Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ: Πυρομαχικά – δολοφόνοι σκότωσαν τα τρία παλικάρια – Παλαιότητα υλικού και κακή συντήρηση “δείχνει” η φονική έκρηξη

Πυρομαχικά – δολοφόνοι σκότωσαν τα τρία παλικάρια – Παλαιότητα υλικού και κακή συντήρηση “δείχνει” η φονική έκρηξη
Τεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης του 505 Τάγματος Πεζοναυτών και των περικοπών του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στις λειτουργικές δαπάνες,  για την κακή συντήρηση.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας αυξάνουν την πολεμική προετοιμασία-τις αποστολές εκτός συνόρων-πολλαπλασιάζουν τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά θυσιάζοντας την νεολαία στο βωμό του Αξιόμαχου και των τυχοδιωκτισμών τους. 
-Η ημερομηνία κατασκευής του φονικού βλήματος λέει πολλά
-Πυρομαχικά από τη δεκαετία του '80 χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση στο Βόλο
-“Έσπασε ο πυροσωλήνας” είπε ο τραυματίας υπολοχαγός 
-Ήταν όλοι έμπειροι πολύ δύσκολα θα έκαναν λάθος χειρισμό 
-Όλα δείχνουν ότι ο όλμος ή τα πυρομαχικά σκότωσαν τα τρία παλικάρια

Τρία φέρετρα καλυμμένα με την Ελληνική σημαία θα παραλάβουν τρεις χαροκαμένες οικογένειες που δεν θα ξανασφίξουν στην αγκαλιά τους τα τρία παλικάρια.
Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά. Το γιατί στο στόμα όλων δυστυχώς φαίνεται ότι προς το παρόν έχει μια μόνο τραγική απάντηση.
"Έσπασε ο πυροσωλήνας" είπε ο τραυματίας υπολοχαγός
Όπως συνηθίζεται στις ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού έγινε χρήση παλαιών πυρομαχικών για ... να αδειάζουν οι αποθήκες από τα παλιά...


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert (διαβάστε εδώ την είδηση αναλυτικά) το βλήμα του όλμου που χρησιμοποιήθηκε χθες από το στοιχείο είχε ημερομηνία κατασκευής τον Οκτώβριο του 1984.Είχε δηλαδή την ηλικία των χειριστών του!


Βλήμα κατασκευής 1984 χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση



Παράλληλα όπως φέρεται ότι ψέλλισε ο άτυχος ανθυπολοχαγός που ευτυχώς όλα δείχνουν ότι έχει σταθεροποιηθεί και πλέον δείχνει να έχει αποφύγει τον κίνδυνο “έσπασε ο πυροσωλήνας, δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε”.
Φαίνεται ότι ο πυροσωλήνας παρουσίασε πρόβλημα, όταν το βλήμα μπήκε στον όλμο ίσως “κόλλησε” και έγινε η έκρηξη... 
Ένα παλιό υλικό, ημέρα με αυξημένη υγρασία, ένα βλήμα που μπορεί να είχε “πάρει” υγρασία ή να μην είχε συντηρηθεί σωστά, σε συνδυασμό με κάποιο πρόβλημα στον πυροσωλήνα ίσως έφεραν τον θάνατο.

Όπως αναφέρει το Onalert το στοιχείο του όλμου ήταν... ελληνική πατέντα. Ο σωλήνας ήταν κατασκευασμένος από την ΕΒΟ, άλλα μέρη του παραπέμπουν σε παλιότερη αμερικανική κατασκευή... Η έρευνα θα δείξει.


Όλα δείχνουν ότι το βλήμα δεν βγήκε ποτέ από τον όλμο, “έσκασε” μέσα στον πυροδοτικό σωλήνα μερικά μόλις εκατοστά από τους χειριστές και μαζί με τον πυροσωλήνα μετέτρεψαν σε κόλαση το τοπίο. 


Οι νεκροί της φονικής έκρηξης



Λοχίας Αναστάσιος Μεζάλας, 34 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από Αθήνα, παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους 9 μηνών

Λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης, 33 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών
Οπλίτης Φώτης Ανδρικόπουλος, 19 χρονών, με καταγωγή από την Αχαΐα, ο οποίος και επρόκειτο να απολυθεί στις 20 Οκτωβρίου

Από ένα θαύμα, ίσως γιατί στεκόταν μερικά βήματα πιο πέρα, διασώθηκε βαριά τραυματισμένος ο υπολοχαγός.
Τώρα μαζεύουμε νεκρούς και κομματιασμένους συναδέλφους από τo πεδίo βολής.
Τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα. Φτάνει πια ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ.
Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται με αυτό το τεράστιο έγκλημα. 
Θέλουν να συνηθίσουμε στο θάνατο, να αποδεχθούμε την καταστροφή των ζωών μας. Η νεολαία δε θα γίνει τροφή για τα κανόνια τους! Δεν αποδεχόμαστε το Αξιόμαχο του στρατού ως βωμό για τη θυσία της νέας γενιάς. Για αυτό εξάλλου ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός επιχειρεί να εξαφανίσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, να πατάξουν τα κοινωνικά κινήματα και την λαϊκή αμφισβήτηση.
Για αυτό στις 23/10 δικάζουν την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Όμως δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Με μαζικό κίνημα, Μέσα και Έξω από το στρατό, να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και της αιματοβαμμένης στρατιωτικής ηγεσίας! Να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα, την κρατική βαρβαρότητα και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης και του κόσμου του πλούτου, των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.  
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών συναδέλφων. 
Με τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και φασισμό Τιμάμε τη Μνήμη τους.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και για τον κόσμο των πλουσίων
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ ΛΟΓΩ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή