Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ

Η ανάγκη ελέγχου της πληροφόρησης-ενημέρωσης σχετικά με τις πολεμικές αναμετρήσεις και το συνολικό εύρος της προπαγάνδας,  είναι όχι μόνο σημαντική, αλλά εξίσου σοβαρή παράμετρος.  Αυτό που ήταν πάντα γνωστό για τους στρατοκράτες έγινε δόγμα μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ, όπου η τηλεοπτική καταγραφή των εγκλημάτων του αμερικανικού στρατού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος. Αποτελώντας αδιαπραγμάτευτη συνιστώσα των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας των προληπτικών πολέμων και των ασύμμετρων απειλών του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, όπως ονομάζει ο αστικός κόσμος τον παγκοσμιοποιημένο πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας  
Την πλήρη εφαρμογή όλων αυτών οι ιμπεριαλιστές επιβάλλουν ιδιαίτερα από το 1991 και μετά, με τους βρώμικους πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων από τον Περσικό Κόλπο έως της Γιουγκοσλαβία και από την Αφρική έως τον Καύκασο. Πλέον ο ενσωματωμένος δημοσιογράφος είναι ο κανόνας και παράλληλα την ενημέρωση εκ μέρους των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων αναλαμβάνουν ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη. Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που επιμένουν να υπηρετούν την αλήθεια συναντούν το θάνατο, συχνά λαβωμένοι από τα πυρά των ίδιων των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων.

Η ελληνική άρχουσα τάξη όχι μόνο παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλες αυτές τις επεμβάσεις, αλλά αναλαμβάνει ρόλο και στην κάθε είδους προετοιμασία των Νατοϊκών στρατευμάτων, τόσο την καθαρά πολεμική, όσο και τη προπαγανδιστική. Στο Κιλκίς λειτουργεί το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ)  που ιδρύθηκε το 1998 και υπάγεται οργανικά στο ΓΕΕΘΑ. Εκπαιδεύει «παρατηρητές» που μετέχουν στις «ειρηνευτικές» αποστολές του ΟΗΕ, του ΟΑΣΕ, άλλων διακρατικών ιμπεριαλιστικών ενώσεων, αποτελώντας ένα από τα 26 διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Εκπαίδευσης τέτοιων επιχειρήσεων.
Μάλιστα, στις 22/9 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Πολυεθνικό Σχολείο Εκπροσώπων Τύπου για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, στις εγκαταστάσεις του  (ΠΚΕΕΥΕ). Σχολείο που περιλαμβάνει και συμμετοχή στην άσκηση «NORTHERN MESSENGER», για τη διοχέτευση της νατοϊκής προπαγάνδας σε μια ζώνη επιχειρήσεων. Το εν λόγω σχολείο είναι διάρκειας 2 εβδομάδων (ως τις 3 Οκτώβρη) και συμμετέχουν 30 σπουδαστές, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «καθώς και ιδιώτες της Ελλάδας και άλλων χωρών», όπως ειπώθηκε επισήμως.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το σχολείο σκοπό έχει την «παροχή των απαιτούμενων γνώσεων στους σπουδαστές σχετικά με την πολιτική δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ, τις ευθύνες, αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Αξιωματικού Εκπροσώπου Τύπου (ΑΕΤ)». «Κατά τη διάρκειά του, οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν τόσο θεωρητικά αντικείμενα, όπου θα αναπτυχθούν λεπτομερώς βασικά θέματα που αφορούν την ενημέρωση κοινού, όσο και θα ασχοληθούν με πρακτική εφαρμογή αυτών (συνεντεύξεις, συνεντεύξεις Τύπου κ.ά.), ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην άσκηση "NORTHERN MESSENGER", όπου θα ασχοληθούν έμπρακτα με την οργάνωση ενός γραφείου ενημέρωσης κοινού, σε μια περιοχή επιχειρήσεων».
Συγκεκριμένα, στα «Αντικείμενα Εκπαιδεύσεως» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: «Η πολιτική του ΝΑΤΟ για την Εκπροσώπηση Τύπου. Χρήσιμες ικανότητες ενός Αξιωματικού Εκπροσώπου Τύπου. Εμπειρίες ΑΕΤ από αποστολές. Ενέργειες σε Ανακοίνωση Τύπου. Κατανόηση των ΜΜΕ. Ομαδικές εργασίες και άσκηση πάνω στα διδαχθέντα αντικείμενα. Εκπαίδευση Συνέντευξης» κ.ά. Όλα προσανατολισμένα στην προετοιμασία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για αναπαραγωγή της Νατοϊκής προπαγάνδας.
Όλα τα παραπάνω αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά ότι η πρόσδεση του ελληνικού στρατού στο ΝΑΤΟ είναι οργανική και πολυδιάστατη. Η πάλη ενάντια στον πόλεμο είναι αλληλένδετη με την πάλη ενάντια στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, την κυβέρνηση και τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της, εντός και εκτός συνόρων.  Κάνοντας όμως ακόμα μεγαλύτερη  την απαίτηση για ενίσχυση του αγώνα μέσα και έξω από τον στρατό, ενάντια στις επεμβάσεις, την πρόσληψη μισθοφόρων και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τη διάλυση του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

5 σχόλια:

  1. Kαι πριν απο την πτωση του Παραπετασματος, η προπαγανδα και ο ελεγχος της πληροφοριας ηταν βασικοι αξονες κοινωνικου και πολιτικου ελεγχου συνοχης των χωρων του ανατολικου μπλοκ. Τωρα απλα κατερρευσε ο κομμουνισμος και εχετε «ξεχασει» την αριστερη ιμπεριαλιστικη τακτικη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπλέντερ τα έχει κάνει όλα. Πες μας τώρα και ότι φασιμός=κομμουνισμός, γιατί το αργείς;

      Διαγραφή
    2. Οι λαοι εζησαν το κομμουνιστικο σου ονειρο ως εφιαλτη. Καποιοι τον ζουν ακομα.

      Διαγραφή
    3. Κάνεις λάθος. Τον καπιταλισμό ζούμε όλοι είτε άνεργοι, εργαζόμενοι-συνταξιούχοι των 300 ευρώ, ανασφάλιστοι, μετανάστες, αλλά και ως εφοπλιστές, τραπεζίτες, καναλάρχες, off shore, εργολάβοι, έμποροι όπλων!
      Τι δεν καταλαβαίνεις...

      Διαγραφή
    4. Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι πως το κομμουνιστικο κρατος δεν ειναι ο επι γης παραδεισος. Κοινωνικες ανισοτητες υπαρχουν παντα και παντου, η αταξικη κοινωνια ειναι ουτοπια.
      Και για να επιστρεψουμε στην βαση του thread να ξαναπω πως η προπαγανδα και ο ελεγχος της πληροφοριας δεν ειναι συμπτωμα μιας συγκεκριμενης πολιτικης κοινωνιας ειτε αριστερης ειτε δεξιας ιδεολογιας.

      Διαγραφή