Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ” ΑΠΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ

Θα παρουσιάσουμε όλο το παρακάτω εμετικό κείμενο.  «Η στράτευση αποτελεί εθνικό καθήκον προς την Ελλάδα» από το φασιστικό σάιτ "ΙΣΧΥΣ"
Θα εκθέσουμε όλα τα φασιστικά επιχειρήματα αυτών που θέλουν να μας επιβάλλουν Στράτευση στα 18 και για 18 ολόκληρους μήνες, σε άνδρες και γυναίκες. Αυτούς που θεωρούν ότι ο Στρατός «σε κάνει άνδρα», σε μαθαίνει να σκοτώνεις δηλαδή, να εκτελείς κάθε παράλογη διαταγή, να κυνηγάς τον αδύναμο-κατώτερο και να βαράς προσοχή στο δυνατό-ιεραρχικά ανώτερο.Ότι ο στρατός σε προετοιμάζει για τη μεγάλη μάχη της ζωής, πειθαρχημένο-υποταγμένο στον προιστάμενο-αφεντικό, άμεσα αναλώσιμο για το καλό της επιχείρησης και του κράτους, βλέποντας ως εχθρό τον εργαζόμενο της ανταγωνίστριας εταιρείας όπως αντίστοιχα εχθρός είναι και ο κόσμος της εργασίας στην απέναντι ακτή του Αιγαίου. Και το αφεντικό να μετρά κέρδη και να υπογράφει απολύσεις...
Αποκαλύπτοντας φυσικά ότι μια μαύρη κλωστή διαπερνά τα φασιστικά ιδεολογήματα με την κυρίαρχη εθνικιστική-ρατσιστική αστική ιδεολογία, ότι ο μιλιταρισμός και ο ναζισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Αυτή είναι η ιδεολογία των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, του Καμμένου και της Χρυσής Αυγής. Μιλούν για «εθνική ενότητα» και διχάζουν την εργατική τάξη υποτάσσοντας μας στα εθνικά-αστικά σύμφεροντα τους.
Αλήθεια, τις φασιστικές αυτές σαχλαμάρες γιατί η Χρυσή Αυγή δεν τις λέει μέσα στα στρατόπεδα;

Ποιοι "ξαναζεσταίνουν" την προμήθεια ρωσικών τεθωρακισμένων

Για γέλια και για κλάμματα και πάντως σίγουρα για να προκαλούν απόγνωση είναι τα όσα προσπαθούν να παρουσιαστούν από κυβερνητικές πηγές ως “διπλωματία των εξοπλισμών”. Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί πιστά το αποτυχημένο αλλά και πανάκριβο για τους Έλληνες φορολογούμενους μοντέλο της δήθεν διπλωματίας με “δόλωμα” τα εξοπλιστικά προγράμματα. Κι αν αυτά μπορεί να είχαν κάποια βάση -που τελικά δεν είχαν- σε άλλες εποχές, τώρα μέσα στη δίνη της κρίσης ακούγονται τουλάχιστον παράδοξα.

Σύμφωνα λοιπόν με “διαρροές” και πληροφορίες ο ΥΕΘΑ που ετοιμάζεται να πάει Μόσχα προς το τέλος Μαίου θα μεταφέρει πρόταση για να συζητηθεί το ενδεχόμενο προμήθειας 100 τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-3. Αν οι Ρώσοι δουν θετικά την ελληνική πρόταση, τότε λένε οι ίδιες πληροφορίες το θέμα θα τεθεί στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά-Πούτιν!

Οι 200 της Πρωτομαγιάς


Μια ανέκδοτη προσωπική μαρτυρία της Ρίτας Μπούμη Παπά

Υπεραστικοί: "Προκήρυξη" (γι' αυτούς που χτίζουνε τον κόσμο, ποτέ δεν είναι αργά...)



Οι πρώτοι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα



Στις 20 Ιούλη του 1889, το ιδρυτικό συνέδριο της Δεύτερης Διεθνούς κατέληξε σε μια απόφαση που σφράγισε την ιστορία του εργατικού κινήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. «Σκοπός μας – έλεγε η απόφαση1- είναι να οργανωθεί μια μεγαλειώδης διαδήλωση σε συγκεκριμένη ημερομηνία, με τέτοιο τρόπο ώστε ταυτόχρονα σ’ όλες τις χώρες και σ’ όλες τις πόλεις, την ίδια συμφωνημένη ημέρα, οι εργάτες να απαιτήσουν απ’ τις δημόσιες αρχές να μειώσουν με νόμο την εργάσιμη ημέρα στις οκτώ ώρες και να εφαρμόσουν στην πράξη τις υπόλοιπες αποφάσεις του Συνεδρίου του Παρισιού. Εχοντας υπόψη το γεγονός ότι μια παρόμοια διαδήλωση έχει ήδη αποφασιστεί για την 1η Μαΐου 1890 από την Αμερικάνικη Ομοσπονδία Εργασίας στο Συνέδριό της, το οποίο συνήλθε στο Σαιντ Λούις τον Δεκέμβριο του 1888, η ημερομηνία αυτή υιοθετείται και για την διεθνή διαδήλωση.

Πρωτομαγιά 1936 και η φωτογραφία που ενέπνευσε τον Ρίτσο

Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη.

Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.

ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΤΟΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Τρείς βρετανοί στρατιώτες νεκροί

Τρείς βρετανοί στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σε έκρηξη παγιδευμένου μηχανισμού στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στη πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον των βρετανικών στρατευμάτων εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Εννέα Αφγανοί σκοτώθηκαν επίσης κατά την έκρηξη που έπληξε το όχημα των στρατιωτών οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία ρουτίνας στην περιοχή Ναχρ-ε-Σαράζ της επαρχίας Χελμάντ, μιας από τις περιοχές όπου οι Ταλιμπάν αναπτύσσουν μεγάλη δράση. Άλλοι έξι βρετανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη.

O ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑ, ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΣΘΟ 420 ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΕΚΔΟΤΕΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΙΟΣΑΚΑΡΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΕΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Ο Α.Τσοχατζόπουλος και εμμέσως το ΠΑΣΟΚ σέρνεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τις μίζες από τις πολεμικές προμήθειες μετά την κρίση των Ιμίων, αξίας 25 δις ευρώ. Ο επόμενος ΥΕΘΑ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γ.Παπαντωνίου είναι έξω με εγγύηση, ενώ στη δημοιογραφική πιάτσα σέρνονατι φήμες για εντάλματα σύλληψης εναντίον 2 υπουργών Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή. Παράλληλα, στο «ΕΘΝΟΣ» και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο  «Χακί κόντρες για τα άρματα μάχης!» αποκαλύπτεται μέρος της αλήθειας σχετικά με τα άθλια μπλοκ συμφερόντων στο πλαίσιο του ελληνικού στρατού, που ανταγωνιζόμενα μεταξύ τους και συνεργαζόμενα με Έλληνες εμπόρους και επιχειρηματίες της πολεμικής βιομηχανίας, καθορίζουν τις πολεμικές προμήθειες. Φυσικά ονόματα δεν δίνονται υπολήψεις δε θίγονται αλλά έχει αξία να διαβάσουμε τι γράφει ανώνυμα ο αναγνωρίσιμος «στρατηγός» των στρατιωτικών συντακτών:

ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ-ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ

Βολές Επιθετικών και Μεταφορικών Ελικοπτερων της 1ης ΤΑΞΑΣ

Ισλαμισμός και τζιχάντ στη Βοστόνη, Παν/μιο Πελοποννήσου

Χωρίς να προβούμε στον οποιονδήποτε δικό μας σχολιασμό, αναδημοσιεύουμε την ανάλυση ελληνικού επιστημονικού κέντρου ερευνών και μόνο για να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν πολλοί, σε μια χώρα που στερείται «δεξαμενών σκέψης» (think tank), ίσως διότι η σκέψη και η λογική είναι υπό διωγμό, ενώ προφανώς σε κάποιους αρκούν τα «καθεστωτικά ιδρύματα», όπου οι εκλεκτοί νέμονται κονδύλια από πολλές κατευθύνσεις και οι δουλοπάροικοι που κάνουν τη «βρόμικη δουλειά» αμείβονται με ψίχουλα.
Από κάτι τέτοια μας προέκυψε εδώ και πολλά χρόνια η «καθεστωτική ευρωλαγνεία» (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου… ή μάλλον το χέρι που σε ταΐζει…) και η βεβαιότητα ορισμένων μεγαλόσχημων ΗΛΙΘΙΩΝ με διδακτορικά και απόψεις καταγεγραμμένες και αρχειοθετημένες, που λειτουργούσαν ως φερέφωνα, ενώ η καταστροφή πλησίαζε. Θα έρθει η ώρα που θα ανοίξει το αρχείο και θα τεθούν απλά ερωτήματα: «Αγαπητέ κύριε τάδε, πως από αυτό που γράψατε ‘τότε’ ξαφνικά σήμερα μας λέτε κάτι εντελώς διαφορετικό, έχοντας μάλιστα το θράσος να εμφανίζεστε επικριτικός»… Ας τα αφήσουμε προς το παρόν.
 


1η ΜΑΙΟΥ: Σε μια ακόμα υπόθεση υποκρισίας, ή μάλλον για την ακρίβεια, μεγάλης ξεφτίλας για την πολιτισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση και τον δυτικό κόσμο γενικότερα, εξελίσσεται η τραγωδία στο Μπανγκλαντές, με την κατάρρευση του κτιρίου που στέγαζε βιοτεχνία ενδυμάτων τα οποία προορίζονταν για εξαγωγή στην Ευρώπη και τον Καναδά.

Σε μια ακόμα υπόθεση υποκρισίας, ή μάλλον για την ακρίβεια, μεγάλης ξεφτίλας για την πολιτισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση και τον δυτικό κόσμο γενικότερα, εξελίσσεται η τραγωδία στο Μπανγκλαντές, με την κατάρρευση του κτιρίου που στέγαζε βιοτεχνία ενδυμάτων τα οποία προορίζονταν για εξαγωγή στην Ευρώπη και τον Καναδά.
Οι συνθήκες εργασίας άθλιες, τα μεροκάματα ακόμα περισσότερο, ενώ σήμερα, όλοι προσποιούνταν ότι δεν γνώριζαν για το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις χώρες. Έπρεπε δηλαδή να χαθούν 390 αθώες ψυχές για να ασχοληθούν με το θέμα και να συζητούν σήμερα υποκριτικά να επιβάλλουν κυρώσεις…
Ο λόγος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που εξέφρασε «έντονη ανησυχία» για τις συνθήκες εργασίας στο Μπανγκλαντές και δηλώνει έτοιμη να χρησιμοποιήσει το «προτιμησιακό καθεστώς» (GSP: Generalised System of Preferences), με σκοπό να «ενθαρρύνει» την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων.
Προφανώς δεν έχουν ακούσει τίποτε και για τους υποκατασκευαστές πολυεθνικών κολοσσών που χρησιμοποιούν στα εργοστάσιά τους ανήλικα παιδιά, ακόμα και πολύ μικρής ηλικίας, τα οποία δουλεύουν για ελάχιστα χρήματα εξωφρενικά ωράρια…