Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Καταγγελίες σοκ για την τραγωδία με τον όλμο! Αλλάζουν δεδομέναΤρομερή αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων και πολιτών για το Φόνο των τριών Πεζοναυτών στην άσκηση στο Βόλο αλλά και η απαίτηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να Απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Άξιο προσοχής το γεγονός ότι ενώ τόσο το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όσο και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ βρίσκονται αποκλεισμένοι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά τα ζητήματα που έχουμε θέσει τόσο για τους όρους διεξαγωγής των ασκήσεων όσο και συνολικότερα για το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων απασχολούν τα πάνελ των καλεσμένων. Των οποίων συχνά οι απαντήσεις ούτε νηφάλιες είναι ούτε αντιστοιχούν στο δράμα που βιώνουν οι οικογένειες, οι φίλοι και οι συνάδελφοι των τριών παλικαριών.
Έχει σημασία να δούμε το πως παρουσιάστηκαν οι νέες αποκαλύψεις μας από δύο σημαντικά μέσα που αναφέρονται στο χώρο της άμυνας, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που αναπαράγουν απλώς την καθεστωτική προπαγάνδα.
Το onalert.gr παρουσιάζει ανάρτηση στην οποία γίνεται λόγος στα:
"Τρία σημαντικά ερωτήματα θέτουν προς την ηγεσία του ΓΕΣ για την τραγωδία στο πεδίο βολής Γλαφυρών οι άνθρωποι του Δικτύου Σπάρτακος".
Ακόμη πιο αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι το armynews.gr που σε ανάρτηση του αναφέρει:

"Καταγγελίες σοκ για την τραγωδία με τον όλμο! Αλλάζουν δεδομένα

  Καταγγελίες που φέρνουν τα πάνω κάτω για την τραγωδία στο πεδίο βολής της Μαγνησίας με τους τρεις νεκρούς πεζοναύτες κάνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.
Με ανακοίνωσή του θέτει τρία θέματα στον Α/ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά.
Συγκεκριμένα γράφουν:
Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε κατά μέρος τις άθλιες διαρροές των Επιτελείων και του ΥΠΕΘΑ που έφτασαν στο χείριστο επίπεδο απανθρωπιάς προκειμένου να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για το φονικό στο Βόλο, θέτοντας ζήτημα ανθρώπινου λάθους. Μάλιστα έκαναν λόγο για μοιραίο 13ο βλήμα όλμου που μπήκε στο όπλο ενώ δεν είχε εκτοξευτεί το προηγούμενο, λόγω του στρες της άσκησης με τα διαδοχικά πυρά. Εμείς ΑΓΕΣ Αντιστράτηγε Μανωλά θέλουμε να σας θέσουμε τρία απλά ερωτήματα, γνωρίζοντας ότι οι υπηρεσίες σας αναζητούν απαντήσεις:
1.       Τι ειδικότητα είχε ο άτυχος 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος; Ήταν ολμιστής; Αν όχι, είχε περάσει ειδική εκπαίδευση για την χρήση αυτού του φονικού όπλου, όπως κατέληξε για τον ίδιο και τους συναδέλφους του;
2.       Ο Φώτης Ανδρικόπουλος είχε αιτηθεί επανειλημμένα αδείας και δεν του χορηγούνταν; Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων Πεζοναυτών αλλά και πολιτών, ο Φώτης που σε 15 μέρες απολύονταν, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις  ζήτησε άδεια και του την αρνήθηκαν.
Όταν επέστρεψε από την απόσπαση του στα ΚΑΑΥ στο Μαλάκι, έξω από το Βόλο, του είπαν όχι και τον έστειλαν στην άσκηση Απόβασης, αλλά και μετά το πέρας αυτής, όταν αιτήθηκε ξανά, του την αρνήθηκαν για να συμμετάσχει στη φονική άσκηση στο Πεδίο Βολής στις Γλαφυρές Βόλου.
3.       Οι Πεζοναύτες συνάδελφοι των δολοφονημένων Γ.Ορφανίδη ΕΠΟΠ Λοχία 33 ετών, Αν.Μεζάλα ΕΠΟΠ Λοχία 34 ετών και Φώτη Ανδρικόπουλο Δεκανέα 19 ετών, αναφέρονται σε άσχημη συντήρηση των όπλων.
Μάλιστα, λίγο πριν αρχίσει η άσκηση οι στρατιώτες είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους αξιωματικούς ότι τα όπλα είναι «πολύ βρώμικα, γεμάτα πυρίτιδα».
Οι ενστάσεις τους δεν ελήφθησαν υπόψη…..
Η άσκηση έγινε κανονικά για χάρη του Αξιόμαχου, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα!
Ο ΑΓΕΣ Μανωλάς, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος αισθάνονται την αναγκαιότητα να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα;

Έχουν το δικαίωμα να αρνούνται ξεκάθαρες απαντήσεις στις οικογένειες που ο Στρατός βούλιαξε στο πένθος;".
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com  

1 σχόλιο:

  1. 19 χρονών παιδί πόση εμπειρία θα είχε με του όλμους? Σίγουρα ήταν πρώτη ή η δεύτερη φορά που έκανε χρήση αυτού του πολύ επικίνδυνου όπλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή