Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Εμφάνιση Κρούσματος Μηνιγγίτιδας σε στρατιώτη που υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τις βραδινές ώρες της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου 2015 ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ.Κ., ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο Αττικής, και ενώ βρισκόταν σε άδεια ορκωμοσίας, μετέβη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Μικροβιακή Μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Η κατάσταση του κρίνεται σταθερή.  Ο παραπάνω Στρατιώτης είναι της 2015 Α΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στις 27 Ιανουαρίου 2015.
Θυμίζουμε όμως ότι επίσης εντοπίστηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας την Τετάρτη 26 Μαρτίου 14 στον Στρατιώτη (ΠΖ) Β. Β., ο οποίος υπηρετούσε στην 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, ο οποίος διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού, εξανθημάτων στα άκρα και αυχενική δυσκαμψία.  Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Βακτηριακή Μηνιγγίτιδα και του χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Ο παραπάνω στρατευμένος οπλίτης ήταν της 2013 Δ΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στις 08 Ιουλίου 13 και μετά την κατάταξη του πραγματοποίησε το σύνολο των προβλεπομένων εμβολίων. Στη 2η ΜΑΛ υπηρετεί από τις 07 Αυγούστου 13.
Το θέμα είναι ότι η μηνιγγίτιδα πλήττει τις νεαρές ηλικίες, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει και θέσει ζήτημα απόλυτου σεβασμού στην υγιεινή. Κάτι που βεβαίως δεν συμβαίνει στις περισσότερες μονάδες, όπου εξαιτίας των περικοπών γίνεται μάχη για ένα πλαστικό ποτηράκι χλωρίνη, τα καθαριστικά λείπουν και συχνά οι συνάδελφοι φαντάροι είναι υποχρεωμένοι να τα βάζουν από την τσέπη τους.
Αυτές όμως είναι οι προτεραιότητες και της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και της στρατιωτικής ηγεσίας: Πανάκριβες Παρελάσεις για να επιβάλλουν «εθνική ομοψυχία», ασκήσεις με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ, συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Συγγνώμη «ανθρωπιστικές επεμβάσεις» γιατί πρόκειται για αριστερή κυβέρνηση…  
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι και να δώσουν συλλογικά τη μάχη για το σεβασμό των δικαιωμάτων τους, για την υγεία και αξιοπρέπεια μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου