Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ο ΥΕΘΑ Καμμένος μοιράζει το Αιγαίο με τις ΗΠΑ και προσφέρει νησί για βάση στο ΝΑΤΟ

Ομιλία Καμμένου στο συνέδριο του Economist - Πρόταση για ΝΑΤΟϊκή βάση στο ΑιγαίοΗ εξωτερική πολιτική της πρώτης αριστερής κυβέρνησης διαφημίζεται ως φιλειρηνική, αλλά αποκαλύπτεται επικίνδυνα και εξαιρετικά φιλοπόλεμη, ενώ ξεπερνά στη χυδαιότητα της ταύτισης των ελληνικών αστικών συμφερόντων με τους ιμπεριαλιsτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ακόμη και τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο ηγέτης των ακροδεξιών ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένος φαίνεται ότι θεωρεί προνομιακό χώρο παρέμβασης του τα διάφορα Συνέδρια που προκαλούν το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού και αμερικανικού κεφαλαίου, για να διατυπώσει τις εξτρεμιστικές του προτάσεις.
Σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, θα καταθέσει πρόταση της Ελλάδας για τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο. Απαντώντας σε σχετική επ΄ αυτού ερώτηση, αργότερα, αποκάλυψε  ότι υπάρχει μελέτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που συνυπολογίζει τη βάση της Σούδας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: «δεν θέλω να πω το νησί (στο οποίο θα λειτουργήσει η βάση) τώρα». Επίσης,  υπογραμμίζοντας το υψηλότατο επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, «από τις καλύτερες στη Συμμαχία», ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, θα προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με την Αίγυπτο και σε συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα.
Στρατιωτικοί αναλυτές επιχειρώντας να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις του Π.Καμμένου, εκτιμούν ότι ο ΥΕΘΑ εν΄ όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ την ερχόμενη Τετάρτη επαναφέρει το θέμα της μεταστάθμευσης αμερικανικών uav’s στην Κρήτη ή στη Σούδα. Κάτι που οι ΗΠΑ έχουν θέσει ως αίτημα από το 2013, με τον πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να έχει αποφύγει να απαντήσει.  Άλλη εκδοχή ερμηνείας της δήλωσης είναι ότι ο ΥΕΘΑ θα προτείνει τη δημιουργία νέας βάσης σε νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου με κάποιους να σκέφτονται με βάση τη λογική την Κάρπαθο ,ή στην Ικαρία, με βάση τουλάχιστον όσα είπε στην ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας.
Στα παραπάνω να προσθέσουμε την ομιλία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στο 3ο ετήσιο συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου η ελληνική κυβέρνηση, το κράτος και οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν παρόν στον νέο γύρο τρομοκράτησης των λαών: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
Μας αποκαλύπτει λοιπόν ο Π.Καμμένος τι προκαλεί την αγωνία του ίδιου και του κόσμου που εκπροσωπεί: «Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Μαγκρέμπ και της Μέσης Ανατολής, αποτελεί ίσως τον κορυφαίο γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό κόμβο παγκοσμίως. Τα προτάγματα για ανεύρεση και αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και η διαμόρφωση του περιφερειακού συστήματος διαμετακόμισης ενέργειας, δημιουργούν επιπρόσθετες προκλήσεις ασφάλειας». ΑΟΖ λοιπόν, κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, δρόμοι ενέργειας και εμπορίου από τη μια μεριά, με την Ελλάδα να διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της και από την άλλη μεριά ο μπαμπούλας της τρομοκρατίας («Η τρομοκρατία παραμένει η σημαντικότερη απειλή της διεθνούς κοινότητας, καθώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς μετεξελίσσεται»), που στο όνομα της θα απαιτηθεί η υπακοή και η «εθνική ενότητα» του κόσμου της εργασίας, οι συμμαχίες με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και τους πραξικοπηματίες της Αιγύπτου, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η μετατροπή της νεολαίας  σε Μισθοφόρο Στρατιώτη και κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού!
Το τονίζει ξανά ο Π.Καμμένος: «Η Ελλάδα, με γεωγραφικά και κοινωνικοπολιτικά κριτήρια, αποτελεί την παρούσα χρονική περίοδο τον προμαχώνα της Ευρώπης προς αυτή την περιοχή, και ως τέτοια δύναται να διαδραματίσει κεντρικό και καταλυτικό ρόλο στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις». Και η αστική Ελλάδα θέλει να παίξει ρόλο. Και θα κάνει ότι απαιτείται. Η μοναδική μονομερής ενέργεια της κυβέρνησης έναντι «των Θεσμών» ήταν τα 500 εκατομμύρια δολάρια για τα παμπάλαια αμερικανικά αεροσκάφη ORION3, που κρίνονται απαραίτητα για τις επιχειρήσεις  στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να ακολουθήσει η πρόσληψη επιπλέον 1000 Μισθοφόρων Στρατιωτών (ΟΒΑ). Το φωνάζει ο Καμμένος από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: «Παρά τους σημερινούς οικονομικούς περιορισμούς, αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου ότι είμαστε ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης, η οποία μας υποχρεώνει να εργαστούμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες απειλές ασφάλειας».
Γιατί υπάρχει μια μαύρη κλωστή που συνδέει την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή με τον πόλεμο και τις επεμβάσεις. Άμυνα-ασφάλεια αλληλοσυνδεόνται, λέει ο Π.Καμμένος: «Οι σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις, τόσο μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όσο και στην περιφέρειά της, καταδεικνύουν ότι η έννοια της ασφάλειας δεν μπορεί να διαχωριστεί απολύτως μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής. Η αστάθεια, που εκτείνεται σήμερα από την Ουκρανία μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, που κυκλώνει την Ευρώπη, συνιστά μία απειλή για το εμπόριο, τις ενεργειακές οδούς, τον τουρισμό, την προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Αστάθεια, που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο με απρόβλεπτες συνέπειες στην εσωτερική ασφάλεια, την ασφάλεια δηλαδή των πολιτών, και κατ' επέκταση την τόσο απαραίτητη, για τους καιρούς μας, κοινωνική συνοχή». Και για αυτό απαιτούνται όπλα, νέα οργάνωση των στρατών, μισθοφόροι, συμμαχίες, συνεργασία με το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ και τους πραξικοπηματίες Στρατηγούς της Αιγύπτου, ακόμη και με την Ρωσία.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο πλαίσιο της πρόσφατης καμπάνιας μας ενάντια στις κοινές πολεμικές ασκήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ, ενημερώναμε τους συναδέλφους ότι:
«Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» ουσιαστικά εντάσσεται στους σχεδιασμούς εξυπηρέτησης των στρατηγικών συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. Πρώτος στόχος είναι η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης με Μνημόνια ή όχι. Ακολουθεί η ΑΟΖ, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και η αναβάθμιση του ρόλου της αστική τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο που προβάλλεται ως στρατηγικός στόχος.  Για αυτό τόσο ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, όσο ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς και ο ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος τονίζουν την γεωστρατηγική θέση της χώρας και το ρόλο που μπορεί να παίξει στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε Ουκρανία-Βαλκάνια-Μέση Ανατολή και Αφρική. Για αυτό διαπραγματεύονται με τις ΗΠΑ την αποστολή αμερικανικών UAV σε βάσεις στην Κρήτη και τη Πελοπόννησο, ώστε με πρόσχημα την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας να μετατρέψουν τη χώρα σε βάση εφόρμησης των νέων ιμπεριαλιστικών εκστρατειών. Για αυτό θέλουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και Ειδικές Δυνάμεις που θα προστατεύουν τις εξέδρες άντλησης του Λάτση και των πολυεθνικών, τα πλοία των εφοπλιστών-τα περισσότερα των οποίων έχουν σημαίες ευκαιρίας και μεταφέρουν λαθραία το πετρέλαιο των μουσουλμάνων φονιάδων του ISIS, να συμμετέχουν στον πόλεμο κατά των μεταναστών και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».
Στο πλαίσιο αυτό και αντιμετωπίζοντας το Αιγαίο ως «ελληνική λίμνη» ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανακοινώνει την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, που «ήταν πάντα Φίλοι» της ακροδεξιάς και της άρχουσας τάξης. Κανείς δεν ξεχνά τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ, όταν τέλη Μάρτη επισκέφτηκε τις ΗΠΑ, δημοσιοποιώντας ουσιαστικά τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εμπλακούν αμερικανικά μεγαθήρια του τομέα στις εξορύξεις ελληνικών υδρογονανθράκων και οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην προστασία των τέτοιων εγχειρημάτων: «Θα επιδιώξουμε να εμπλακούν στην εξόρυξη και αμερικανικές εταιρείες. Είτε επίσημα το αμερικανικό κράτος, είτε αμερικανικές εταιρείες, διότι είναι σημαντική η παρουσία των ΗΠΑ και για την ασφάλεια αυτών των επενδύσεων» έλεγε χαρακτηριστικά.
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Πρέπει τώρα να βγει από την απομόνωση, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια. 
Κρίσιμη κρίνεται η παρέμβαση του μέσα στον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ΘΕΜΑ: ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ !

    "ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΝΕΟΥΣ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ; Παραιτήθηκε Αρχιλοχίας από την Ελλάδα έγινε Στρατηγός του "γύρου" στην Αυστραλία !
    Παραιτήθηκε από τον στρατό ως Αρχιλοχίας μετανάστευσε στην Αυστραλία κι έγινε “στρατηγός” του “γύρου”!


    ΑΝΑΛΥΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    Μα ρε παιδιά, ακόμη να καταλάβεται ότι η Χώρα είτανε ανέκαθεν -ΤΗΝ ΚΑΝΑΝ- από το 1821 και μετά, Τζατζίκι (Σατζίκι), Σουβλάκι και Συρτάκι (τα 3 Σ.Σ.Σ.!) ! Και ποιός το έκανε αυτό ; Το Σαθρό Σκατατζίδικο Σὐστημα ! Αυτό το Σ.Σ.Σ. ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ αναδρομικά στο ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ! Γιαυτό μας παρουσιάζουν τον ... Τουρισμό ως ... Βιομηχανία ! Οσοι το ασπάζονται ΑΥΤΟ είναι κοινά λεγώμενα Διεφθαρμένοι και Διεστραμένοι τουλάχιστον στο Πνεύμα τους, ΕΙΝΑΙ ΣκοταδισττικοΣακατεμένοι με ΑντιΕπιστημονικότητα ! ΒΑΛΤΟΙ ! ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, Συνειδητά ή Ασυνείδητα, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ το ΙΔΙΟ ! ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ "ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ" ΤΩΝ ΘΕΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ! Γιαυτό βλέπουμαι ΠΑΝΤΟΥ στην Ευρώπη και εδώ στο άρθρο σας στην Αυστραλία τον Λοχία, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΩΣ "ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ" ΝΑΙ ! ΜΟΝΟ ΩΣ "ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ" !!!!! Αυτό στην Οικονομία λέγεται ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ δηλ. .... ΥΠΗΡΕΤΕΣ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ !! ΧΩΡΑ ΜΕ ... ΥΠῌΡΕΤΕΣ ! Και ΑΥΤΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ και στο ... "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" ... ΥΠΗΡΕΤΕΣ - Yes Man, Yes Lady I am Grecce bimbo!!!

    Σκληρή Κριτική αλλά ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Χθές, Σήμερα και του Αύριο (;;;;;) !!!!

    ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ !!!


    σημ.:Για αποφυγή παρεξηγήσεων !! Τόσο το Τζατζίκι όσο και το Σουβλάκι ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, διατροφικό είδος, το Συρτάκι ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ (βλ. Alexis Sorbas !!!!) ! Οσο αναφορά τα Γκαρσόνια, είμασταν και ΕΜΕΙΣ Γκαρσόνια, αλλά δεν γίναμαι ... "Γκαρσόνια" !!!!


    Φίλτατα


    Τα Παλιά Γκαρσόνια !

    ξανά σημ.:Το Φιλοδώρημα δώστε το σαυτούς που θέλουν να γίνουν ... Κυβερνητικά Γκαρσόνια της Χώρας ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Amis go home !

    2. Amis go home !!

    3. Amis go home !!!


    4. O.K. baby Kammenos ???? Pleace, or ... fck You for ever ! Bastards U.S.A. !


    My name is: Remember to 1967 and 1974

    ΑπάντησηΔιαγραφή