Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες Απήγαγε και Παρέδωσε Πολιτικό Πρόσφυγα στην Τουρκία του Ερντογάν-Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται!

H κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, με καθοριστικό τον ρόλο των Δένδια-Ρουπακιώτη, συνέβαλε στην απαγωγή του Πολιτικού Πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά από ελληνικές-τουρκικές-αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και την έκδοση του στην Τουρκία

Η κυβέρνηση Σαμαρά αποκάλυψε για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό τρομοκτρατικό της πρόσωπο, υλοποιώντας την συμφωνία Σαμαρά-Ερντογάν για την παράδοση με κάθε τρόπο Τούρκων-Κούρδων αγωνιστών που είχαν ζητήσει Πολιτικό Άσυλο στη χώρα μας, έχοντας διαφύγει του ανθρωποκυνηγητού ενός κράτους που προηγουμένως τους είχε συλλάβει, βασανίσει, κλείσει στα  απάνθρωπα λευκά κελιά και απειλήσει με εκτέλεση.

ΠΟΛΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΤΑΧΙΡ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Οι φωτογραφίες από Τουρκία που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει. Κάτι που ξεπερνά ακόμη και τις μετρημένες και σοβαρές αναλύσεις που τις τελευταίες ώρες επίσης δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Κάτι που ακόμη κι αν ο Ερντογάν κατορθώσει να “πνίξει” με τους τονους νερού που ρίχνουν τα κανονάκια και τα χημικά που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, δεν θα κατορθώσει να το “σκοτώσει”.

Η αναμέτρηση με την νεολαία του φαίνεται ότι μόλις άρχισε. Και ο δρόμος για να λυθούν οι διαφορές του ισλαμιστή πρωθυπουργού με την νέα γενιά δεν ξέρουμε αν θα ΄ναι μακρύς ή σύντομος. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα είναι επίπονος. Για τον Ερντογάν.


"Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα" φώναξαν 7.000 Γερμανοί

"Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα" φώναξαν περίπου 7.000 διαδηλωτές στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας σε μία συγκέντρωση κατά της πολιτικής λιτότητας.

Οι Τούρκοι Στρατιώτες προστάτευσαν διαδηλωτές από τους μανιασμένους Ματατζήδες ανοίγοντας πυρ.

Συγκρούσεις Αστυνομικών με τη φρουρά Στρατιωτικού νοσοκομείου στην Τουρκία

Απρόβλεπτες διαστάσεις για το κατεσημένο του Πολιτικού Ισλάμ λαμβάνει η κοινωνική εξέγερση στην Τουρκία. Εξέγερση που λαμβάνει χώρα έχοντας αφορμή την προστασία ενός πάρκου κόντρα στην επιχείρηση μετατροπής του σε Εμπορικό Κέντρο που ωστόσο θα πάρει τη μορφή ενός οθωμανικού στρατοπέδου που είχε οικοδομηθεί εκεί τον 19ο αιώνα και κατεδαφίστηκε στα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση αυτή, που έχει αποκτήσει τεράστια συμβολική σημασία και είναι αποφασισμένος να την ολοκληρώσει ό, τι και να γίνει.
Σύμφωνα με την αθρογραφία στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκαν έως και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και στρατιωτικής μονάδας. Συγκεκριμένα διαδηλωτές, κυνηγημένοι από αστυνομικούς, βρήκαν καταφύγιο σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους ακολουθήσουν με Αύρες και περιπολικά αλλά η στρατιωτική φρουρά, υπεύθυνη για την ασφάλεια του νοσοκομείου, τις εμπόδισε και μάλιστα έκανε χρήση όπλων για να απειλήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έριξαν χημικά στους στρατιώτες!  Λίγο αργότερα γιατροί από το στρατιωτικό νοσοκομείο μοίρασαν σε διαδηλωτές ιατρικές μάσκες για να προστατευθούν από τα διακρυγόνα! (πηγή kranos.gr)

Σε λαϊκή εξέγερση μετατρέπονται οι διαδηλώσεις στην Τουρκία











Η «δασκάλα του Κεμάλ» μιλά για τον φανατισμό και τη λογοκρισία

Η δασκάλα που δέχθηκε επίπληξη από γονέα και τη διευθύντρια του σχολείου στο οποίο εργάζεται, με την κατογορία ότι κάνει «ισλαμική προπαγάνδα» επειδή δίδαξε στην τάξη τον Κεμάλ του Μάνου Χατζιδάκι, απέστειλε προς δημοσίευση επιστολή της, στον συνεργάτη του Tvxs, Γιώργο Πήττα, στην οποία περιγράφει λεπτομερώς όσα συνέβησαν.

Τι συμβαίνει στην Τουρκία; Του Βαγγέλη Κεχριώτη

Παρασκευή 1 Ιουνίου. Το κέντρο της Πόλης απόψε ξαγρύπνησε. Οι επιθέσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα. Είναι η τέταρτη μέρα των διαδηλώσεων που τώρα πια εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Του Βαγγέλη Κεχριώτη

Εμάς αυτό που μας πληγώνει είναι ότι πλήττεται η εικόνα της Τουρκίας στο εξωτερικό, ότι δυσφημείτε η χώρα και ο Τουρισμός της. Να παταχθούν άμεσα οι ανώριμοι και ανεύθυνοι διαδηλωτές. Καλά δε τα λέμε Σαμαρά-Κεδίκογλου

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΙΣΩ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ



ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΠΟΣΑ
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
Για να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για εικόνες από τη βαρβαρότητα των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ΕΚΑΜ στην Ελλάδα, αλλά από τη βάρβαρη δράση της Τουρκικής Αστυνομίας.
Πόσο μοιάζουν όμως...
Πόσο μοιάζει όμως και ο αγωνιζόμενος λαός σε Ελλάδα και Τουρκία. Αυτός ο κόσμος της εργασίας που πρέπει να αγωνιστεί για τα κοινά του συμφέροντα, για την Ανατροπή των αντεργατικών και καταπιεστικών πολιτικών αλλά και των κυβερνήσεων σε Ελλάδα-Τουρκία.
Αναρωτιόμαστε:
Αυτοί είναι οι "άπλητοι-βάρβαροι" διαδηλωτές είναι επίσης οι εχθροί του ελληνικού λαού που θέλουν τα  νησιά μας, έχουν επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Τουρκία:"Αμείωτες" διαδηλώσεις - αμειωτη καταστολή "

η γεφυρα του Βοσπορου ειναι κλειστη για τους πεζους απο το 1970 , αλλά ποιός μπορεί να σταματήσει 100δες διαδηλωτές τώρα; 



Τουρκία:"Αμείωτες" διαδηλώσεις - αμειωτη καταστολή "

Λογοκρισία επιβάλλει το καθεστώς Εντοργαν σε site αντιπληροφόρησης ΄μεταξύ των οποίων και το instanbul.Indymedia.org και άλλα μέσα ενημέρωσης καθώς έχει κόψει την πρόσβαση σε αυτά,  ενω ταυτόχρονα τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν προβάλουν τα συγκλονιστικά γεγονότα που συμβαίνουν στην χώρα τους αλλά ασχολούνται με φασολάκια και αντικαπνιστικά σποτ.

occupygezi: Η Τουρκία εκρήγνυται…

Η Τουρκία, η χώρα πρότυπο του ΔΝΤ, με μισθό κάτω από 300 ευρώ (παρά το επίσημο 400), με χιλιάδες γυναίκες να δολοφονούνται για “λόγους τιμής” (αύξηση 1400% τα τελευταία δέκα χρόνια, αυτός είναι ο “εκσυγχρονισμός”), με την ασύλληπτη ακόμη για τα ελληνικά δεδομένα καταστολή ενάντια σε κάθε είδους αριστερά και γενικότερα πολιτική αντίδραση, επιτέλους ξεσπάει… Το γεγονός ότι η διαμαρτυρία ξεκίνησε από τη διεκδίκηση ελεύθερου δημόσιου χώρου δεν είναι τυχαίο. 

Συνδέεται με την ολοένα και μεγαλύτερη ταύτιση της κοινωνικής αναπαραγωγής με την καταστολή, με την αδυναμία διεκδίκησης μέσα στους χώρους εργασίας κτλ (όπως έγραψε κάποια στο twitter: Δεν πρόκειται μόνο για το πάρκο, είμαστε στο δρόμο για το νόμο για τις εκτρώσεις, για την απαγόρευση του ποτού, για τη φτώχεια και για τη σκατά-ζωή που ζούμε…). Ο κοινωνικό-πολιτικός χαρακτήρας του ξεσπάσματος είναι αντίστοιχος με αυτόν των κινημάτων Αγανακτισμένων, το (μη-)αίτημα για περισσότερη δημοκρατία και “ελευθερία” είναι αυτό που εκφράζει τα πλήθη που συρρέουν:

Τα πήραν στο κρανίο και οι στρατιωτικοί με τα αγήματα-ρουσφέτια του στρατού σε κάθε δήμαρχο!


Το κακό έχει παραγίνει. Δε φτάνει το ατελείωτο τρέξιμο κάθε  μέρα και κάθε ώρα, οι απίστευτες υπηρεσίες που μας φτάνουν στα όρια της εξάντλησης, πρέπει να πουλάμε σόου και σε κάθε τελετή, γιατί ο διοικητής της μονάδας ικανοποιεί τις απαιτήσεις των κοινοταρχών και των δημάρχων, των μητροπολιτών και των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς ο καθένας θέλει να δείξει στο πολιτικό και θρησκευτικό ποίμνιο ότι είναι άξιος της ψήφου, απαιτώντας την υποταγή και «στήριξη» του.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα όσα συνέβησαν το Πάσχα, όπου τρέχαμε από χωριό σε χωριό ως περιοδεύον στρατιωτικός θίασος.

Σε λαϊκή εξέγερση εξελίσσονται οι διαδηλώσεις στην Τουρκία

 

Σε λαϊκή εξέγερση εξελίσσονται οι διαδηλώσεις στην Τουρκία
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Μορφή γενικευμένης λαϊκής εξέγερσης ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν λαμβάνουν οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Τουρκία. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες από τη βίαιη επιχείρηση καταστολής της αστυνομίας στην κατάληψη του μητροπολιτικού πάρκου στην πλατεία Ταξίμ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία νεκρή. Σκληρές οδομαχίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το κέντρο της Κωνσταντινούπολης «πνίγηκε» στα χημικά και μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αργά το απόγευμα επεισόδια ξέσπασαν και στην Αγκυρα και σύντομα επεκτάθηκαν στη Σμύρνη και σε άλλες πόλεις. Παρέμβαση ΕΕ, ζητά σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης.

Με επιτυχία ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου για τον μικρό Βασίλη από τους Αιμοδότες και τους Φύλακες του Ουρανού



Την Παρασκευή 31-5-2013 στο γήπεδο της Κρεμαστής Ρόδου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου για τον μικρό Βασίλη. Ο Βασίλης είναι 15 χρονών και πάσχει από λευχαιμία.

Ποια είναι η "Ομάδα Αγώνα Στρατιωτικών Λιμενικών Πυροσβεστών;" Γέμισε η Αθήνα φεϊγ βολάν.

Ποια είναι η `Ομάδα Αγώνα Στρατιωτικών Λιμενικών Πυροσβεστών;`“Ομάδα Αγώνα Στρατιωτικών Λιμενικών Πυροσβεστών”. Αυτή ήταν η “υπογραφή” στα φέιγ βολάν που γέμισαν την Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις όπως μάθαμε . Η “υπογραφή” είχε μπει σ΄ ένα κείμενο που έλεγε :

“Μισθοί ,μεροκάματα,συντάξεις,μειώνονται, εξαφανίζονται.

Τα αγαθά γιατί παραμένουν ακριβά;”
Τα φέϊγ βολάν έχουν προβληματίσει πολλούς οι οποίοι αναζητούν ήδη τους “ακτιβιστές”.
ΠΗΓΗ ONALERT.GR

Σεμνότυφο το ΓΕΣ - Για πρώτη φορά αρρένων και θηλέων οι κατασκηνώσεις των παιδιών!

Επιστροφή στο παρελθόν όταν οι κατασκηνώσεις ήταν αρρένων και θηλέων. Το ΓΕΣ έκανε ένα καλό κι ένα...παράδοξο φέτος στις κατασκηνώσεις του Στρατού Ξηράς στη Χαλκιδική και στις Κεχριές Κορίνθου, όπου ,μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά στρατιωτικών.

Αύξησε τις περιόδους από τρεις σε τέσσερις αλλά για να αποφύγει τα ...εφηβικά σκιρτήματα έκανε το διαχωρισμό αρρένων - θηλέων! Έτσι φετος για πρωτη φορα απο την λειτουργια των κατασκηνωσεων το ΓΕΣ στη διαταγη του αναγραφει οτι τα κοριτσια απο ηλικιας 14 εως 16 ετων μπορουν να δηλωσουν μονο την 1η και τη 3η περιοδο και τα αγορια της αντιστοιχης ηλικιας μονο στη 2η και 4η περιοδο.

60% των αμερικανικών αεροσκαφών σε Ασία -Ειρηνικό - Τι είπε ο Χέϊγκελ


Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ σκοπεύουν να διαθέσουν περισσότερα στρατεύματα, όπλα υψηλής τεχνολογίας και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς γίνονται προσπάθειες για μια στρατηγική εξισορρόπηση, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, σε ομιλία του που παραχώρησε το Σάββατο, κατηγορώντας την Κίνα για Διαδικτυακές επιθέσεις.

ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 Καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωση
διαμαρτυρίας μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρα,
επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στις 12.00 π.μ.
Χτες κατά τις 9.30 μ.μ. μπροστά στα μάτια των πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού  Σόλωνος ξυλοκοπήθηκε άγρια και απήχθη ο πολιτικός πρόσφυγας Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Σχεδόν 24 ώρες αργότερα οι ελληνικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι το αυτοκίνητο στο οποίο τσουβαλιάστηκε ο Μπουλούτ Γιαϊλά (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες) είναι αστυνομικό, αλλά συνεχίζουν να αρνούνται να επιβεβαιώσουν τη σύλληψη του Μπουλούτ Γιαϊλά και να ενημερώσουν τους  δικηγόρους και βουλευτές σχετικά με τον τόπο και τον λόγο κράτησης του.

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα με 62,5% ανεργία στους νέους

Στο ιστορικό υψηλό 12,2% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, καταγράφοντας άνοδο 0,1% σε μηνιαία βάση. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 95.000 και ανήλθε στα 19,4 εκατομμύρια. Μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία, με συνολικό ποσοστό 27,% και 62,5% για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Οι «παρίες» και ο κοινωνικός αυτοματισμός

Η πρώτη αίσθηση είναι αυτή του μπουκώματος. Ίσως γιατί φαίνεται αδιανόητο να ζει άνθρωπος κάτω από  τέτοιες συνθήκες. Του Χρήστου Καραγιαννίδη 

Σύγχρονοι Χίτες: Εμφανίστηκαν και πάλι τα «τάγματα ασφαλείας» (βίντεο)

232320000

 Ένα νέο βίντεο έχει αναρτηθεί από χθες στο διαδίκτυο, που παρουσιάζει τη δράση της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», μιας ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης που δρα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η δράση της παραμένει ακόμη σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό και, σύμφωνα με όσα η ίδια αναφέρει στην ιδρυτική της ανακοίνωση, στόχο έχει τη δημιουργία μιας «εκπαιδευμένης, συντεταγμένης, πειθαρχημένης, ετοιμοπόλεμης, ισχυρής» ομάδας πολιτών – οπλιτών, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να επέμβουν όταν ξεσπάσει η κοινωνική αναταραχή.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» πραγματοποιεί ασκήσεις εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου με στολές παραλλαγής αντίστοιχες με εκείνες του ελληνικού στρατού, με το εθνόσημο και το σήμα της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής.

Φυσικά δεν λείπει και ο οπλισμός, όπως πολυβόλα και καραμπίνες, που, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είναι τύπου airsoft νόμιμα και πωλούνται σε καταστήματα.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι θα επέμβουν «μόνο όταν ξεσπάσει η κοινωνική αναταραχή, την οποία θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν κάποιοι ανθέλληνες» και κρίνουν ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας ομάδας «θα είναι άκρως απαραίτητη και πολύτιμη».

Η νέα Συμμορία-Συμφωνία Προθύμων Εισβολέων για την Συρία συγκεντρώθηκε για άσκηση στην Ιορδανία

Σφίγγουν το κλοιό γύρω από τη Συρία. Μέσα στην εβδομάδα αρχίζει στην Ιορδανία άσκηση στην οποία συμμετέχουν 15 χιλιάδες στρατιώτες από 18 χώρες.
15000 στρατιώτες στην Ιορδανία για άσκηση ή για ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ισραηλινή ιστοσελία ynet οι στρατιώτες θα παραμείνουν στην περιοχή και μετά από την ολοκλήρωση της άσκησης ,αφού αποτελούν τη δύναμη που θα χρησιμοποιηθεί σε ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία.

Στην άσκηση συμμετέχουν δυνάμεις από Αγγλία, Μπαχρέιν, Καναδά, Τσεχία, Λίβανο, Πακιστάν, Πολωνία, Κατάρ, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Υεμένη, .