας ανθρώπους.
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Άμεση έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου