Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ"...

Tornado και Chinook έστειλαν οι Βρετανοί στην Κύπρο


Αεροσκάφη της RAF Tornado προσγειώθηκαν στην Κύπρο. Η Βρετανία μπαίνει ενεργά στο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει στόχο να υποστηρίξει τις προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες που είναι παγιδευμένοι στα βουνά του βόρειου Ιράκ. πηγή: Reuters


Τα αεροσκάφη θα πραγματοποιούν πτήσεις επιτήρησης . Επιπλέον ένας "μικρός αριθμός" ελικοπτέρων Chinook θα μπορούσαν να μετασταθμεύσουν για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις ρίψης εφοδίων είπε εκρπόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ περίπου 35.000 άνθρωποι είχαν καταφύγει στα βουνά στη Συρία και στο Κουρδιστάν τις τελευταίες τρεις ημέρες. 

Οι αναφορές λένε ότι οι περισσότεροι είναι «εξαντλημένοι, αφυδατωμένοι και πολλοί έχουν υποστεί ηλίαση ή θερμοπληξία». 
Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι χρειάζεται "σωτήρια βοήθεια", εκτιμώντας ότι περίπου 700.000 Yazidis είχαν εκτοπιστεί. 
Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές με στόχο τους τζιχαντιστές κοντά στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι ΗΠΑ εξατάζουν αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ

Image

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων για να προστατεύσουν τους πρόσφυγες Yazidi από την εγκληματική δράση των τζιχαντιστών.

Ο Benjamin J. Rhodes, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα πιθανότατα θα λάβει εισηγήσεις τις επόμενες μέρες σχετικά με το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης . 

Αλλά ο ίδιος έκανε διάκριση μεταξύ της χρήσης των αμερικανικών δυνάμεων για μια ανθρωπιστική αποστολή και τη χρήση των στρατευμάτων σε μάχη εναντίον μαχητών τουΙσλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. 

"Αυτό που έχει αποκλειστεί είναι η επιστροφή αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφος του Ιράκ,για “πόλεμο είπε ο Rhodes. 

Παραδέχτηκε ότι έτσι κι αλλιώς τα στρατεύματα στο Ιράκ θα αντιμετωπίσουν τους κινδύνους, ακόμη και αν βρεθούν εκεί για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες . 

Η τελική απόφαση θα ληφθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη,όταν θα τεθούν υπ΄ όψιν του Προέδρου οι εισηγήσεις των συμβούλων του.

1 σχόλιο:

  1. Με εκεινα και με τα αλλα των Αμερικανων,οπως και των Βρετανων......θελω να κανω και μια παρατηρηση Βλεπετε συχνα,πορειες στην Κυπρο,με αιτημα να απομακρυνθουν οι βετανικες βασεις; Αξιον αποριας,δεν ειναι; Και σας ρωτω,οχι για κανεναν αλλο λογο.Ειμαι γεννημα θρεμμα της Κυπρου.....κοντευω να γερασω,και ακομα χαρακτηριζουν τον κοσμο σε British και anti-british!!!
    Οχι το Ιρακ θα βομβαρδισουν,μεχρι ισοπεδωσης.......μα και εμας τους ιδιους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή