Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ


ImageΗ ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που παρουσίασε επιστολή χαμηλόβαθμου στελέχους που εξέφρασε την οργή και αγανάκτηση που επικρατεί σε ΕΠ.ΟΠ.-Υπαξιωματικούς για τις τρομερές αδικίες στο νέο Μισθολόγιο των στρατιωτικών, που πρότειναν οι ανώτατοι Επιτελικοί Αξιωματικοί και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και αποδέχτηκε όμως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Γρήγορα ακολοήθησσαν νέες παρεμβάσεις:    
Γράφει ο Παναγιώτης Καράμπελας Σμηναγός ε.α.
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά εκείνοι που για χρόνια εννοούν να συντηρούν μέτωπο υποβάθμισης του ρόλου, της προσφοράς, του επιστημονικού επιπέδου ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και ιεραρχικής εξέλιξης των αποφοίτων των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να το σχηματοποιήσουν και μέσα από τους πίνακες του Μισθολογίου, που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, πειθόμενος στις εισηγήσεις τους, διαβίβασε στο Υπουργείο Οικονομικών, για σύνταξη σχετικού νόμου.

Ίσως τα όσα εισηγήθηκαν οι ¨υψηλοί¨ εισηγητές των ΕΔ – και οι αντίστοιχοι για ΕΛ.ΑΣ, ΠΣ και ΛΣ - σχετικά με τη πρόταση για νέο Μισθολόγιο Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας, ο κ. Υπουργός να θεώρησε ότι τούτο δίνει λύσεις και ανταποκρίνεται στο περί δικαίου αίσθημα όλων των στελεχών των ΕΔ και των σωμάτων ασφαλείας.
Ωστόσο, για να επιτευχθεί κάποτε τούτο, από το 2008 όλα τα Επιτελεία είχαν καταλήξει σε μια αντικειμενική και δίκαιη βάση για τα κατά καιρούς συντασσόμενα μισθολόγια Στρατιωτικών. Ως βάση-ακρογωνιαίο λίθο, συμφώνησαν να υπάρχει πάντα η γραμμική ανάπτυξη των συντελεστών, ήτοι ίσα βήματα των βασικών μισθών, ανά βαθμό. Τούτο είχε αποτυπωθεί και σε σχέδιο μισθολογίου, που είχε συνταχθεί από τις τότε Ενώσεις Αποστράτων, είχε εγκριθεί από τις ηγεσίες των ΕΔ, αλλά και από τον τότε ΥΕΘΑ, ώστε όταν τα δημοσιονομικά το επέτρεπαν, θα εφαρμοζόταν, κάτι που οι υψηλές θεωρίες περί ήπιας προσαρμογής της οικονομίας μας δεν το επέτρεψαν, αλλά μας οδήγησαν τελικά στον Ν. 4093/12!! 


Ωστόσο, οι νέες σκέψεις για μια διαφορετική φιλοσοφία μισθολογίου με κλιμάκια, με μισθολόγιο ανά προέλευση και με ¨επέκταση¨ του ενεργού βίου των στρατιωτικών, δεν έχουν πουθενά τη σχετική ένδειξη για ουσιαστική αντίστοιχη δίκαιη οικονομική αντιμετώπιση των στρατιωτικών, των διαφόρων προελεύσεων, πλέον.

Είναι προκλητικές οι διαφορές εισαγωγής, καταληκτικής εξέλιξης και μισθολογικής μεταχείρισης μεταξύ των διαφόρων προελεύσεων. Παντελώς ανισομερείς και έντονα άδικες, ιδιαίτερα μεταξύ προελεύσεως ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, καθότι οι υπόψη εισηγητές, μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το επίπεδο εκπαίδευσης των εξ ΑΣΣΥ προελεύσεως αποφοίτων ανήκει στην Ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης, πρώην ΤΕΙ, με άλλα λόγια. 

Κύριε Υπουργέ, στο Δημόσιο οι διαφορές αυτές έχουν κάποια λογική συνάφεια και δικαιοσύνη. Βέβαια, ομολογείτε ότι ¨οι αποδοχές των Στρατιωτικών καθορίζονται μονομερώς από το Υπουργείο Οικονομικών με ειδικές διατάξεις, εν αντιθέσει με λοιπές κατηγορίες του δημοσίου, των οποίων οι αποδοχές καθορίζονται, αφού ληφθούν υπόψη και προτάσεις των φορέων τους¨!! Αλήθεια, οι Στρατιωτικοί δεν πρέπει να εκπροσωπούνται από κάποιους φορείς; Οι Ενώσεις, οι διάφοροι Σύλλογοι δεν θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν και τους ε.ε., έστω και κατά προέλευση; Ποιος άλλος θα καταθέσει και τις δικές τους απόψεις, αφού οι αποδεκτοί εισηγητές σας, ποτέ δεν άκουσαν τους ίδιους ή τους εκπροσώπους τους συλλογικούς φορείς, ώστε να ενημερωθούν για τις απόψεις-προτάσεις τους; Το αποτέλεσμα είναι ανάγλυφο και στο μισθολόγιο που προωθήσατε, κ. Υπουργέ! Δίδεται η εντύπωση περί ενός Μισθολογίου ¨Πατρικίων¨!!

Μόνο στις ΕΔ, κ. Υπουργέ επικρατεί ανισομερής και περίεργη ανά βαθμό κατανομή των μισθολογικών διαστρωματώσεων. Ίσως το ¨αποφασίζω και διατάσσω¨ να το θεωρούν κάποιοι θέσφατο. Κάποτε… ίσως. Όχι και σήμερα, όταν υποτίθεται ότι η Πολιτεία είναι παρούσα και φροντίζει για τη δημοκρατική νομιμότητα.
Κύριε Υπουργέ, θεωρείται απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση της ισομερούς διαφοράς μεταξύ των μισθών κάθε προέλευσης, της γραμμικής διαφοράς μεταξύ του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών – απόλυτο κενό στους κάτω του Ασμχου βαθμούς – της επέκτασης και αναλογικής διάρθρωσης του επιδόματος Θέσης Ευθύνης και πέραν του βαθμού του Σμηνάρχου, δεδομένου ότι με τις σημερινές εξελίξεις ακόμη και Υποσμηναγοί αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης. 


Δεν θα επιχειρήσω να αναφερθώ σε ποσοστά, για κάθε περίπτωση μισθολογικών κλιμακίων και επιδομάτων. Αυτό είναι προφανέστατο. Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει!! Τόσο ¨αντικειμενικές¨ οι προτάσεις που σας υπέβαλλαν και προωθήσατε κ. Υπουργέ, αν και είναι βέβαιο ότι δεν ήταν στις προθέσεις σας να αδικήσετε τη συντριπτική μάζα των στρατιωτικών! Μην σας διαφεύγει ότι το τεράστιο και ουσιαστικό βάρος του πραγματικού έργου των ΕΔ, ανέκαθεν το φέρουν οι από το βαθμό του Σμηνάρχου και κάτω – ανεξαρτήτως προέλευσης – ιδιαίτερα δε οι Υπαξιωματικοί, η ραχοκοκαλιά, όπως με περισσή υποκρισία τους αποκαλούν οι εκάστοτε ηγεσίες, αλλά τους ξεχνούν στην ανταπόδοση μερίσματος, κάθε μορφής, όταν πρέπει. Καλή ώρα και στην προκειμένη περίπτωση!! 

Κύριε Υπουργέ, η παρέμβασή σας είναι αναγκαία και άμεση, πριν επισημοποιηθεί με νόμο η προφανής εύνοια για τους προερχόμενους από ΑΣΕΙ και ιδιαίτερα τους ανώτατους, οι οποίοι όντως και κάκιστα υπέστησαν τα τελευταία χρόνια τις μεγαλύτερες και πιο άδικες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Είναι, όμως, παράλογο να δίνεται η αίσθηση ότι είναι ευκαιρία να πάρουν τη ¨ρεβάνς¨ από συναδέλφους, οι οποίοι πάντοτε τους εκτιμούν, τους τιμούν ανάλογα και λειτουργούν συνειδητά στο πλαίσιο των διαταγών που εκδίδουν, αλλά σε τίποτα αυτοί δεν συνετέλεσαν για αυτή την καταδικαστέα και απόλυτα άδικη μεταχείρισή τους. Ας ελπίσουμε ότι θα αποκατασταθούμε όλοι ανάλογα για τις αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, μετά την γνωστή απόφαση του ΣτΕ. 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ImageΑντιδράσεις μεταξύ των στρατιωτικών έχουν προκαλέσει οι προτάσεις του ΥΠΕΘΑ για τις αυξήσεις που πρόκειται να τους δοθούν με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ.
Ουσιαστικά τα χαμηλότερα στελέχη διαπιστώνουν μια τεράστια αδικία και αντιπροτείνουν την εφαρμογή του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Εμείς, ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρούμε υποχρέωση μας τη δημοσίευση των απόψεων ανθρώπων που μοιραζόμαστε την καθημερινότητα των στρατοπέδων.

Όμως θεωρούμε εξαιρετικά ταπεινά και αντικοινωνικά τα κριτήρια της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε ότι το βαθύ κράτος –δικαστές, αστυνομικοί, στρατιωτικοί κλπ.- πρέπει να πάρουν αύξηση. Ουσιαστικά δικαιολογώντας οι δικαστές τις τεράστιες αποδοχές που αποφάσισαν για τον εαυτό τους, ενώ αποδέχονται τον εργασιακό μεσαίωνα για τον κόσμο της εργασίας,  συμβάλουν στην επιβολή του με την αυταρχική τους σύμπραξη στην κυβερνητική πολιτική και κρατώντας αυτή την ενδεικτικά κατάφωρα άδικη στάση απέναντι στον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών. 
Και είναι πολύ επικίνδυνη απόφαση γιατί αποδεικνύει ότι στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζονται ως Πραιτοριανοί του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης, ενώ εκδηλώνεται σαφή απόπειρα εξαγοράς τους από το αστικό κατεστημένο, για να τους χρησιμοποιήσει εντός και εκτός συνόρων ως δύναμη επιβολής των συμφερόντων του.  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑΣ

Πρόταση Μισθών από το ΥΠΕΘΑ. 
Ευνοούν τα γένια τους οι οικονομικοί ΑΝΏΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΏΤΑΤΟΙ ΑΞΚΟΙ του ΥΠΕΘΑ που πρότειναν το ΝΕΟ μισθολόγιο (δείτε σχετικό link και πίνακες) στο υπουργείο Οικονομικών. 
Δίνει αύξηση 200%  σε απόφοιτους ΑΕΙ (ΣΣΕ , ΣΣΑΣ, ΙΚΑΡΩΝ κτλ.) και μοιράζει κάτι ψίχουλα στους υπόλοιπους Απόφοιτους ΤΕΙ και ΕΠΟΠ , ΕΜΘ κτλ χωρίς καμία διαφορά.
Όλοι γι' αυτόν είναι ίδιοι ΤΕΙ, Λυκείου, Δημοτικού κτλ. Να ισχύει το δίκαιο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων με τις λογικές διαφορές μεταξύ των απόφοιτων ΑΕΙ, ΤΕΙ , ΛΥΚΕΙΟΥ κτλ γιατί το μισθολόγια του ΥΠΕΘΑ ευνοεί μόνο τους αποφοίτους ΣΣΕ, ΙΙΚΑΡΩΝ, ΣΣΑΣ κτλ.
Διαφορά στο μισθό πρέπει να υπάρχει αλλά παντού σε όλους τους βαθμούς και προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω. 
Δείτε πρόταση μισθών:
Αυτός που την υπέβαλε είναι κατά των παραγωγικών σχολών ΣΤΥΑ, ΣΜΥ κτλ τα ισοπεδώνει όλα πλην την πάρτυ του (ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ). Δεν βάζει διαφορά μεταξύ Απόφοιτων ΤΕΙ και ΕΠΟΠ-ΕΜΘ όπως βάζει μεταξύ σε ΑΕΙ(ΣΣΕ-ΣΣΑΣ κτλ) και ΤΕΙ(ΣΤΥΑ,ΣΜΥ κτλ) 1000 ευρώ. Απόφοιτοι ΑΕΙ (ΣΣΕ, ΣΣΑΣ, ΙΚΑΡΩΝ κτλ): 3800 
Απόφοιτοι ΤΕΙ (ΣΜΥ, ΣΤΥΑ κτλ): 2800(1000 διαφορά ΑΕΙ)
ΕΠΟΠ ΕΜΘ: 2500 (300 διαφορά από ΤΕΙ)
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ: http://www.onalert.gr/stories/olo-to-misthologio-tou-ypetha-sto-oikonomikon-ti-grafei-o-avramopoulos
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου